Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 178
  • 764
  •   2
Отговори
# 180
Мила, дали може име и контакти на твоят гинеколог?

# 181
Аз за гъби и други такива неща не ходя на АГ, а при дерматовенеролог 😁. При АГ само за ехограф и цитонамазка.
Докторката ми се казва Кристина Рачева, преглежда в Кожно-венерическия център (бивш диспансер) към 29 ДКЦ в София, какво и в Евродерма. В кожния може и със зелен талон от ЛЛ, не направление, има си специални за диспансерите.
Пациентка съм и от години, както и цялото ми семейство, вкл. и детето, за всякакви кожни неща. Освен това хубавото е, че прави директни микроскопии на място и веднага става ясно какво е положението поне ориентировъчно (стига да имат реактиви).

# 182
Оф, аз си търся нов АГ и затова разпитвам. Не е само за гъбите. От три години не съм имала.

# 183
В такъв случай - д-р Веселина Славкова, преглежда в МЦ Фемина. Тя ми следи бременността, прави ми секциото и след това си ходя на профилактични прегледи при нея. Но не знам дали ти трябва АГ само за профилактика или нещо друго, тя е по-ориентирана към следене на бременност. Но иначе си ми прави всякаквите там ехограф, колпоскопия и цитонамазка, вкл. последния ми цистит тя го лекува 😄.
То и аз гъби във влагалището не съм имала от години, моите гъби са в червата 😒. Проблемите при мен са с лактобацилите, защото пия много АБ, при д-р Рачева ми е много удобно, защото ходя, гледа ми веднага микроскопия и ми казва имам или нямам лактобацили, колко са горе-долу и изобщо какво е положението.

# 184
И моя проблем сега са лактобацилите. Значи ще ми свърши работа. Защото сега никой не прави директна микроскопия в кабинет. А другата лекарка от Фемина как прави колпоскопията? На видео колпоскоп или на обикновен?

# 185
Щом проблемите са ти с лактобацилите, смятам, че ще ти свърши работа. Просто като отидеш, сподели и че това е нещото, което те притеснява и я помоли да ти направи директна микроскопия, за да се види какво е положението в момента.
А във Фемина не са ми правили видеоколпоскопия до момента, но може би предлагат и такава опция, имат добро оборудване със съвременна апаратура, но тъй като при мен, поне последните години нещата там са ОК, ме е гледала само на обикновен. Само да се похваля, че след драмата ми отпреди 10 години с дисплазия от HPV и горене на раничка, докторката ми каза, че шийката ми е като на девствено момиче и съм последните години все 1-ва група. Все си мисля, че затова много голямо значение има и това, че успявам да задържа нормална вагинална флора, вярно, че направо мога да съм рекламно лице (или нещо друго по-скоро 😂) на Гинофилус.

# 186
  • София
Извинявам се за може би глупавия въпрос, но Гибичките в червата как се откриват, проба фецес или? Какви са симптомите- има ли раздразнение долу вагинална област или не.... Защото вече не знам при мен какво става.Първо беше само сърбеж и нещо като лек обрив, сега обаче отзад ме щипе/пари..при ходене по голяма нужда... Не знам дали е нормално. Но преди не беше така. Дали не са се разсрастнали гъбите или има и в червата- нямам идея. Затова питам.

# 187
Гъбичките от влагалището могат да обхванат и зоната на дупето. Даже при бебета е много често срещано.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 17:49 от Felicity King

# 188
Симтомите при мен при гъби в червата бяха разстройство с много неприятна миризма. Освен това сърбеж в зоната на дупето. Но сам по себе си сърбежът не е признак непременно на кандидоза в червата. Гъбички може да има и само външно, както е писала Felicity King.
А иначе - изследването е от фецес.

# 189
  • София
Oх ами...предполагам значи,че просто са обхванали по-голяма зона, знам ли.. Иначе вече Сменям  3-ти пробиотик наскоро попаднах на добри отзиви за Omnibiotic 6 (на прахчета) пишеше,че се ползва и при такива случай на гъбички и бил много добър, но цената му не е ниска, ако някой го е пил - заслужава ли си?
 И всъщност трябва ли задължително по време на лечението да има пълно прочистване от към вредните храни,спиране на всякаква захар,въглехидрати,за да се махнат гъбите напълно (някъде бях чела, че трябва само зеленчуци за 3-4 дни, нищо друго) защото до момента само това не съм пробвала, тоест никога не съм спирала напълно кафето с мляко и тестените по време не лечението, а може би трябва пълно спиране докато се оправи положението.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 21:24 от LoLo30

# 190
Омнибиотик е просто рекламен трик. Аз предпочитам Синкванон или Вивомикс. Вторият също е на прахчета, но се държи в хладилник за да се запазят добрите бактерии.

# 191
  • София
Взех си Синкванон днес, четейки състава ми изглежда добър.
Снощи за първи път сложих Гиназол крем уж преди лягане, че да не ставам за пишкане после ообаче след 2 часа вече не можех да стискам и отидох до wc, надявам се да не е изтекло много. Иначе то май започна да се подава от крема още на 10тата мин след слагане, не знам до колко е нормално, а нарочно останах в легнало положение. Надявам се да е подействало... Днес нямам никакви оплаквания, та дано.. Някакъв съвети с какво да продължа след Гиназола, като поддържаща теропия, че него си го самоназначих, нещо за увеличаване на лактобацилите, което действа?

# 192
LoLo30, за лактобацили използвай Гинофилус или Лактажин.
Аз съм по доволна от Гинофилуса - с тях съм си възстановявала вагиналната флора.

# 193
  • София
Благодаря за отговора! Надявам се и без рецепта може да си ги вземе човек, защото ми се ще още утре..  И един въпрос...колкото и смешно да е, кои от тях са по-малки като размер ,защтото имам проблеми с поставянето на каквито и да е било глобули.. Предполагам иначе , за да е ефективно трябва да направя един цял курс  както си пише в листовката- за Лактажин 10 дн , а за Гинофилус доколкото виждам 14 дни по 2 х на ден през 1вата седмица. 

# 194
Без рецепта са, Гинофилус са по-малки, но за мен далеч по-ефективни. Ако вземете тях - мокрете ги добре преди поставяне. И не слагайте сутрин и вечер, само вечер 14 дни. Ако слагате сутрин - текат и няма много полза. Пробвала съм и двата варианта, лекарката ми каза да не ги прилагам сутрин.
Ако се спрете на Лактажин - да напомня, че се държат в хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт