СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 790
  • 895
  •   1
Отговори
# 150
За него мнението ми е крайно отрицателно, още от миналата година. Само простотии измисля. Учителската гилдия ще преглътне ли удължаването на уч. година? Или- увеличил им е заплатите /може би да, може би не, кой знае какво имат на фишовете, по медиите- чухме вече/- да си траят за удължаването?

# 151
  • София
Късмечте, славна тема беше! Това горе над темата зеленото с лилави цветове е тъкмо розмарин.
Мандарина, ако е добре по БЕЛ що не пробвате нгдк, там не играе мат.?
Благодаря на всички, които помагат в темата и споделят хубави мисли и идеи.
Честит празник на детето! Да са здрави и щастливи!

# 152
  • София
Наборката ни научи всички в нас буквално да ядем розмарин. Започна да го ползва, когато готви най-вече пилешко. На мен ми идваше прекалено ароматно и силно. Но свикнах, като искам да ми готвят ... Simple Smile Затова сега имам и пресен, и сух розмарин в нас.
Но да си дойдем на дума - въпреки, че се ползва по предназначение най-вече от момата, кой знае какви промени в концентрацията й не се наблюдават. Има промени, само и единствено ако аз й седя на главата. Щото знае, че няма накъде да мърда.

# 153
Дете от наборната на големия влезе в 22-о (май) с испански език. Искаше испански, знаеше, че за испанската гимназия няма шанс заради слабата математика и се спря на това училище. Резултатът ѝ по математика на НВО наистина беше слаб, но стигна за мечтания испански в 22-о. Към днешна дата е много доволна от избора си, от нивото на преподаване на испански, имат и нейтив учител, от преподавателите по другите предмети. Има добри училища и паралелки и извън "най-елитните", където също има свестни преподаватели и свестни деца и не са нужни 400 + точки.

# 154
  • София
22-ро вече и то мина 400-те точки! На 10-тина е от Втора английска. Просто няма как 11000 деца да се борят за 2-3 хил.места...а в малките населени места с под 300 се влиза в математически гимназии....

# 155
  • в очите на дъщеря ми
Само за информация мин. бал 2-ро класиране уч. 2020/21 година 22 СЕУ "Георги С. Раковски" - 414,50....така, че  да говорим за 400 + точки!
Ариана писали сме едновременно....

# 156
  • Пловдив
Стон, в София може и да има. А във вашия град колко са елитните гимназии? Щото в нашия са 3. МГ не я броя, защото тя е нещо като “ София не е в България”. Та не са много добрите поралелки извън елитните.

# 157
  • София
Качвам в седмокласната поща последния пробен на Веди по математика от 22.05.2022г. Изчистен и с  отговори.
Направих го със снимките изпратени ми от Роузи, за което много й благодаря!

Пробвам се да го кача и тук, но понеже не знам как става качването като файл, го качвам като отделни снимки. Innocent

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 15:20 от ims

# 158
Стон, в София може и да има. А във вашия град колко са елитните гимназии? Щото в нашия са 3. МГ не я броя, защото тя е нещо като “ София не е в България”. Та не са много добрите поралелки извън елитните.
Рени, по мое мнение в нашия град елитните гимназии са точно нула 😏 Имаме само две профилирани гимназии и за мен са на едно ниво. Резонно следя повече тази, в която учат моите. Почти по всички предмети имат участници в националните кръгове на олимпиадите. И в двете се работи по страшно много европейски проекти. Големият беше есента десет дни в Турция по проект. После ученици от 11 и 12 клас бяха в Литва май. Тази седмица пък ние имаме гости в училището по Еразъм. И от двете гимназии всяка година има деца, приети да учат в Холандия, Германия. Преди и в Англия. Обаче за елитни изобщо не ги броя, за мен са си нормални училища.
Чакам с интерес да видя резултатите от ДЗИ тази година, нали са първи по новата профилирана подготовка, те ще дадат някакъв ориентир какво точно се случва на изхода.

# 159
  • Пловдив
Стон, точно това имах предвид. Градът е малък, но имате две училища, които са добри. Съответно и децата като набор са по-малка бройка. Несравнимо е с Пловдив, а пък той е несравним със София.
Да, паралелките естествено са повече, но не чак толкова. Да не говорим, че в нашето село освен немски и английски в нормалните гимназии друго няма. Такива екстри като френски ,испански, японски и т.н просто са мираж. Не ще търся частни учители, ами с кеф им плащам. Когато наборката беше на 5 от зор попитах Гаргамела за учител по френски-ами няма за такива малки деца. Звънях по школи, на частни учители -не. И не, нямах никакви претенции какъв ще е езика-дали френски или испански, просто няма учители за малките. Накрая една колумбийка се съгласи, с предупреждението ,че никога не е предавала на дете под 5 клас. Та малко не стоят добре нещата в големите градове.

# 160
  • София
Ves, направо ти завидях за готвещото наборче. Моите и двамата са абсолютни готованци в това отношение😳.
Готови са да ядат сух хляб с парче кашкавал, но няма да направят и едни бъркани яйца. (Оправдание- ами не знам как - я, ти ги направи да не объркаме нещо:))). По този повод аз съм спряла да правя сладкиши у дома - който иска да се образова в нета и да си направи. Наборката веднъж съм я видяла да направи сладкиш с малини и веднъж мъфини😂. Баткото веднъж баница и веднъж мляко с ориз.😆
Днес г-жицата е по-добре и започна да хрупа солетки и бисквити. Снощи ги е изплашила в болницата, защото е вдигнала близо 39.0., но днес държи под 37.0. 🙏
По темата с НВО се усещам как започвам да се психясвам и да броя в обратен ред до 14.06. Добре, че детето е по-разумно от майка си и току ми казва: “Е, кво толкова бе мамооо, светът ли ще се свърши…”. Simple Smile.

# 161
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не съвсем по темата, но важното е да сме живи и здрави, а в моя частен случай В КЪЩИ!
Чакам с нетърпение набора да се прибере и да се нагушкаме!

# 162
Тататуни, голямо гуш, желая ти всичко да се нареди, имай кураж и сили, бори се, доброто предстои.
Ние сме с теб.

Ех бе Ренка, ама късмет, добре, че все пак има още време до онуй, тамън на време ще се оправи. Да минава бързо и леко.

Нинкаааа, ай честито. Радвам се, че вече си си у дома. Еххх че хубаво. Най - после са те пуснали да се прибереш.

Скиорче, и толкоз им е било много, нали знаеш, мама готви най - добре. Поне са готови хляб и сол да ядат.

Днес мойто ми вдигна акциите, все си мислех, че ще и отмине, но къде ти. С нейното вечно гладна съм, ми идва до гуша, пък капризно, хем обича някои неща, хем не иска да ги яде, проявява някакви претенции. Предлагам и какво ли не, а тя, ма аз не го искам, това не го харесвам, туй не ми се яде, ужас направо. До преди няколко дена, предлагах да направя баница, а тя като магаре се заинати, не искала. Не щеш ли, снощи по никое време, съседката по врата, чука на вратата, едвам я чух жената, никой не става да види кой тропа, та отивам аз, отварям, и какво да видя, жената с чиния в ръка, а в чинията баница, взех чинията, поблагодарих набърже, и хлопнах вратата. Отивам да покажа на кокончето какво ще хапна, а то като видя, като подскочи, то една радост, едно чудо, ще рече човек, че за първи път вижда и ще яде баница. След като взе да яде, и викам, нали не искаше, а сега ушите ти плющат. По интересното е, че 15 мин. преди това беше яла зелен фасул. Май ще трябва да говоря високо, съседката да ме чуе, та да може после да ми носи, така ще мога поне аз да си хапвам, това което кокончето отказва. Stuck Out Tongue Winking Eye Последното изречение, е в кръга на шегата.

# 163
  • София
Скиорче, девойката готви, мама чисти след нея Simple Smile така де, няма пълно щастие. Но пък добре й се получават повечето неща.

Днес чакам уж оценка по физика. Да видим какво ще й метнат на момата. Така й е писнало, нали чете няколко седмицин подред с надеждата да я изпитат. Но не я изпитаха. Сега ще показва презентация.

# 164
Здравейте, чета ви отдавна, но не остава време да се включа. Аз съм от Варна, наборът също, но тук май няма съгражданки. Благодаря Ви за споделените пробни изпити. Някой мисля писа за решенията на втория модул на пробния на СМГ. Ако още имате интерес, ще ги кача тук. Само че не гарантирам за краснописа и за правилната подредба 😁

Общи условия

Активация на акаунт