Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 247
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
Италия, аз май съм те засичала в темата за ИР. Да не би да си с висока захар, това ги подхранва.

# 211
Италия, аз май съм те засичала в темата за ИР. Да не би да си с висока захар, това ги подхранва.

Не , не съм . Пусках изследвания.
Може ли да е от щитовидната жлеза  ? Имах завишено TSH

# 212
Италия, забелязала ли си връзка между появата на гъбичките и МЦ? Например появяват се около овулация, преди да дойде цикъла или веднага след спиране на кървенето? Това означава, че гъбичките са на хормонална основа. Също така появяват ли се след полов контакт поради протриване на лигавицата на влагалището? Имаш ли някакви лактобацили на МБ? Изследвала ли си Витамин Д - при нисък имунитет се получават т.н. опортюнистични инфекции вкл. и гъбичките. След полов контакт можеш профилактично да се мажеш с крем Ломексин или друг , който ти помага. В темата сме много доволни от крем Бигванеле. Той не е за гъбички, но когато се изчистиш от тях можеш и с него профилактично за нормализиране на ПХ-то. Също така изследвала ли си репродуктивните хормони? Ако там има проблем с някой - най често ниски нива или рязък скок тогава също има гъбички. Душ гел Ваготон съдържа млечнокисели бактерии, можеш и него да пробваш. Избягвай интимните душ гелове, които са ароматизирани, те дразнят кожата и също провокират гъбички.

# 213
Здравейте!
Извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема!
Мъж на 26г съм със болки зад десния тестес, откриха ми candida albicans в еякулата, изписаха ми лечение с Фунголон 150мг , 1 таблетка на 48 часа , но няма никакъв ефект.Как се справяте с това нещо?При мен проблема започна с левия бъбрек и след това отиде долу в тестеса, преди всички тези симптоми съм нямал абсолютно никакъв полов контакт. Отново се извинявам ако въпроса не е за тази тема, моля за помощ!

# 214
Гъбичките не са ти толкова много, че да правят чак такъв проблем 🤔.
Пускал ли си и стерилна урина освен еякулата?
Иначе - колко Фунголон е в схемата, това по принцип е адекватното лечение.
Урологът гледа ли те на ехограф? Бъбреци, простата?

# 215
Гъбичките не са ти толкова много, че да правят чак такъв проблем 🤔.
Пускал ли си и стерилна урина освен еякулата?
Иначе - колко Фунголон е в схемата, това по принцип е адекватното лечение.
Урологът гледа ли те на ехограф? Бъбреци, простата?
Преглеждан съм от 7 уролога и 2ма коремни хирурзи в Пловдив, София и Стара Загора всичко е абсолютно чисто, бъбреци, простата и тестеси, нямам хернии или каквото и да било. Забелязвам ,че количеството еякулат е намаляло което силно ме притеснява ! Вече не знам какво да правя, ще прикача и останалите изследвания !

# 216
Да си призная, от спермограми нямам никакво понятие, тъй че не мога да коментирам.
Прави ми впечатление, че са те тествали за всичко друго, но не и за трихомони, а те са най-гадните и трудно откриващи се гадинки.
Проведи си лечението за гъбите докрай и след 7 дни потърси д-р Лесева, микробиолог в Пирогов да ти повтори всички изследвания. Доколкото знам тя се занимава с точно такива казуси, не съм ходила лично, но имам отзиви от други хора, които са били.

# 217
Гъбичките ми се засилват по време на цикъл.  Тогава имам страшни сърбежи.  През останалото време нямам симптоми . Спряла съм всякакви ароматизирани гелове .  Витамин Д ми е в нормата- 50ml.
А полови хормони не съм изследвала . Гинеколожката нищо не е споменала за това .
Вече съм отчаяна . Много упорита тази кандида .

# 218
Ами няма за какво да се отчайвате. Сама си отговорихте на въпроса. Гъбичките ви най-вероятно са със хормонален произход - репродуктивни хормони. След като се появяват по време на кървенето. Витамин Д -50 не е в норма а е в латентен дефицит. Бих ви посъветвала без да съм АГ , когато ви дойде цикъла да взимате профилактично по 1т. Микомакс. Да се мажете с Ломексин въпреки кървенето. Да забравите за известно време тампоните. И да си вдигнете нивото на Витамин Д и Цинк.

# 219
Да, при рецидивиращи кандидози се изписва Микомакс/Дифлукан на 3-ти ден от цикъла. Може 6, може 9 месеца.
А за витамин Д - хубаво е да се приема от всички ни студените сезони. Всички сме с дефицит. От октомври/ноември до май - по 2 капки Вигантол или някакъв друг на ден.

# 220
Аз използвам Витамин Д на таблетки на Витабиотикс. Това е като опция ако стомаха не приема добре капките или ако не се усвоява и не се вдига нивото на витамина. При мен вече трета година таблетките работят. Преди това не взимах Витамин Д, защото си мислех че е само на капки... На кой каквото му харесва стига да има ефект.

# 221
А, Felicity King, то на капки се капват 2 под езика и така се усвояват още в устната кухина, без изобщо да се стига до стомаха.
За мен лично това е най-безобидния вариант, защото съм с гастрит и не мога да пия почти никакви витамини.
Има и Вит.Д на спрей, пак се пръска директно с устата, мисля след като си свърша Вигантола да пробвам, били в комбинация с вит. К за по-бързо усвояване.
Това е съвсем офтопик, но пък Вит. Д е супер важен за имунитета, а добър имунитет = по-малки шансове за гъбички  😃.

# 222
О, да ползвам и спреят с Витамин Д на Бетер Ю. Ама Вигантол никога вече! Даже в Австрия Вигантол е основно на таблетки.

# 223
Последно за Вит. Д и преставам 😃.
Защо не Вигантол? Аз това ползвам от години. Но точно към Better you съм се насочила, искам да засиля ефекта с Вит. К.

# 224
Последно за Вит. Д и преставам 😃.
Защо не Вигантол? Аз това ползвам от години. Но точно към Better you съм се насочила, искам да засиля ефекта с Вит. К.
Гъбички = Висок имунитет = Витамин Д + Цинк. Даже се чудя как до сега не сме го коментирали. Blush Аз съм много доволна от продуктите на Бетер Ю. Писала съм си с производителите в Англия и се познавам лично със техните представители в БГ. Иначе наистина в Австрия и Германия, Вигантол се изписва на таблетки. Според мен фармацията е много напреднала,и вече тези капки , които някои си ги капят върху кашкавалче за по-добро усвояване са вече остарели разбирания. Например Прогестерон на инжекции до скоро се е поставял само като ампули със една мазна течност като олио (точно като вит.Д) и то само мускулни. Сега Прогестерона са успяли да го вкарат във водна молекула и вече има инжекции, които се поставят подкожно. И то са в широка употреба не е нещо ново. Аз съм си ги купувала от Швейцария и Гърция. Моята АГ не знаеше, че е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт