СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 782
  • 895
  •   1
Отговори
# 135
  • София
tatatuni, голяма прегръдка!
Думите са слаби! Желая ти сили и оздравяване ! Да оздравееш и се радваш дълги години на децата си и живота! Flowers Four Leaf Clover

Пипи, все едно сме сестри. И аз съм станала същата .... мрънкам и намирам кусури! За определелението л...ка , също.Flushed

# 136

1. На втория модул по математика по един лист на задача ли се дава за беловата? - да, всяка задача е на отделен лист.
2.  Двустранно ли се пише на листа?
 -  На листовете за отговори не се пише двустранно. ( това е бланката за отговори за първа част)
– На свитъците за белова се пише двустранно.
– На листовете за чернова се пише двустранно.

3. Ако се усетят на време че са объркали нещо - позволява ли се задраскване на писаното и наново решаване на задача или част от нея на друг лист? - Комплектът се състои от точно определен брой и вид листове, като подмяна е възможна само по време на първата част. Причини за подмяна не са посочени в инструктажите и ПС. Обикновено в указанията за работа е споменато, че сгрешеното се зачертава с една хоризонтална черта.
4. На втория модул по БЕЛ позволява ли се задраскване на нещо което са сметнали за недобре написано, тъй като няма време да обмислят преразказа добре а за и дума не може да става да се преписване на целия преразказ? - разбира се, че са възможни корекции. Много деца пишат направо на белова. Случва се да поправят.

# 137
И аз съм в групата на "долу НВО!" Простотия до шия! След като е за време, може да се добави и трети модул- 60 м гладко бягане!
https://npmg.org/2022/05/31/%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d1%8 … bd%d0%b8%d0%b5-2/
Това за организацията за съботата.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 11:08 от ra2

# 138
И аз съм в групата на "долу НВО!" Простотия до шия! След като е за време, може да се добави и трети модул- 60 м гладко бягане!
Също така да изпеят една песен или поне диктовка на ноти 🤣🤣🤣 Може и да свирят на инструмент ✌️
Да нарисува една фигурална/декоративна композиция в студени тонове
Да спретнат самолетче или жерав от хартия 🤣🤣🤣
Извинете ама тези неща ги учат от седем години 😂😂😂

# 139
Не е измислен друг начин за отсяване и класиране. Български език трябва да знаят, а математиката е фундаментална наука нищо няма да им стане да я научат, до седми клас не се учи нищо сложно.
Как да стане иначе? Примерно детето е много амбициозни и иска да учи точно френски език във ФЕГ. Там приемат около 180 деца. Освен моето, амбициозното, има да речем още 300, които много желаят да учат точно френски. И те са амбициозни, ученолюбиви и т.н. Е, как ще се определи от тези 300 кои 180 ще учат там? Отделен изпит, но нали същото важи и за другите езикови гимназии и какво детето ще се яви на няколко отделни изпита ли? Затова, който си има амбиции си наляга парцалите и учи здраво. Надява се и на частичка късмет, но късметът следва подготвените така или иначе. Тези, които не са амбициозни и нямат големи претенции какво ще учат, подобно на моя син, си изкарват един по-лежерен седми клас и си спестяват нервите.  Обаче искаш ли да получиш нещо, се бориш. Няма даром нищо. И дори мантрата с частните уроци не в приемам, защото имам предостатъчно примери около мен и в двете посоки - деца с резултати 90+ без школи и уроци, и деца с по 30 точки въпреки многото изхарчени пари по паралелното образование.

# 140
Проблемът е, че разликата между училищата е огромна и не е все едно къде ще учиш, а определено местата за точните науки не достигат, ама ако са повече и качеството няма да е едно и също .. и така, опираме пак до преразказа Simple Smile.

# 141
  • Пловдив
За частните уроци трудно ще се съглася. Смятам, че помагат. Естествено няма как на детето да му се налее с фунията. Но за мен е важно друго. Дори и детето да изкара 40 точки на изпита, ние не знаем от какво ниво е взето на уроци. Защото не е трудно от 5 да научиш ученика за 6. Но повярвайте от 2 да го качиш до 4 е огромна работа.
Контактът с тези учители дава по-голям мироглед на детето. Те не говорят само по предмета, който учат. Лично аз съм впечатлена на какви теми говорят с детето учителите по езици.

# 142
  • София
И аз да се включа към тези, които считат, че отсяването трябва да е с изпит, а не с НВО. Т.е. не че съм против НВО, но то не трябва да е единствен вариант за балообразуване. Много от училищата могат да го ползват. Но тези, които искат, да могат да си сложат изпит с по-голяма тежест от НВО.

# 143
  • София
Също така да изпеят една песен или поне диктовка на ноти 🤣🤣🤣
Ноти, ноти, ноти Simple Smile
Наборката малко ги е позабравила, но брат й вече се представя повече от прилично. И предвид, че той може да е с интегрален изпит - няма проблем, да ги включват, ако искат Simple Smile
Горното е в кръга на шегата, но и двамата правиха изходни тестове по музика. Отделиха прилично време да четат...

# 144
Имаше училища, които провеждаха свои вътрешни изпити, участващи в балообразуването, заедно с резултатите от НВО. Едно от тях дори успя да се пребори резултатите от някои олимпиади и едно национално състезание да могат да се използват с такава цел. Е, благодарение на Меглена Кунева ( сещам се и за един много деен столичен директор, който по онова време беше зам. министър, а сега се случва да критикува приетите тогава нормативни документи) вече няма такива изпити.
Скрит текст:
В тази връзка, дори по онова време, когато вътрешните изпити бяха възможни,  СМГ не са се натискали да бъдат в тази група.

# 145
  • София
Вече вяка сутрин ставам усмихвам се и си казвам,  че днес ще е един прекрасен ден. И е така! ☺😎
Благодаря за това изречение! Heart Имаме много нужда (като общество) от позитивно мислене и оптимизъм. И дано твоите дни са прекрасни! Kissing Heart
Черногледството, чувството за катастрофа, егоизмът, липсата на емпатия са все черти на съвременния средностатическия българин, умело подхранвани от медии и активисти в социални мрежи. За съжаление.

НВО е начин за отсяване на кандидати. Отделни изпити за всяко училище не е по-добрият избор. Това, което допринася за неговата фаталност, обаче, е лошото качество на образованието като цяло. Затова е и тази битка за някакви малки проценти от местата. Това, което намирам за неправилно е всяко училище да има класиране по бал. Който иска в определени гиманзии, с определена насоченост - да кандидатства в тях (чрез НВО или каквото е решено от училището), но останалите могат да си бъдат просто гимназии. Защото сега има едни СХН-профили в кварталните ни училища, които допускам, че нямат много общо с аналогичните в НПМГ/СМГ/ТУЕС, не като учебен план, а като неговата реализация сред учащите. Същото за гимназиите с езици. То хубаво ги кръстили "с интензивно изучаване", но знак за равенство между средностатиситчески ученик на 1 АЕГ и средностатистически ученик на 33СУ няма как да се постави, въпреки еднаквия учебен план. Единици има и винаги е имало и в двете посоки - едноок сред слепи или с широко затворени очи насред възможностите. Кому е нужно, тогава, всяко училище да си лепне етикет "предприемачество", "Икономическо развитие", "интензивно изучаване на патагонски" като децата нямат или амбициите или възможностите или зрелостта на този етап, която имат съучениците им с високите балове.
А успеха невинаги е само до амбиции или положен труд. Отглеждам си дете, което полага къртовски труд с клонящ към нула резултат. Развива се, но изостава от "набора". Оптимист съм, че трудът ще се възнагради и тя ще намери своето място в обществото, но стресът тази година, че не може да изкара 30т по математика е напълно ненужен и води единствено до поредната доза ниска самооценка и депресивно поведение.
Само да сме живи и здрави!

# 146
Ариана, благодаря!
А риган или розмарин трябваше да садим в саксия за стаята на седмокласниците? ( от седмокласните митове и легенди Joy ) Все ги бъркам двете. Blush

"С РОЗМАРИН И БЕЛО КЪМ ПРОСВЕТНО ДЕЛО"
Забило ми се е в паметта от нашите седмокласни теми с каката. Сега надзъртам при вас от шестокласната тема.
Пращам добри мисли на вас и на децата. Бързо оздравяване на всички

# 147
По темата НВО може дълго да се търси истината, но министърът и днес го слушах, че най-големият му проблем е, че учебната година започва на 15 Септември. Като започне на 7 Септември и всичко ще се оправи. Та намерили са решение хората - ще се намали натоварването, ще се намалят уроците и всичко ще е супер.

П.П. Недоумявам защо се е фиксирал в началото на учебната година този човек. Сякаш се е заинатил и тропа с краче като в ДГ.

# 148
Мандаринка, имам познато дете с по-тежка форма на дислексия. Трудно ѝ беше в училище и фактът, че се справяше по-бавно и с много повече усилия от съучениците ѝ допълнително я натоварваше и демотивиране. Майка ѝ се занимаваше страшно много с нея, но резултатите бяха отчайващи. За късмет, момичето е страшно добра на тенис на маса. В крайна сметка семейството ѝ реши да заложи на спортното училище. Сега детето е в осми клас и родителите ѝ са много доволни от решението си. Това дете разцъфна там. По-малко деца са в клас и никой не очаква от нея да е топ в науките. Като резултат сега ходи с огромно желание на училище, готви уроци, пише домашни. Все неща, които преди вършеше с нежелание и насила.
Та така, хубаво е всеки да си намери място, където ще се чувства добре, ще показва това, което може и няма да се опитва за гони ниво, което не е по силите му.

# 149
  • в очите на дъщеря ми
Както казах, дъщеря ми се старае, учи и решава задачи ( не може да се сравнява с "природно интелигентите деца, които си научават по всички предмети за около 1 час") и дори и с "частните", трудно се справя с математиката, а в някои моменти не се справя, пак казвам не е като да не учи (отдавна се разбрахме, че някои са само красиви) и това трябва да съсипе психиката и, да не говорим за мечтите и  тя не мечтае за СМГ, и другите т.н. "елитни" в София, иска съвсем обикновенна паралелка в сравнително обикновенно училище.
И тук изобощо не говорим за малък град, където съжалявам, но конкуренцията не може да се сравнява със София.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 14:30 от Мамзел Нитуш

Общи условия

Активация на акаунт