Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 358
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, за първи път се сблъсквам с вагиналните гъбички. Имам сърбеж, зачервяване,дискомфорт. Бях при гинеколог установи гъбична инфекция,но вече 1 седмица минава и няма  подобрение. Нормално ли е от гъбички да ми е зачервена и цялата кожа около слабините до ануса? И след колко време сърбежа отминава?

# 226
Как я установи тази гъбична инфекция и какво ти изписа?

# 227
Как я установи тази гъбична инфекция и какво ти изписа?

Прегледа ме само. Изписа ми Миковаг крем и Дифлукан 3 хапчета през ден.

# 228
Може и да са гъбички, може и да е гъбички + още нещо. То за това се прави МБ.
Щом си зачервена и външно, явно има гъби със сигурност и затова продължава да те сърби. Не казваш дали вече си минала целия курс на лечение, но това, което аз бих направила е да си довърша лечението, да си купя противогъбичен крем от аптеката и да се мажа на всички зачервени места сутрин и вечер. След като приключа лечение бих изчакала 7 дни и бих отишла на друг АГ, който да ми пусне МБ. През това време не пречи мазането външно с противогъбичния крем, само ден по-рано трябва да се спре. Лично аз ползвам Ломексин.
Ако си от София - с риск да се повторя за 100-тен път 😂, препоръчвам д-р Кристина Рачева от Кожно-венерическия център към 29-та ДКЦ. Скоро в темата съм дава координати.

# 229
Днес ми е 5 ден от лечението, утре ми е последната доза от лекарството.Явно трябва да направя и МБ. И ще пробвам задължително Ломексин.Благодаря ви много за информацията 🤗
А гъбичките имат ли някакво трайно лечение или ще се появяват постоянно?

# 230
Не, гъбичките не се появяват постоянно при правилно лечение и ако няма съпътстващи предразполагащи фактори. Доколкото разбирам, досега не си гъбясвала и това е изолиран случай.
Най-често се появяват след антибиотик, ако си пила неотдавна такъв - много е възможно да са от това.
При гъбични инфекции трябва да се види дали не е и полово-предавано, въпреки че не е задължително.
Т.е. търси причината и ще намериш решение как да се предпазиш в бъдеще.
Ако имаш някакви съмнения - сподели повече, за да те насочим 😀.

# 231
  • Враца
Здравейте дами,
в понеделник бях на преглед. Взеха ми и цитонамазка. Нямаше никакви проблеми, нямам и никакви оплаквания.
Вчера ми се обади лекарят и ми каза, че цитонамазката е добре, но е написано Кандида.
Изписа ми Гиназол, 2 пъти през 7 дни, Флукорик 3 таблетки на 1, 3, 7 ден. И 3-4 дни след втория Гиназол да сложа Мултигин Флора +. (за партньора само флукорик)
Започнах пробиотик, не съм пила скоро антибиотик, но съм с диабет тип 2, който поддържам добре, но не отлично.

Какво още бих могла да добавя? Има ли смисъл да си взема например това - https://remedium.bg/bio-kult-kandea-probiotik-pri-vaginalna-kand … 5-kapsuli-70892/p ?

Хубав ден ви пожелавам

# 232
Схемата на вашата лекарка е много добра. Харесва ми. А от този пробиотик за който давате линк няма никаква полза. Бих ви препоръчала Вивомикс. Държи се в хладилник. Но 10 прахчета струват близо 50 лв.

# 233
Да споделя моя опит: от както се помня имам бяло течение, няколко пъти си се появиха гъбички след вземане на антибиотици. Най-важното обаче е, че от няколко години започнах да нося само копринено бельо и това промени нещата коренно. Бялото ми течение намаля чувствително и няма никаква неприятна миризма. На няколко месеца си правя микробиология и всичко е в норма. Доскоро много трудно си намирах такова бельо и си поръчвах от чужбина, давах сумати пари, но скоро намерих една българска фирма, която внася копринено бельо от 100% естествена коприна. Сега започнах от тях да си вземам бельо и съм направо изненадана: наистина са копринени и освен това моделите са много красиви и удобни (преди, които си купувах бяха доста бабешки на вид, но ги вземах само заради материята). Искам да препоръчам на всеки, който има проблеми с бяло течение и гъбички - след като пробвате това бельо ще се убедите в разликата. Коприната съхне много бързо и е страшно дишаща.

Имат онлайн магазин, ето това е линка: https://li-2022.com/product-category/lingerie/

# 234
Благодаря ви за рекламата! Пълни глупости! Доказано е, че само памучно бельо е подходящо! А и коприната няма как да мине на дезинфекция с ютия или в сушилня.

# 235
Това, коеот споделям е лично мнение базирано на мой личен опит и няма нужда от нападки. За някой, който от години се бори с такива проблеми и съм пробвала и бельо от органичен памук и какво ли още не, смяната към копринено бельо беше най-добрият за мен вариант.
Желая здраве!

# 236
Извинявайте, ако съм ви обидила. Рекламата е според мен когато имате само едно мнение във форума  и то е с рекламна цел и линк. Модераторите обикновено ги изтриват.

# 237
Felicity King, ох, имам нужда от съвет. Мисля, че пак имам чревни гъбички, няколко месеца беше всичко ОК, обаче от седмица - 10 дни пак почна чревен дискомфорт, а от 3 дни съм с разстроен корем. Първо си мислех дали нямам някакъв чревен вирус, но честно казано симптомите сега са точно като при гъбите 🥴. Аман. На мен ми е ясно, че докато не си спра ударните дози инхибитори на протонната помпа и антиациди няма да си оправя чревната флора, но… В момента още не мога да стигна до генералното решение - антирефлуксна операция, но дълга история.
Естествено, ако това продължи още няколко дни ще бягам да си направя МБ, но през това време почнах Ентерол, то иначе не се търпи. Знам, че ти имаше доста опит с него, ти за гъби ползва ли го? Аз миналата година успявах поне да задържам с него положението, за да не съм нон-стоп с разстройство, гъбите не излекувах, но искам да му дам пак един шанс. След 30 Дифлукана, които съм изпила тази година, АЛАТ ми е висок и не ми се иска да стигам до там.

# 238
Мила, аз за чревните гъби бях първо за 10 дни със Нистатин. Още след първата таблетка имаше ефект. При измирането на гъбите в червата клетките им отделят токсини и от тях имаше и странични ефекти. След това започнах Ентерол на прахчета. Пила съм го с години без почивка. Има ефект. Но се появи друг проблем. Няма гъби, а червата все разстроени въпреки Ентерол. Просто ефекта не беше достатъчно добър само с Ентерол. Нито Ентерол в комбинация с друг пробиотик. Незадоволителен ефект. Тогава взех антибиотик Клацид. Нещо което на пръв поглед е нествместимо. Антибиотик = Гъби. Да ама не. След като съм утрепала чревните гъби, а си ги бях отглеждала повече от година без да знам, те са възпалили червата. Няма гъби , но червата възпалени от съжителството с тях. Направих два курса с Клацид. Оправи се възпалението и тогава започнах пак поддръжката с Ентерол. До тогава СУЕ ми беше близо три години завишено докато не включих, че е от червата. Така че според мен въпроса е до унищожаване, ако има възпаление - антибиотик и после възстановителна поддръжка.

# 239
Felicity King, нарочно искам да я оставим тази дискусия тук, а не на ЛС, защото за чревните гъбички има много по-малко инфо и смятам, че може да сме полезни.
Та, какви бяха страничните ефекти от избиването на гъбите?
Аз от 3 седмици пия нов пробиотик, бил някакво ултра-ала-бала-мега добрия БГ пробиотик, с Лактобациликус Билгарикус и трепел всякакви гадории, за Ковид, за рак, въобще пенкилер. Пробута ми го свеки, която е след Ковид и понеже и аз съм, сега всички вкъщи пием ето това:

https://daflorn.bg/mobile/index/index?Id=0&langId=0

Има и една докторка консултантка, която ти определя дозата и т.н., понеже е позната на позната на свеки и всичките и приятелки са много доволни от този пробиотик, а и тя плаща 😀, почнах да го пия.
Първите 2 седмици всичко нормално, обаче от 10 дни едно подуване, едни газове и сега от 3 дни разстройство. Според въпросната докторка всички гъбички, които съм имала в червата умират и в момента се изхвърлят и затова мога да имам дискомфорт. Вече разстройство каза, че не е от това.
Та се чудя сега - чистя ли се, гъби ли имам, вирус ли ме е хванал 🧐.
Иначе - и на мен ми изписаха Нистатин, но първо, че ужасно ми дразни стомаха, второ, пих го 4 дни и грам не намаляха оплакванията. Смениха ми го с Дифлукан и всичко си дойде на място. При мен просто като подейства - спира разстройството, спират газовете и всички други екстри.
А иначе - аз това лято пих Панцеф, след няколко седмици и Вибрамицин, тъй че не е като да нямам и АБ в картинката 😂.
Засега ще видя как е с ултра-мега пробиотика + Ентерол и си давам срок до няколко дни, че вече ми писна през няколко месеца да съм с гадно разстройство 🤢 и другите там гадни неща.

Общи условия

Активация на акаунт