Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 369
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Според един мой гинеколог, пробиотика нямал смисъл приеман през устата 😂 Не бих го слушала. Попаднах случайно в интернет на Бактохелт. Има доста подробно описание . Обаче това пиене от една до три капсули на ден малко ме колебае. Би излязла доста скъпа така терапията. Пробвали ли сте го? Мисля да взема и да пия по една.

# 511
Добре, а възможно ли е тогава този сърбеж около дупето да не е гъбички, а да е от коки? Може ли да нямам гъби във влагалището, но на дупето да има и заради това да не излиза в резултата? И с какво да се мажа за да отшуми в крайна сметка
Макмирор ми изписа моята гинеколожка, но в листовката пише че се прилага вътрешно

# 512
Добре, а възможно ли е тогава този сърбеж около дупето да не е гъбички, а да е от коки? Може ли да нямам гъби във влагалището, но на дупето да има и заради това да не излиза в резултата? И с какво да се мажа за да отшуми в крайна сметка
Макмирор ми изписа моята гинеколожка, но в листовката пише че се прилага вътрешно
А пускахте ли микробиологично на проба от фецес, може да има чревна инфекция. Външно действа добре промивка със смрадлика( тетра), тя трепе доста бактерии.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 10:25 от Касия

# 513
Лично съм пила Био Култ Кандеа поне 3 месеца - абсолютно никакъв ефект. Просто при всеки е индивидуално - имунитет, хормони, начин на живот, хранене, хигиена..
Сега съм на Омни биотик 6 🤷🏼♀
Пила съм и Проспор биом, добре ми е влият.

# 514
Здравейте, преди  4 месеца родих и по време  на бременността, както и никога преди това не съм имала гъбички  или бактериални инфекции, но днес ми излезе резултата  от МБ и цитонамазка, като има наличие на Streptococcus agalactiae. Липса на лактобацили също  има и еп. кл (предполагам  наличие на епителни  клетки в микроскопския препарат).
Ще посетя  АГ, но чак след  2 седмици, а до тогава ще се побъркам.
Предполагам, че ще се наложи да пия АБ, но се притеснявам, понеже кърмя и дано не се наложи да отбия бебето.
Според вас отвара от смрадлика дали мога да си правя за момента и да приемам  пробиотик или по-скоро локално някакви глобули с лактобацили докато ми дойде часът за моя АГ?

# 515
Смрадлика само външно съм правила, за вътрешни промивки не знам как ще подейства на лигавицата, тя е силна билка, малко изсушава кожата.

# 516
Скоро ще приключа с макмирора. Предложете ми превенция от гъбички и БВ, както и възстановяване на баланса във влагалището. Вагинален пробиотик, който се намира в България. Нямам възможност за поръчки от чужбина. Мислех си за лактажин, после донафил и лактобор вагинален гел.

# 517
  • гр.Пловдив
Цитат
. Предложете ми превенция от гъбички и БВ, както и възстановяване на баланса във влагалището.

Това по-скоро е за измивен гел,но аз все още не съм имала щастието да попадна на подходящ,а е от съществено значение,защото не може да се кара на пробиотици и превантивно използване на глобули..

В тази връзка бихте ли споделили от интимните гелове широкоспектърен,подходящо ,универсално Ph,аз в момента приключвам на Eucerin ,но не съм очарована //

# 518
Как да не може да се кара на пробиотици и глобули? Разбира се не може да се кара на такива , които имат антибактериални съставки, като макмирор, полижинакс и прочие..Те са за изолиран причинител. В момента имам изолиран причинител и се лекувам. За превенция промерно може да си слагаш млечна киселина всеки месец след цикъл. Както и други при посещение на басейни, сауни, пътуване и тн като интимо хелп. Що да не може. Тоя интимен гел ти е за отвънка, ако вътре не са ок лактобацилите, ти си мии по сто пъти на ден с гел, няма да ти помогне. Разбира се, ако интимният гел не е ок, той може да причини нарушения вътре. Свързани са нещата.

# 519
  • София
Здравейте, преди  4 месеца родих и по време  на бременността, както и никога преди това не съм имала гъбички  или бактериални инфекции, но днес ми излезе резултата  от МБ и цитонамазка, като има наличие на Streptococcus agalactiae. Липса на лактобацили също  има и еп. кл (предполагам  наличие на епителни  клетки в микроскопския препарат).
Предполагам, че ще се наложи да пия АБ, но се притеснявам, понеже кърмя и дано не се наложи да отбия бебето.
Според вас отвара от смрадлика дали мога да си правя за момента и да приемам  пробиотик или по-скоро локално някакви глобули с лактобацили докато ми дойде часът за моя АГ?

Твоята история поразително прилича на моята - и аз никога не съм имала проблеми с МБ, а няколко месеца след раждането се оказах с редуцирани лактобацили и абсолютно същата бактерия. И аз кърмя и съвместимостта на терапията с кърменето ме тревожеше много.
За щастие д-р Арабаджикова (от Надежда) реши да ме лекува само с пробиотици. При това не заради кърменето, доколкото разбрах по принцип предписва АБ само в краен случай. Вече минаха около 8 месеца от началото на лечението и имам една контролна добра МБ, през юни ще ходя и за втора контрола. Така че нито АБ е задължителен, нито обезателно трябва да спреш кърменето. Въпрос на избор на терапия от АГ.

# 520

Твоята история поразително прилича на моята - и аз никога не съм имала проблеми с МБ, а няколко месеца след раждането се оказах с редуцирани лактобацили и абсолютно същата бактерия. И аз кърмя и съвместимостта на терапията с кърменето ме тревожеше много.
За щастие д-р Арабаджикова (от Надежда) реши да ме лекува само с пробиотици. При това не заради кърменето, доколкото разбрах по принцип предписва АБ само в краен случай. Вече минаха около 8 месеца от началото на лечението и имам една контролна добра МБ, през юни ще ходя и за втора контрола. Така че нито АБ е задължителен, нито обезателно трябва да спреш кърменето. Въпрос на избор на терапия от АГ.

Здравейте!
Каква схема ви назначиха за пробиотиците и какви ползвахте?
Само пробиотици или и млечна киселина ?
Обнадеждихте ме, че може само с пробиотици ☺

# 521
  • София
Може само с пробиотици. Между другото, измежду приятелките си имам и други, които са решили сходен проблем само с пробиотици, но нито една, която да е постигнала траен резултат с антибиотици.
При мен схемата беше Астарте (орален прием) и Гинофилус (вагинален). След като Гинофилус изчезна от българския пазар си го купувам от Германия/Франция или ползвам Лактажин.

# 522
Може само с пробиотици. Между другото, измежду приятелките си имам и други, които са решили сходен проблем само с пробиотици, но нито една, която да е постигнала траен резултат с антибиотици.
При мен схемата беше Астарте (орален прием) и Гинофилус (вагинален). След като Гинофилус изчезна от българския пазар си го купувам от Германия/Франция или ползвам Лактажин.
Колко време пихте Астарте?
А Гинофилус и Лактажин предполагам всеки месец по някаква схема с почивка?

# 523
  • София
Колко време пихте Астарте?
А Гинофилус и Лактажин предполагам всеки месец по някаква схема с почивка?

Астарте първо пих два месеца два пъти дневно (по една таблетка). След това продължих по една таблетка дневно и го пия вече общо шест месеца.
Гинофилус или Лактажин - по една опаковка след всеки цикъл.

# 524
  • София
Здравейте, знам, че най-вероятно вече е коментирано, но какво използвате чисто превантивно в по-топлите летни дни, когато влагата отдолу е неизбежна?

Да чукна на дърво, вече няколко месеца няма и помен от проблема, който имах зимата, продължавам много, много стриктно с хигиената, но ме е страх, че при повечето потене отдолу също има влага.

Общи условия

Активация на акаунт