Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 366
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
Естрела, при мен се получава същото. Установих, че е от протриване по време на секс, особено когато е по-продължително. Излекувай гъбичките и пробвайте с по-кратък и не толкова интензивен секс по време на контакта.

# 331
Здравейте момичета!
Моля за съвет относно Полижинакс.
След прием на Аб Аугментин се сдобих с гъбички, съпроводени с ужасен сърбеж.
След консулт с АГ приемам Дифлокан (3 дози на всеки 3 дни), пробиотик Био култ Кандеа, и влагалищно Полижинакс.
Днес ми дойде цикъла и се чудя да продължавам ли с Полижинакса, неделя е и нямам как да се консултирам с Аг, в листовката пише да не се спира по време на цикъл.

Какво бихте ме посъветвали?
Много благодаря!

# 332
Полижинакс не е лекарство с цел лечение на гъбички. Той е дори локален антибиотик. Не се изписва на първа линия при гъбички. От години при гъбички се изписват вагинално медикаменти, които се поставят еднократно а не по 7 дни. Съответно вече щяхте да сте излекувана преди цикъла. Само сте си дала на вятъра парите за Био Култ Кандеа. Кой е този АГ?

# 333
На мен за кандида ми изписаха микомакс 3 хапчета през два дни и след първи чист ден от менструацията Максмирор. След приключването им пих нистатин, защото получих алергична реакция от микомакс. Пих и био култ кандеа. Сега слагам лактажин.
Седем дни след последната глобула лантажин добре ли е да отида на нов преглед и микробиология?

# 334
Полижинакс не е лекарство с цел лечение на гъбички. Той е дори локален антибиотик. Не се изписва на първа линия при гъбички. От години при гъбички се изписват вагинално медикаменти, които се поставят еднократно а не по 7 дни. Съответно вече щяхте да сте излекувана преди цикъла. Само сте си дала на вятъра парите за Био Култ Кандеа. Кой е този АГ?

На мен лично пробиотика Био култ кандеа ми облекчаваше симптомите още преди да започна лечението с предписаните ми медикаменти от АГ то.

# 335
Кои са тези медикаменти? На мен никога не са ми изписвани такива, а и не съм мяркала да се предлагат 🤔. Хубаво е да ги знаем.

# 336
Микомакс, Максмирор и др.

На глобула Лактажин колко време ѝ е необходимо за да се разтвори? Снощи докато слагах поредната усетих, че тази от предната вечер си стои. Така хубаво я набутах навътре, че не успех да я извадя. Притеснявам се да не ми направи проблем. Винаги преди да поставя глобулата я мокря с вода и изчаквам малко да поомекне.
Останаха 2 глобули. Но в това положение не мисля да слагам тази вечер. 1-2 дни дали ще са достатъчни да се разтворят двете глобули?

# 337
Медикаментите са например еднократно поставяне влагалищно на Ломексин (опаковка от една глобула) и Гиназол (опаковка от една апликация). При хронична Кандида (най-честата гъбична инфекция) се слага 7 дни след първата втора доза. Гиназол е медикамент от първа фармакологична линия при Кандида. Относно Био Култ Кандеа - той не съдържа нищо по-различно от другите орални пробиотици. Дозата му в една капсула е нищожна. Добрите орални пробиотици са тези, които се държат в хладилник напр. Вивомикс или вагинално поставяните напр.Гинофилус, Лактажин (също в хладилник). Да не забравяме и Ентерол който единствен улавя молекулата на Кандида. За да създаде един орален пробиотик колония от добри бактерии в организма (червата) са необходими 21 дни. Само в случая на Ентерол той не създава колонии (Сакромицилос бактерията) и затова се внася отвън. Организма не може сам да си произведе бактерията. От там колониите попадат и във влагалището. Така че Био Култ няма и не може да има незабавен ефект , той е хранителна добавка.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 15:53 от Felicity King

# 338
Медикаментите са например еднократно поставяне влагалищно на Ломексин (опаковка от една глобула) и Гиназол (опаковка от една апликация). При хронична Кандида (най-честата гъбична инфекция) се слага 7 дни след първата втора доза. Гиназол е медикамент от първа фармакологична линия при Кандида. Относно Био Култ Кандеа - той не съдържа нищо по-различно от другите орални пробиотици. Дозата му в една капсула е нищожна. Добрите орални пробиотици са тези, които се държат в хладилник напр. Вивомикс или вагинално поставяните напр.Гинофилус, Лактажин (също в хладилник). Да не забравяме и Ентерол който единствен улавя молекулата на Кандида. За да създаде един орален пробиотик колония от добри бактерии в организма (червата) са необходими 21 дни. Само в случая на Ентерол той не създава колонии (Сакромицилос бактерията) и затова се внася отвън. Организма не може сам да си произведе бактерията. От там колониите попадат и във влагалището. Така че Био Култ няма и не може да има незабавен ефект , той е хранителна добавка.

Здравейте и благодаря за отговорите!

Полижинакса го слагах 4 вечери. След това ми дойде МЦ и го спрях. Дали ми е навредил? В интерес на истината има леко облекчение, но не мога да кажа че е минало, защото все още чувствам външен сърбеж на моменти. Явно както казвате това не е лекарство за гъбички.
Съдейки по вашата компетентност, ще съм благодарна да ме насочите, късно ли е след МЦ да сложа един Ломексин, как мислите? След което вагинални пробиотици?

Иначе се мия външно с Розалгин, доста ме успокои, и сега ми предстои да взема Дифлокана на 4ти и 7ми ден (приела съм само 1 за сега).
Относно пробиотика, какъв е най-удачно да взема, няма значение цената, Астарте добър ли е, знаете ли? Търся бързо и сигурно излекуване, страхувам се да не хронифицира, защото правим опити за бебе, предстоят инсеминации и тези гъби ми объркаха всички планове...

За протокола - Аг-то е др Симеонова от Варна.

Сърдечно ви благодаря! 🌷

# 339

Полижинакса го слагах 4 вечери. След това ми дойде МЦ и го спрях. Дали ми е навредил? В интерес на истината има леко облекчение, но не мога да кажа че е минало, защото все още чувствам външен сърбеж на моменти. Явно както казвате това не е лекарство за гъбички.
Съдейки по вашата компетентност, ще съм благодарна да ме насочите, късно ли е след МЦ да сложа един Ломексин, как мислите? След което вагинални пробиотици?

Иначе се мия външно с Розалгин, доста ме успокои, и сега ми предстои да взема Дифлокана на 4ти и 7ми ден (приела съм само 1 за сега).
Относно пробиотика, какъв е най-удачно да взема, няма значение цената, Астарте добър ли е, знаете ли? Търся бързо и сигурно излекуване, страхувам се да не хронифицира, защото правим опити за бебе, предстоят инсеминации и тези гъби ми объркаха всички планове...

Сърдечно ви благодаря! 🌷

Здравейте, аз лично Ломексина съм го слагала и по време на цикъл. Също има и Ломексин крем, Клотримазол, Залаин, които се мажат външно. Имате ли направена микробиология? Полижинакса го изписват за смесени инфекции. Мисля, че противогъбичната съставка в него е нистатин. Астарте пробиотика за мен лично е много хубав. В комбинация с Гинофилус вагинални капсули, успях да си възстановя лактобацилите. Успех с лечението и бебеправенето🍀

# 340

Сърдечно ви благодаря! 🌷

Здравейте, аз лично Ломексина съм го слагала и по време на цикъл. Също има и Ломексин крем, Клотримазол, Залаин, които се мажат външно. Имате ли направена микробиология? Полижинакса го изписват за смесени инфекции. Мисля, че противогъбичната съставка в него е нистатин. Астарте пробиотика за мен лично е много хубав. В комбинация с Гинофилус вагинални капсули, успях да си възстановя лактобацилите. Успех с лечението и бебеправенето🍀

Здравейте Емонка! Благодаря за включването!

За съжаление когато се сдобих с гъбите бях болна с температура и нямаше как никой док да ме приеме за МБ.
Та, по телефона ме насочи за Дифлокан 3 пъти, полижинакс. Аз си самоназнанчих пробиотик и розалгин за външно измиване. Опитах и да мажа с Клотримазол, но никакъв ефект за 3 дни мазане и го спрях.

Сега се чудя след МЦ какво да предприема, не смея сама да си назначавам каквото и да е. Първо ще посетя АГ, ще изискам МБ и антибиограма.

Междувременно ще потърся пробиотик. Астарте казвате, че е хубав ?
Четох страхотни отзиви и за пробиотика на Nature’s Way Fortify Optima Women’s Daily Probiotic. Аз лично от добавките на Nature's way съм изключително доволна. Пила съм техния котешки нокът, и пау дарко, и наистина ме пазеха много.

Благодаря за пожеланията ☺️🙏🍀
Бъдете здрава и вие!

# 341
Здравейте, след като правите опити за бебе мисля, че за по-сигурно е да поставите Ломексин след МЦ и 7 дни след първата глобула да поставите и втората. Така ще се предпазите от хронифициране. Можете да се мажете външно и с крем Ломексин. Той ще излекува гъбичките които са кожни по външните интимни части. Предвид бременността ако не сте започнала е добре от сега да започнете със Фолиева киселина профилактика и Витамин Д (след като изследвате нивата му за да се прецени дозата). За мен добър орален пробитик е Вивомикс. Вивомикс го изписват например и във гастро-отделението на ИСУЛ. А щом доцентите и проф. от тази болница го изписват на техни пациенти, значи са видяли ефект  Просто тези други т.нар.женски пробиотици са реклама. Имайте предвид, че по време на бременност спада имунитета и гъбичките са много често срещани. Но тогава АГ предписват Гиназол а не Ломексин. Вижте си нивата на Витамин Д, Б12, Фолиева киселина, Хемоглобин, Желязо и ЖСК. Тези показатели са важни за бременността. Даже без да са достигнати оптимални нива на тези витамини и минерали е добре да се изчака докато не се достигнат.  Според мен е важно освен контролна МБ след лечението (така или иначе за инсеминация е и задължителна МБ) да се изследва и стерилна урина. Много често там се открива скрита Е шерихия коли (хроничен цистит) при жените. А това не е добре за бебето. Ако имате възможност занесете си една стерилна урина (в Цибалаб е 10 лв.).  Ще си спестите много главоболия. Витамин Д например подпомага и здравата плацента и подобрява кръвното налягане по време на бременност. От Варна много харесвам д-р Сариев от Майчин дом. Желая ви успех и бързо да се похвалите с бебенце! Heart

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 07:10 от Felicity King

# 342
  • гр.Пловдив
Аз се включвам за Ломексин ,че за лечение се изисква да се комбинира с антибиотик след показания от антибиограмата ,поне при мен така се изтреби гадта ..

Другото ,което ми прави впечатление от споделените тук предписания и лечения е адски бързото скачане от един медикамент към друг,мазила ,глобули,изобщо ол инклузив ..Преди МЦ едно,след него друго,имайте предвид,че такива експерименти не са за препоръчване,я помогне,я не,дори и предписани от лекар такава честота не дава резултат според мен ..Thinking

# 343
Аз съм малко в шок как така сте пили антибиотик за гъбички, изписват такъв за бактериална инфекция по скоро, съвсем ще се объркат жените от такъв коментар...

# 344
Ломексин лекува само и единствено гъбички, които от своя страна не се влияят от антибиотик, тоест при теб инфекцията е била смесена и освен гъби си имала бактерии, затова е имало антибиограма.
Аз преди няколко месеца писах отзиви за оралните пробиотици, защото за половин година пробвах доста. Женският на Nature's Way за мен беше пари на вятъра и то не малко пари, най-добър ефект видях от Астарте.

Общи условия

Активация на акаунт