Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 340
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря. Вчера търсих гинеколози. Или са отпуск, или имат графици след седмица, тези, които са ми удобни.  Не мога да чакам до тогава. Започнах макмирор и фунголон. Иначе аз също се спрях на гинофилуса. Не съм го ползвала до сега. След него мисля да взема млечна киселина или препарат с борна. Но за сега съм с макмирора и дано цилъла не дойде до десет дена, че да не прекъсвам много от лечението с него.

# 496
Някой с опит и мнение за Борна киселина 600мг.?
Примерно: https://hranitelnidobavki.bg/p/nutricost-boric-acid-600-mg-30-vaginal-caps/

mountain,
По време на цикъл може да ползваш Полижинакс или Вулвоваги спрей. Гинофилус няма внос и всякакви подобни лактобацили за вагинална употреба. Ако успееш да си ги поръчаш от чужбина, най-добре. Някъде в темата имаше линк към френски сайта май?

Благодаря. Вчера търсих гинеколози. Или са отпуск, или имат графици след седмица, тези, които са ми удобни.  Не мога да чакам до тогава. Започнах макмирор и фунголон. Иначе аз също се спрях на гинофилуса. Не съм го ползвала до сега. След него мисля да взема млечна киселина или препарат с борна. Но за сега съм с макмирора и дано цилъла не дойде до десет дена, че да не прекъсвам много от лечението с него.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 11:22 от danielllakis

# 497
Гинофлор е било, харесаното от мен. Извинявам се, объркала съм името с другото.
По време на цикъл няма да слагам нищо, използвам тампони, няма как. Другото е флоражин. Чудя се кое от двете да взема за след макмирора и цикъла. Ползвала съм вагилакт, обаче не ми хареса.

# 498
Здравейте , след дълго лутане по доктори , изпити лекарства, поставени глобули и много емоционални проблеми , свързани с Candida , единствено д-р Андрей Кузманов ми помогна и го препоръчам .

# 499
Здравей. Разбирам те много добре за емоционалните проблеми. Понякога се чудя на мен кое ми тежи повече, физическото състояние или емоционалното такова, което физическото е предизвикало.
Би ли споделила какви схеми на лечение ти е изписвал той последно.

# 500
След дълго лутане по гинеколози и аз опрях до д-р Кузманов. Вече повече от половин година ме лекува обаче и гъбичките се завръщат веднага след спиране на лечение и поддържащ курс. Пускала съм всички възможни изследвания - нищо. Вече и той не знае какво да направим, а аз съм безкрайно отчаяна, вече не знам какво се случва и как да си помогна. Започвам да мисля, че няма как.
Здравейте , след дълго лутане по доктори , изпити лекарства, поставени глобули и много емоционални проблеми , свързани с Candida , единствено д-р Андрей Кузманов ми помогна и го препоръчам .

# 501
Здравейте .. Искам да ви попитам преди около месец и нещо имах сърбеж в интимната област и навътре в влагалището след като ходих при гинеколожката си тя ми каза че е гъбички и ми предписа Гиназол, след което Гино певарил и Микомакс и Тридерм, а от вчера насам осещам пак същата болка външно не но вътрешно Да и взех отново Гино Певарил и Микомакс според вас ще помогне ли пак ...

# 502
  • София
Голяма грешка е да се повтаря лечението, особено на сляпо.

# 503
Резултат от микробиология имаш ли или те лекуват на сляпо? Ако не е правено изследване не е удачно да се прилага ново лечение без да се знае какво точно се лекува..
Моята АГ всеки път гледа и казва "това не са гъбички" но винаги излизат гъбички на МБ, така че това поставяне на диагноза само с поглед не е никак правдоподобно

# 504
Здравейте! Имам нужда от съвет. Ходих на гинеколог, пускаха ми микробиология от която се видя, че имам единични коки. Оплакванияята са ми че имам сърбеж, но само около дупето, където и кожата ми на места става много груба и силно сърбяща. Изписа ми глобули за 6дни за коки, както и крем Макмирор, но виждам че той също се поставя във влагалището. Та според вас с този крем ли трябва да мажа дупето и дали е подходящ за там или да си взема друг, защото вече е нетърпимо там положението.

# 505
И мен ме лекуват с Тридерм, на вторият ден изчезват. Но, има значение дали крем или мас, на мен ми помага крема. Трябва си изследване, задължително.

# 506
Момичета, не знам какви гъбички имате предвид, но ако става въпрос за вагинална инфекцшя с кандида, тя се лекува с пробиотик Био Култ Кандеа. Трябва обаче по-продължително лечение от няколко месеца за трайно овладяване на проблема. Имайте предвид, че лекарствата повече нарушават микрофлората на влагалището и са нож с две остриета.

# 507
Пробиотика е за превенция според мен, не виждам вариант само той да излекува гъбична инфекция. Пия пробиотици от 10 години и се боря с гъбички от 1г,така че лично при мен пробиотиците не са повлияли в това отношение, но съм съгласна че са задължителни в борбата с вагинални инфекции, просто не са лекарствено средство и няма как да излекуват инфекция

# 508
Кандида не е патоген, а нормален обитател на влагалището. Нейното овладяване зависи от нормализиране на микрофлората и локалния имунитет. Ако една година не се излекувахте, значи подходът е грешен. Може би е добре да оставите организма да се справи сам и да заложите на билки - бял равнец, цариче.

В по-горния пост момичето пише за "коки", това дали са ентерококи, стафилококи или други коки все са бактерии и то патологични, а не гъбички. Трябва да се прави разлика.

# 509
Момичета, не знам какви гъбички имате предвид, но ако става въпрос за вагинална инфекцшя с кандида, тя се лекува с пробиотик Био Култ Кандеа. Трябва обаче по-продължително лечение от няколко месеца за трайно овладяване на проблема. Имайте предвид, че лекарствата повече нарушават микрофлората на влагалището и са нож с две остриета.
Потвърждавам за пробиотика! Много ми помогна, но има ужасен вкус и аз лично много трудно го пиех. 😀

Общи условия

Активация на акаунт