Естетични процедури за лице и тяло – 46 тема

• 80 017
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • при Arctic Monkeys
Хармоника не е много подходящо име за бг/руския пазар😅. Лично аз не бих си сложила нов продукт, недоказан във времето. Ако е на цената на утвърдени продукти, не мисля,че е добра идея.

# 121
Някой има ли опит с новия хибриден филър ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)
"Формулата на ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) съчетава в един продукт хиалуронова киселина с калциев хидроксиапатит за добавяне на незабавен обем в зоните на инжектиране, благодарение на хиалуроновата киселина и постепенно и продължително лифтиране, благодарение на колагеновата стимулация предизвикана от калциевия хидроксиапатит."

Аз не съм го чувала,но съм и малко невежа де Wink.Сложих Apriline forte аз .Доволна съм много от резултата. Станаха супер естествени устни .Благодаря на дамата  тук,която ми даде инфо за него. Не съм се надула фрапантно за сега ,нямам и мн синини.Съвсем леко.Момичето(доктор е) ми обясни,ако усетя евентуално да имам топче-да масажирам.Защото горната ми беше много тънка и основно там  слага. 😁.

# 122
  • София
Някой има ли опит с новия хибриден филър ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)

Аз имам, какво те интересува?
Личен ли?
Всичко ме интересува, за кои зони е удачен,  най-вече за долния контур ми е интересно, където имам нужда от лифтиране.

# 123
  • в 1001-та нощ
Е, личен да. Той, както си се ориентирала е тип 2 в 1 - съдържа ХК, като хиалуроновите филъри, но също и калциев хидрокси апатит - това, което го има в Радиес, който има за цел да рестартира колагеногенезата.

В процеса на стареене, образуването на колаген намалява. Кожата губи плътност и сочност, спихва, отпуска се. Калциевият хидрокси апатит дразни фибробластите, добавя плътност, заедно с ХК и фибробластите се провокират отново да произвеждат колаген. Това е метаболитен процес, разбира се - зависим и от други фактори - но в общия случай - това е целта и могат да се приемат добавки, които да внасят градивни в-ва и през устата. Когато се приема колаген - той е голяма, сложна молекила, следва да се "разгради" на тухлички и от тях се синтезира собствения колаген, за което е нужен и вит.С - нещо, като цимент за спойка между тухлите.

Междувременно ХК в продукта добавя още сочност и изпълва фините линии. Поставя се с канюла, т.е. има поне един отвор, разкъсва се съед. тъкан в подкожието, което после допълнително ще лифтира.

Продуктът за мен е подходящ за eтап, надграждане при Full Face подход. Използван самостоятелно в малко количество няма да доведе до wow супер голям лифтинг ефект. Разбира се, зависи и какво е изходното състояние. При една не много обгрижвана кожа и лице с по-напреднали процеси на отпускане - няма да има фантастичен резултат видим от самолет.

Продуктът не скулптурира и не добавя обем. За една необгрижвана кожа, тип "девствена" от към грижи в клиника, аз бих започнала с апаратни процедури, от които да се вземе максимума, малко точков лифтинг, където е необходимо и тогава HArmoniCa - в зоната межди скулите и ръба на челюстта. Там с възрастта кожата видимо спихва, отпуска се, губи плътност.

# 124
HArmoniCa - в зоната межди скулите и ръба на челюстта. Там с възрастта кожата видимо спихва, отпуска се, губи плътност.
за тази зона ми го препоръчаха и на мен,че като се усмихна точно си става хармоника,баш му е името на място,да въздейства на еластозата,но се колебая относно съставката тип Радиес и възмоните сраствания.

# 125
  • в 1001-та нощ
Точно за тази зона е. Съставката тип Радиес - калциевият хидрокси апатит се резорбира напълно - от нея не остава нищо, така е предвидено - за разлика от други продукти, за които искаме дълготрайност. Макрофагите разпознават калциевият хидрокси апатит, като чуждо тяло и го "изяждат" в рамките на няколко месеца. Ролята му е само да рестартира колагеногенезата, като дразни фибробластите - механично и да създава налягане в зоната. Целият процес е много интересен, хитро е измислено. Подробно съм го обяснила какво се случва, ще дам линк на лични, ако ти се чете повече. Притеснителните калцификати се образуват, ако в зоната има активна инфекция в момента на ипоставяне. А ако такава има, не би следвало да се прави нищо, докато не се излекува.

Срастванията са бих казала добре дошли. Това е съединителна тъкан, която уплътнява, държи кожата, арматурира. Тя е навсякъде в тялото - свързва тъканите, клетките. Като изключим костите и кръвта - 70-80% сме съед. тъкан и за мен тя е търсен вторичен ефект Simple Smile Ако са те работили с канюла, тя се усеща и разкъсва отново, като се движи канюлата. Няма нищо страшно Simple Smile

# 126
Какво значи да има активна инфекция в момента на поставяне - само за кожата ли става дума или за целия организъм? При мен например има постоянно възпаление на максиларен синус - това брои ли се?

# 127
  • в 1001-та нощ
Локално, където се поставя. Поне така съм разбрала аз, разбира се - следва да се коментира с лекаря.

Мен Михайлов ме е връщал от процедура и защото видимо според него не съм в кондиция в момента. И така е редно.

# 128
  • София
Здравейте, момичета

Напоследък нямам много време да следя темата, така че моля за извинение ако скоро сте коментирали това, за което искам да попитам.

Може ли някой да сподели впечатления от някакви процедури за гърди - с цел повдигане, стягане, подобряване тонуса на кожата? Някой да е правил BodyTite в тази зона или някаква друга алтернативна процедура? Има доста малко информация в България за алтернативи на ножа и затова се надявам някой да сподели личен опит. Навън гледам, че правят какво ли не - радиочестоти, Morpheus, лазери...Обмислям и някаква мезотерапия, мезолифт, PRP....Изобщо всеки, който е правил нещо различно от пластична операция за гърди, моля да сподели опит.

Отделно се включвам с обратна връзка за Forma (лице и шия). Направих 5 процедури в Skinline зимата/пролетта и съм изключително доволна. Имам още 2, които оставих за поддържащи по-нататък. Нямам стапяне на обеми, има видимо стягане на кожата, цялостния контур и заглаждане на бръчките и финните линии. Мисля, че е добра алтернатива за човек, който не иска да ползва ботокс. Единствения минус (за мен) е, че трябва да се отдели повече време - процедурите се правят по една на седмица.

# 129
Здравейте, предстои ми слагане на бустер и да попитам как точно се приема арника преди процедурата, по колко дражета и през колко часа, каква е точно схемата?

# 130
Не съм приемала арника преди бустер аз.

# 131
  • София
Алена, благодаря за подробния отговор!

# 132
Здравейте, предстои ми слагане на бустер и да попитам как точно се приема арника преди процедурата, по колко дражета и през колко часа, каква е точно схемата?

Виж какво намерих в листовката на Arnica montana 9:
преди хирургична интервенция - х 10 гранули/ден, за 3-те дни, предшестващи операцията, от всеки от двата медикамента АРНИКА МОНТАНА 9 СН + ФОСФОРУС 9 СН
.
.
.
травматизъм - 10 гранули възможно най-бързо или 3 х 5 гранули през 10 минути. След това при необходимост се приемат 4 х 5 гранули/ден, до изчезване на симптоматиката

# 133
Здравейте отново,

Тъй като имах някакви съмнения за препоръктите на Валянова, че един Радиес ще ми оправи визиономията, идвам да ви покажа, за сега не виждам разлика..

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 21:42 от Eli..........

# 134
Ели, аз виждам! Има резулатат! Категорично, по попълнено е лицето, без да има излишен обем, на мен ми харесва много резулата, колко сложи и колко ти взе?

Общи условия

Активация на акаунт