Паническо разстройство - 54

• 53 734
  • 895
  •   1
Отговори
# 660
писах и в друга тема, но искам да споделя и тук проблема си
в постоянна тревожност съм, за какво ли не, а нямам причина реална
заради самият факт, че постоянно се тревожа за нещо, ми е трудно да съм щастлива
отделно избухвам за най-малките неща, а после съжалявам-не знам как ме търпят домашните, а имам тийн
имам и страх от пътуване, като тръгнем на път и ако има голямо движение, особено тирове и камиони, направо изпадам в паника
не знам какво да правя, някакви изследвания ли да си пусна, или направо на психолог да ходя
имам чувството че живея с вина за миналато и страх от бъдещето, но лошото е че така изпускам настоящето и не мога да му се насладя
най-интересното е ,че осъзнавам всичко това, опитвам се да променям нещата, но не се получава
имам чувството , че отвътре идва всичко, заради хормони или нещо друго
дали това е психично разстройство

Със сходни симптоми съм ,пия деанксит,отлагах ходенето по доктори дълго време ,но сега съм със записан час за психиатър.

# 661
Здравейте!
Преди 10 дни започна моят кошмар.
Учител съм и 3 дни трябваше да давам дежурство на работа. (Класна съм на много труден клас.) През втория ден започнах да се прозявам много, като така се снабдявах с дълбоко поет въздух. Това продължи и вкъщи, докато не заспах вечерта. На следващия ден отидох при личния лекар и той ми пусна пълна кръвна картина, след нея ме прати на пулмолог. Нямах никакви други оплаквания, само честата нужда да си поема дълбоко въздух. Пулмологът ми направи ЕКГ, видя рентгеновата снимка и ми каза, че нищо ми няма. След това пожела да ми направи и бърз тест за ковид, който се оказа положителен. Изписа ми антибиотик и много други лекарства. Аз се притесних още повече, защото след като се прибрах си направих 3 теста, които бяха отрицателни. Не мога да контролирам желанието на организма си да вдишва дълбоко въздух, опитвам се да съм спокойна, да се разсейвам, но в крайна сметка не помага това. Когато взема мента, глог и валериан или валидол малко се успокояваха нещата, лесно поемах дълбоко въздух, но вече и това не помага. Притеснявам се дали ще се оправя, дали ще изчезне тази диспнея, дали тя самата е на нервна почва, след като 3 теста са ми отрицателни за ковид. Побърквам се вече, тотално съм се отчаяла, имам крещяща нужда от помощ...Към какъв специалист да се обърна вече не знам, скоро започва учебната година, а аз съм със задух, който не е ясно от какво се получава...Страх ме е, че никой няма да ми помогне...Дали би ми помогнал деанксит, при положение, че все още вземам антибиотик, някой пил ли го е с антибиотици? Някой от Вас имал ли е непрестанна диспнея повече от седмица?

# 662
Здравейте!
Преди 10 дни започна моят кошмар.
Учител съм и 3 дни трябваше да давам дежурство на работа. (Класна съм на много труден клас.) През втория ден започнах да се прозявам много, като така се снабдявах с дълбоко поет въздух. Това продължи и вкъщи, докато не заспах вечерта. На следващия ден отидох при личния лекар и той ми пусна пълна кръвна картина, след нея ме прати на пулмолог. Нямах никакви други оплаквания, само честата нужда да си поема дълбоко въздух. Пулмологът ми направи ЕКГ, видя рентгеновата снимка и ми каза, че нищо ми няма. След това пожела да ми направи и бърз тест за ковид, който се оказа положителен. Изписа ми антибиотик и много други лекарства. Аз се притесних още повече, защото след като се прибрах си направих 3 теста, които бяха отрицателни. Не мога да контролирам желанието на организма си да вдишва дълбоко въздух, опитвам се да съм спокойна, да се разсейвам, но в крайна сметка не помага това. Когато взема мента, глог и валериан или валидол малко се успокояваха нещата, лесно поемах дълбоко въздух, но вече и това не помага. Притеснявам се дали ще се оправя, дали ще изчезне тази диспнея, дали тя самата е на нервна почва, след като 3 теста са ми отрицателни за ковид. Побърквам се вече, тотално съм се отчаяла, имам крещяща нужда от помощ...Към какъв специалист да се обърна вече не знам, скоро започва учебната година, а аз съм със задух, който не е ясно от какво се получава...Страх ме е, че никой няма да ми помогне...Дали би ми помогнал деанксит, при положение, че все още вземам антибиотик, някой пил ли го е с антибиотици? Някой от Вас имал ли е непрестанна диспнея повече от седмица?
Здравейте,Ковида е коварен,ако той е причината.Тревожността обаче задължително трябва да вкарате в рамка.Специалиста е психиатър.Пост Ковид диспнея или паническо разтройство и двете трябва да бъдат овладяни от този специалист.Деанксита е стра медикамент и вече се избягва.Има доста други вече нови варианти.

# 663
  • Цюрих
VILA, здравей!
Получила си бърнаут...
При мен беше в началото на жестока нервна криза това с прозяването. Получава се от преумора и безсъние. Нещо като нервен тик е.На всеки 3 минути имам нужда да се прозея или да въздъхна, а когато не мога, изпадам в паника.
От 3г вече ме тормози. Понякога изчезва, понякога се обостря.
В моменти на силно притеснение се отключва и ако е отшумяло преди това, пак започва и си кара така поне седмица.Когато спя или зе занимавам с нещо друго, не се проявява. Мисля ли го, ей не спирам да зея като риба на сухо...
В началото на месеца мъжът ми излезе с положителен тест за Ковид в спешното. После веднага правихме други тестове и бяха отрицателни. Обаче всички имахме симптоми и бяхме като смазани от валяк... Влачим се още с умора, вече месец, а лекарите категорично казаха, че независимо от теста е Ковид, защото просто в тогавашния  момент имаше бум на инфекцията. Прозяването ми започна пак тази седмица - било от болестта, било от притеснение най-вече и постоянни ПА....
Не знам дали деанксит ще ти помогне, но е добре да отидеш на читав психиатър. За облекчаване на симптомите пий мента, глог и валвриана с МАТОЧИНА;вземи си магнезий, помага много за успокоение и за сън вечер.
На нас за Ковид ни изписаха Биозин(имуностимулатор), Натаспин Н за разтеждане на кръвта и Зинсед витамини. Купи си ги, пий и ще ти мине. Купи си и аналгин, защото ако е Ковид, протича със зверско главоболие, което не се повлиява от нищо. Като цяло минава леко, за седмица, без антибиотик. Ако имаш много висока температура след 3тия ден, тогава ще пиеш нещо сериозно.
И аз много се бях притеснила, но мина.
Ще се оправиш бързо. Този вариант не слиза към дробовете и не предизвиква усложнения.
И най-важното за теб в момента-гледай да се наспиваш добре. Не си ли осигуриш качествен сън,няма да може да излезеш бързо от състоянието с прозяването.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 14:59 от Шоколад

# 664
Скрит текст:
Aз имам нещо като социална тревожност, разтрепервам се и получавам сърцебиене, когато трябва да направя нещо, да говоря с някого, като плащам нещо в магазини и др. обществени места, при среща по-чужди хора. Но се разтрепервах, за няколко минути и после се отпускам. Но от 1, 2 седмици имам чувството, че се превърнаха в паник атаки, защото само като  вляза в магазина или като излизам навън съм под напрежение, усещам как ръцете ми се потят, пулса ми е учестен и треперя, а когато има  и хора около мен шока е пълен и мисълта, че могат да забележат състоянието ми не ми дава покой и още повече се увеличават симптомите. Отделно това имам и повишени мъжки хормони и се чудя дали има някаква връзка с това, ще ходя на психиатър, но се чудя дали и на ендокринолог да не отида.
Искам да попитам някой има ли опит с успокояващи лекарства без лекарско предписание, нещо като хранителна добавка, която има ефект?
Стандартните и техните производни: валериан, мента, глог, маточина, лавандула. магнезий или нещо за периферната нервна система (Уримил, Килтекан и т.н.). При мен нямаше много ефект, но то става и с натрупване.

# 665
Имам един въпрос.От почти 2 месеца пия флуонксол и още от началото нямах странични ефекти,но от 5 дни ми се появи сутрешно разтройство и видях в листовката,че има диария като страничен ефект.Въпросът ми е може ли тези странични ефекти да се появят не в началото на приемането на лекарството,а когато вече се е натрупало?Благодаря!

# 666
Здравейте, преди седмица получих ужасни паник атаки .
С постоянна тревожност съм страх от всичко , 
Психиатъра ми изписа Ксанакс по схема плюс антидепресант
Възможно ли е да се чувствам по зле от него или да не се успокоявам
И също така мога ли да го намаля постепенно
Благодаря бъдете здрави

# 667
Oт ксанаска няма как да не те успокои - и физически, и да ти притъпи всякакви емоции до степен на пълна апатия(не го казвам в лошия смисъл). Но не всеки антидепресант понася. Има вероятно да се чувстваш като "парацал". Не се успокояваш, така ли?

# 668
Имам много натрапчиви мисли чудя се вече как да ги махна о то е все едно и също страх от смърта.
Изписаха ми и сероксат започнала съм го от няколко дена , но този ксанакс се чудя какво да го правя
Чувството е ужасно ставам и те започват имам две деца , които гледам и ми става много тъжно че аз изпаднах в такава дупка.

# 669
Имам много натрапчиви мисли чудя се вече как да ги махна о то е все едно и също страх от смърта.
Изписаха ми и сероксат започнала съм го от няколко дена , но този ксанакс се чудя какво да го правя
Чувството е ужасно ставам и те започват имам две деца , които гледам и ми става много тъжно че аз изпаднах в такава дупка.
Намери си добър психотерапевт! Аз като пих Ксанакс, само дето ми се спеше постоянно иначе пак изпитвах постоянна паника, притеснение от ежедневието си. Просто тези тревожни мисли са станали част от ума ти и дори не се замисляш дали има реална опасност или не, автоматично си отреагирваш въз основа на тях.

# 670
Намери си добър психотерапевт! Аз като пих Ксанакс, само дето ми се спеше постоянно иначе пак изпитвах постоянна паника, притеснение от ежедневието си. Просто тези тревожни мисли са станали част от ума ти и дори не се замисляш дали има реална опасност или не, автоматично си отреагирваш въз основа на тях.

Сега започнахме лечение
А тези мисли наистина са обладали има ми
Постоянно или някакво затишие и хайде пак
Знам че лекуването е дълго , но нз как да се взема в ръце

# 671
За мен лечението е психотерапия + медикаменти. И то добър психотерапвет. Смених 2 докато намеря моя, като бях загубила вяра в тях и мислех, че ей така просто ще си говорим полу-празни приказки . Преди да срещна сегашната ми психоложка. Успех Simple Smile) Не съм там, където искам да съм, но със сигурност съм мноооого по-добре от преди. Тогава цял куп симптоми имах при едно тъпо посещение на фризьор или до магазина. Всеки ден. Години наред. Всичко това отшумя и в момента се проявява само в много важни събития и то далеч по-лека форма. Така, че всичко е възможно. Разбирам те перфектно, не стоиш да си мислиш негативни неща нарочно, паниката сама си идва. Но е преодолимо, вярвай Simple Smile

# 672
  • София
За мен лечението е психотерапия + медикаменти. И то добър психотерапвет. Смених 2 докато намеря моя, като бях загубила вяра в тях и мислех, че ей така просто ще си говорим полу-празни приказки . Преди да срещна сегашната ми психоложка. Успех Simple Smile) Не съм там, където искам да съм, но със сигурност съм мноооого по-добре от преди. Тогава цял куп симптоми имах при едно тъпо посещение на фризьор или до магазина. Всеки ден. Години наред. Всичко това отшумя и в момента се проявява само в много важни събития и то далеч по-лека форма. Така, че всичко е възможно. Разбирам те перфектно, не стоиш да си мислиш негативни неща нарочно, паниката сама си идва. Но е преодолимо, вярвай Simple Smile

Здравейте! Бихте ли споделили координати на вашата психоложка , ако е от София.

# 673
Oт Русе е. Мисля, че по едно време имаше кабинет и в София, но не съм сиг. Когато съм в чужбина правим онлайн сеанси. - https://www.facebook.com/tatyana.jekova

# 674

Бихте ли казали коя е сегашната ви психоложка. И аз съм в търсене на читав психолог.

Общи условия

Активация на акаунт