Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 237
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Благодаря много! Видях го сега коментирано в старата тема, може би трябваше да започна от там, защото доста от въпросите се повтарят, ще я изчета щом мога. Гиназола явно не подейства при мен, днес пак усещам дискофорт и може би няма смисъл да започна сега Гинуфилуса,когато не е излекувано. А От това, което видях в старите теми никой друг няма този вид гъбичка.. масово са глабрата и албиканс, никъде не виждам Crusei .. Дори в нета няма инфо. Та се поотчаях, явно има още време да ме мъчи.

# 196
За неспецифични гъбички , фармацевтите правят техни глобули по заявка. Във Щерев фармацевтите произвеждат такива.

# 197
М, Crusei не е толкова неспецифичен щам, просто е резистентен на много от лекарствата, затова се лекува трудно.
От София ли си?
Мога да ти препоръчам къде да отидеш за тази гъба.
Само да ти кажа, на мен пък ми откриха Тропикалис в червата, а после някакъв промишлен щам Кефир 🤪. Твоите Крузей са направо песен 😅. Гъбички от рода Кандида щамове колкото искаш, просто лекарствата са различни. Явно съставката на Гиназол е нечувствителна.

# 198
  • София
Малко ме успокоявате така 😅 да, ще се радвам за препоръка къде да отида, не съм от София, но ходя често, не ми е проблем. Проблемът е, че чета как съфорумки са сменили сума ти различни лекарства и то с упорито спазване на ежедневно лечение и пак не могат да се отърват... А аз с моите проблеми с поставянето на глобули ще е много интересно как ще стане цялата тая работа... Особено ако трябва да е всекидневно. Да, знам,че звучи смешно, нелепо и как ли не още, но просто ме Боли от всякаки такива глобули, вагинални таблетки и тем подобни. И не просто боли ами тотален неуспех с поставянето им.  Такъв проблем е, че дори сама не успявам и се наложи мъжа ми да помага.. Да..ако някой ми беше казал щях да се плесна по челото.  И с много мъка някак успяхме последния път с Гиназола, преди това с една Глобула Залаин...
Сигурно няма друг такъв случай и представям си как звучи да,но...уви ей ме на. Винаги ме е боляло, още преди гъбичката да се появи и по време па полов акт също и затова и не ползвам тампони, просто не мога, за ново вземане на микробиология не искам и да си помислям, а по думи на гинеколога всичко иначе си е нормално долу.. (направо цветя и рози хаха) Таа с една дума това лечение на тази гъбичка при мен ще е много, много интересно. Де да имаше как да стане само с пиене на хапове...

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 13:46 от LoLo30

# 199
Аз никога не съм имала проблеми с поставянето на вагинални лекарства, обаче ей на от миналата година и аз имам проблем с поставянето им. Също карах мъжът ми да помага.

# 200
На предишната страница съм дала координати на моята лекарка, тя в дерматовенеролог и се занимава много обстойно с гъбички.
Казва се д-р Рачева. Смятам, че ще ти помогне, LoLo30.
Само да е другата седмица, че в момента е в отпуска и задължително звънни на регистратурата, за да питаш за графика и. И наче е без записване на час, но не се чака дълго, аз чакам макс 15-20 Мин.
Ако нещо не можеш да се ориентираш в темата - пиши ми на ЛС.

# 201
  • София
Много благодаря, Mila, сега ще видя координатите.
Felicity king, значи не съм само аз..
 добре, че е тази тема за малко морална подкрепа поне, ако не друго (и полезна информация, разбира се) благодаря още веднъж.

# 202
Лоло, всичко ти е наред.Blush Аз даже питах мъжът ми да не съм станала пак девствена - нещо да се е срастнало че да не мога от известно време да поставя нито глобула нито Гиназол. А докато бях бременна в продължение на 4-5 месеца слагах глобули и сутрин и вечер. Какво става сега идея си нямам.

# 203
Момичета , изписаха ми Ломексин две глобули .
Първата глобула е сложих във вторник.  Трябваше да сложа втората глобула утре ( петък ) .. но се обърках и я сложих днес .. 🙄 Има ли някаква опасност от предозиране ? Притеснявам се , а не мога да се свържа с гинеколожката ...

# 204
Не мисля, че е супер фатално, но не се ли слага вечер преди да си легнеш или не живееш в България? Извинявай, ако те бъркам, ама твоята гъбична сага продължава ли? Ако правилно помня, лятото пак имаше епизод.

# 205
Не мисля, че е супер фатално, но не се ли слага вечер преди да си легнеш или не живееш в България? Извинявай, ако те бъркам, ама твоята гъбична сага продължава ли? Ако правилно помня, лятото пак имаше епизод.

Лягам си в 6 сутринта.  За това ги слагам тогава .
Да , лятото имах , сега пак имам . Пих Микомакс орално 1 , 3, 5 ден плюс глобули клотримазол 6 дни . И пробиотици пих , домашно кисело мляко също .
Няма отърване .. 😐

# 206
Здравейте, днес ми излезе микробиологията и виждам, че е Кандида. Ще нося резултата в понеделник или вторник. Това което ме притеснява е по толкова много плюсове. Дали е свръх количество...

# 207
Италия, ако си в София или имаш възможност да дойдеш дотук, силно ти препоръчвам да посетиш доктор Рачева. Не си е работа през няколко месеца да цъфваш.

# 208
Според мен моите вече са хронични.. и е много трудно лечението 😏
На микробиологията ми пише кандида албиканс- масово 🤔

# 209
А според мен няма такова нещо като хронични гъбички, има някакъв фактор, който ги провокира. При мен лично бяха противозачатъчните и антибиотиците.
+1 за д-р Рачева, днес бях при нея контролно да видим една микроскопия, да се похваля, всичко ми е наред, а изпих 2 АБ през лятото. Лактобацили си имам, препоръча ми да си слагам профилактично Гинофилус по веднъж седмично, аз го ползвам редовно, както съм писала неведнъж в темата, за да си държа средата в норма при толкова АБ, които се налага да пия.

Общи условия

Активация на акаунт