Паническо разстройство - 54

• 53 870
  • 895
  •   2
Отговори
# 555
Георги,една молба.
Би ли ми казал къде мога да проверя как е бг търговското име на едно лекарство?
Благодаря.

При мен се оказа,че щитовидната е мн разбутана. Антителата МАТ са завишени над 400 пъти. Никога не се е случвало до сега. Всичко друго излезе ок.
Пост ковид каза кардиологът и спешна консултация с ендокринолог. Но не знам как е лекарството на български.
Ами питайте в аптеките примерно...

Впрочем това е за много спешна консултация с ендокринолог. Да се види и с ехографа.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 18:03 от Георги Дяков 641885

# 556
Здравейте.
Стигнах дъното и започнах АД. Как да се справя с чувството за вина,че ги пия..

# 557
  • София
Здравейте.

Ъ, дъното? Когато имаш инфекция, пиеш антибиотик. Когато те боли глава, пиеш аспирин. Това е болест, за която се налага да пиеш медикаменти, това е.

# 558
Здравейте.
чувство за вина спрямо близките имах, когато бях в криза, а не пиех лекарства.
И не, това не е дъното.

# 559
Георги,една молба.
Благодаря.

При мен се оказа,че щитовидната е мн разбутана. Антителата МАТ са завишени над 400 пъти. Никога не се е случвало до сега. Всичко друго излезе ок.
Пост ковид каза кардиологът и спешна консултация с ендокринолог. Но не знам как е лекарството на български.

Впрочем това е за много спешна консултация с ендокринолог. Да се види и с ехографа.

Питах в аптеки три,нищо. Да съм питала лекар. Тук са точно 2 лекарки, Ще говоря с ендокриноложката едната  ако изобщо се наеме да ме лекува за още 2 седмици. После се прибирам и имам лекар който знае състоянието ми. Не вярвах че е жлезата,през май минах всички изследвания и ми регулураха дозата.

Както и да е,ще питам утре.
Благодаря.

# 560
Георги,една молба.
Благодаря.

Питах в аптеки три,нищо. Да съм питала лекар. Тук са точно 2 лекарки, Ще говоря с ендокриноложката едната  ако изобщо се наеме да ме лекува за още 2 седмици. После се прибирам и имам лекар който знае състоянието ми. Не вярвах че е жлезата,през май минах всички изследвания и ми регулураха дозата.

Както и да е,ще питам утре.
Благодаря.
E за кой медикамент става дума?

# 561
Здравейте.
Аз все още чувствам вина, че стигнах до медикаменти и не успях да се преборя без тях, но пък не можех да продължавам да тормозя себе си и близките си със състоянието си.

# 562
вина пред кого изпитвате?
ако човек е с диабет дали ще се бори без лечение?

# 563
Аз се питам и аз ли съм виновна,че страдам от ПР, аз ли съм го предизвикала това състояние,с какво съм го заслужила 😭 Не мога повече..

# 564
На вас Велаксина намалява ли ви апетита или това е само временно?

# 565
Аз се питам и аз ли съм виновна,че страдам от ПР, аз ли съм го предизвикала това състояние,с какво съм го заслужила 😭 Не мога повече..
като човек,който често си задаваше основния въпрос-защо?с какво? Давам съвет,помъчете се наистина да разберете причините да стигнете до тук,ако трябва с терапевт,аз лично тогава се поуспокоих ,а и промених.За антидепресантите и вината,също би трябвало да приемете, може би и радвате даже ,че ги има и работят.Масово хората в момента са на подобни медикаменти.за предпочитане са пред алкохола и бензото,с които масово се замазват повечето.И споделяйте,не се срамувайте.Обикновено твърде силните хора,динамични и себеотдаващи се стигат дотук.След като преоборите това,вярвайте ми ,от първо лице ви казвам,малко неща могат да ви извадят извън релси.Всчки сме минали тези етапи и са но до боли познати.Все още понякога,когато започн да се тревожа,ако пК изпадна,за децата ми,за хората ,които обичам ,какво ще правят те,ако това е вината ви,то ви разбирам напълно.Страшно е….

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 14:04 от maronia

# 566
На мен ми омръзна вече, вчера имах рожден ден всичко беше страхотно, днес обаче се събудих с една тежест в гърдите и сякаш буца в гърлото. Цял ден се задушавам и мисля,че че умра от задушаване. Меря сатурацията ми е между 97-99. Та въпроса ми е щом сатурацията ми е такава възможно ли е да се задушавам и да имам проблем с белия дроб или да се успокоя и да спра да се филмирам?

# 567
На мен ми омръзна вече, вчера имах рожден ден всичко беше страхотно, днес обаче се събудих с една тежест в гърдите и сякаш буца в гърлото. Цял ден се задушавам и мисля,че че умра от задушаване. Меря сатурацията ми е между 97-99. Та въпроса ми е щом сатурацията ми е такава възможно ли е да се задушавам и да имам проблем с белия дроб или да се успокоя и да спра да се филмирам?
Не може. То ей така изведнъж не се случват нещата... Процеса си има други признаци преди това.

# 568
Здравейте! Имам въпрос за Ашвагандата.
Четох, че тя сваля нивата на кортизола. Аз си правих изследване от слюнка, сутринта ми е на горната граница, което е ок, но на обяд, следобяд и в полунощ ми е почти към 0..(2, 3 и 3.7) при граница от 0 до 11.
Дали не са ми изтощени надбъбречните жлези, по-скоро.... Чудя се удачно ли е да я пия?

Никой ли не знае за Ашвагандата... 😟

# 569
На вас Велаксина намалява ли ви апетита или това е само временно?
велаксина при мен не оказа влияние на теглото,но хубавото при него е ,че не води до напълняване ,че доста други групи имат този страничен ефект.
Ако сте в началото,поне при мен ,когато започнах да пия антидепресант,не ми се живееше,камо ли да ям.Виене на свят,настръхване на кожата,сърцебиене ,какво ли не.Може би при вас да е от привикването.Ако ви се гади и ви е лошо,не е зле да поговорите за дозата с лекаря си.Предозирането има гадни ефекти.Лека полека с хапчетата.Чудото няма да дойде за три дни.Може и липсата на апетит да е от милиграмите.Обсъдете го с лекуващият ви лекар.
За ашвагандата,аз я пия без да съм изследвала кортизола 😃
Не пия обаче и други хапчета освен нея и витамини.Влияе ми добре,и не му мисля много.

Общи условия

Активация на акаунт