СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 784
  • 895
  •   1
Отговори
# 120
Честит празник на всички деца 🥰🥰🥰
Преди време ви казах, че по миризмата ще ни познаете 🤣🤣🤣
Накапваме розмарин за концентрация и чаено дърво противовирусно на вътрешния ръб на връхната дреха... Т.е. Под носа😜
Ефекта е поразителен 😉 на някои дрехи има петна, колата мирише поне час, похарчих едни пари с идеята за добра кауза и чувство на удовлетворение🤣🤣🤣

# 121
Ирчик, браво, а аз се чудих от къде ми мирише така, а то от вас било. Kissing Heart Kissing Heart

Не знам, но напоследък, каквото и да се пръсне у дома, най вече кокончето, тя напоследък много обича тез неща, после гърлото ми става между гъба и шкурка, а вкусовите рецептори, отиват на ма.., докато се оправя, минава доста време. Колко и казвах да не пръска каквото и да било, ама чуй ли, продължава и хич не и дреме. Не знам, може и да греша, може и да е от инжекциите и лекарствата. Но по принцип на мен от парфюми ми става лошо, затова отбягвам да ползвам.

# 122
Честити да са ни децата и с много,ама много късмет !
Бързо оздравяване на болните в групата!
И моят е заплес,бърза,не чете до край въпроса,але пък да повтори,а където питат,кое не е вярно-винаги и отговорил с вярното,ей такива ми ти неща,все изяждащи точки(и то не малко).До този момент не съм открила лек,нито за заплеса му,нито за нервите ми😉.
Започнахме всеки ден да пише по преразказ и развъртяхме картите.Дано все нещо му остане в главата по тях,намирам ги за полезни и нужни(поне за нас).Голямо благодаря,че ги споделихте!

# 123
Честит празник на децата ни! Да са живи и здрави!
Бързо оздравяване на болните!
И аз започнах да се замислям дали да го спра за няколко дена преди изпитите, но трябва първо да видим с оформянето на оценките. На РС през март ни казаха, че ще оформят преди матурите, но ако мога поне за четвъртък и петък. Вчера се замислих, че то всъщност само другата седмица остана като подготовка и край!
Аз розмарина за друго го използвам, явно има широко приложение Simple Smile)))

# 124
  • София
Болните да оздравяват,а здравите да не се разболяват.
На децата честит празник,да имат късмет на матурите.
Днес девойката остана вкъщи,била изморена.
Ние спряхме тренировките.Седмицата преди матурите съм я освободила от училището,но ще ходи само на български и математика.

# 125
Нищо не пречи на разписана задача да сложат 0 т от 7 заради грешна сметка накрая. На едното ми дете се случи тази година на олимпиадта.
Това го видяхте с очите си? Доказано вярно решение с една грешна сметка на края е оценено с 0 точки?
Обикновено има някой от комисията при проверката на работата. Сигурно са ви дали някакво обяснение.

Да. 
Скрит текст:
Обяснението беше не е верен отговорът, няма точки.. "Нямало как да се избягат от критериите."  И детето "нямало математическа мисъл"

Работата беше проверена от начален учител. На теория и от втори, но той не беше оставил следи..

# 126
Чести празник на всички деца и на всички големи, които са запазили детското в себе си! Да са здрави! Аз не съм от тях за съжаление. Много съм станала предпазлива, отговорна и каквото там скучно се сетите. Много ме е яд на мене си:) Типична лелка съм станала - само мърморя, съветвам, порицавам и т.н.

Днес е класното по БЕЛ. Сдобихме се с проект за другата седмица. Та събота и неделя да не скучаят децата. Колкото и да не харесвам това родителите да творят проектите на децата, ще предложа помощ - безумно ми се струва да отдели цяла събота и неделя за проект точно сега.

# 127
Нищо не пречи на разписана задача да сложат 0 т от 7 заради грешна сметка накрая. На едното ми дете се случи тази година на олимпиадта.
Това го видяхте с очите си? Доказано вярно решение с една грешна сметка на края е оценено с 0 точки?
Обикновено има някой от комисията при проверката на работата. Сигурно са ви дали някакво обяснение.

Ако задачата е от 1 модул е 0 точки. Той се проверява машинно. Не участва учител.

# 128
Скрит текст:

Ако задачата е от 1 модул е 0 точки. Той се проверява машинно. Не участва учител.
Обсъждаме задача за разписване от олимпиада. Там няма нито първи модул, нито машинна проверка. И вече получих отговор, който обяснява защо се е получило така. НВО се проверява от квалифицирани оценители, преминали съответното обучение. И съм сигурна, че критериите няма да са такива, че да се присъдят 0 точки за вярно решена задача с разширен свободен отговор заради грешно изчисление накрая.

# 129
Аз нямам нищо против НВО. Няма как да се извърши класиране за гимназиите без изпит и е по-добре един централизиран такъв, който служи за вход към всяка гимназия, отколкото отделни за различни училища.
Имам забележки обаче конкретно към математиката. Първо държа да отбележа нещо, което някои забравят. НВО всъщност има или поне така е замислено две функции. Едната функция е изпит вход за гимназия. С тази си функция се справя що-годе. Във втората си функция обаче, проверка и анализ какво са научили децата, къде имат затруднения, какво масово бъркат, според мен се проваля напълно. И всичко е заради тестовата част с въпроси с избираем отговор. По този начин изпитът не проверява нищо и не може да се направи никакъв детайлен анализ, който да послужи в бъдеще. Ще дам един пример. Ако на сто деца дам един въпрос на китайски с четири избираеми отговора на китайски, според теорията на вероятностите около 25 деца ще отбележат правилния отговор. Мога ли от този резултат аз да си направя извод, че 25 деца разбират и могат да четат на китайски? Разбира се, че това няма да е вярно. Същата работа и първи модул по математика. От резултатите не могат да се направят никакви изводи, защото няма информация колко деца са улучили правилния отговор на определен тип задача и колко са дали грешен отговор заради техническа грешка, но знаят как се решава задачата. Последните две, на които трябва да се напише отговора, по същия начин не носят никаква полезна информация. За да има смисъл от този изпит и да изпълни и двете си функции, трябва всички задачи да са с разписване. Не е нужно да е подробно. Повечето задачи се решават на един ред, но да се види накрая - еди си колко процента не могат да събират дроби, еди си колко не могат да решават степени и т.н.
Относно МГ-та и най-вече СМГ визирам, ако им е важно биха се преборили и точките от втори кръг на НОМ да се вземат предвид. Нищо не пречи максималният бал за СМГ да не 500, а 550 или 600 точки. Така или иначе за всяка една паралелка си има отделно и различно балообразуване. Тогава там няма да се окаже решаващ изпитът по БЕЛ, ако детето има добро представяне на олимпиадата по математика.

# 130
Едно от нещата, които мери НВО е и финансовата обезпеченост на родителите  за подплата на "знянията"
'Щото, да ме прощават висшестоящите... Или, не, не им искам прошка 🤬
Ама с училищни знания при наборката повече от 40-60 точки няма да събере и то барабар с всичките фуч-ове, иуч-ове, консултации и други форми на "правим всичко за децата" 🤬
Като не иде реч за 437о селско, сборно, пред затваряне училище🤬
За тази седмица си използвах лимита на 🤬лоши думички, а е още сряда и то сабайле 😜
Минавам на следващото 🍹🍸🍻
Наздраве (който е станал в 5, вече му е обяд 😉)

# 131
Честит празник на всички малки и големи деца! ,,☺️🌼
"Детето в теб съвсем не си отива.
И старостта е най-голямата измама.
Докато то живее, ти си жива !
И запомни: душата бръчки няма. "☺️
Набора нещо се стегна, пу, пу, ... Не знам какво му стана, но чак започна да настоява по мат да ходи на уроци другата и по другата седмица (до матурата) всеки делничен ден.  Аз пък го разубеждавах, че три дни стигат а той не та не. Еми хубаво,  щом искаш ходи всеки ден.  Иначе аз не съм се стреснала.  Случиха ми се неприятни неща и вече не ми пука дали ще има 5,  4 или 6. Декември почина неочаквано мама ( още не мога да повярвам) , след два месеца започнаха да ми капят зъбите и сложих частична протеза, преди това не съм имала  проблеми .Утре съм на телк (в ремисия съм с онкологично заболяване) А след два месеца с малкия сме на обследване и телк. Вече вяка сутрин ставам усмихвам се и си казвам,  че днес ще е един прекрасен ден. И е така! ☺😎

# 132
  • Пловдив
Вече официално излезе + . Сега целият клас ще е в карантина и минават онлайн. Съжалявам, но това е положението.
Относно изпитите и аз да се изкажа. Първи модул по мое мнение е безумен. И не съм съгласна, че задачите са 20. Все пак последните две си имат по 3-4 подусловия, които си искат отделно пресмятане. 3 минути на задача са прекалено малко според мен. Това ,че някой може да ги реши и за половин час не значи ,че всички могат. Но пък всички са на изпит. Има по-бавни деца, има деца които се проверяват. Това че си бърз математик, не значи че си по-добър от бавен математик, но пък шанса ти е по- малък. Не мисля,че бързината трябва да е от съществено значение. А тук така се оказва. Нямам против изпита, но или да им дадат повече време или  да намалят бройката задачи. Вторият модул си е съвсем в рамките на нормалното, даже мисля ,че за МГ трябва да има допълнителна задача, за да се отсеят наистина талантите. Първи модул на БЕЛ е ок,но втората част изобщо не я разбирам. Децата помнят различно и това не значи, че едното е по-тъпо от другото. Не изразяват, позиция, мнение, нищо. Не разбирам защо трябва да е преразказ.

# 133
3 минути на задача са прекалено малко според мен. Това ,че някой може да ги реши и за половин час не значи ,че всички могат. Но пък всички са на изпит. Има по-бавни деца, има деца които се проверяват. Това че си бърз математик, не значи че си по-добър от бавен математик, но пък шанса ти е по- малък.
И моето дете е от по-бавните. Ако има повече време се справя значително по-добре, но когато е притиснат от време се паникьосва и провал. Тренира предимно бързина сега, но дали ще успее на изпита ...
Имам едни процедурни въпроси:
1. На втория модул по математика по един лист на задача ли се дава за беловата?
2.  Двустранно ли се пише на листа?
3. Ако се усетят на време че са объркали нещо - позволява ли се задраскване на писаното и наново решаване на задача или част от нея на друг лист?
4. На втория модул по БЕЛ позволява ли се задраскване на нещо което са сметнали за недобре написано, тъй като няма време да обмислят преразказа добре а за и дума не може да става да се преписване на целия преразказ? (Колко гладко трябва да ти тече мисълта че да го напишеш добре от първи път?)

# 134
  • в очите на дъщеря ми
Честит празник, малки, големи и порастнали деца!
Изобщо не смятам НВО за "необходимо зло"!
Нека има изпити за гимназиите т.н. в "топ 20", да кажем, който има желание възможности, като знания, психическа устойчиват и родителска амбиция, моля да заповяда.....за останалите  "N" гимназии, класиране по бал и успех, защото ша ма прощавате  кажете ми с "ръка на сърцето", колко от Вас/нас, през последния месец, са поглеждали друг предмет освен ......нали....
И да смятам, че болшинството учители/създатели на наредби за прием и други подобни глупости изобщо не се интересуват от емоционалното състояние на децата, което неминуемо води до физически смущения, съгласна съм това не се техни деца, що да ги интересува...
През последните месец, месец и половина, детето ми не е на себе си, претоварена, разстроена и вече емоционално изхабена, жал ми е , защото тя е амбициозна и неуспехите и влияят много, а не е като да не полага усилия, ноооо ако докара до 40/50 точки по математика ще е цяло чудо, което автоматически ще я лиши от мечтаната "хуманитарна паралелка", с профилиращи, БЕЛ, език и ИЦ...нали щото математиката и куца........
Така, че моля, ако обичате изказвания от рода на "необходимостта от НВО", някакси в момента са ми крайно .....неудачни и съжалявам да го кажа, без мисъл за децата.....ма те са чужди...нали!
Както е видно съм ядосана, бясна и ииии изкрейзила......
Болестите да минават, болните да оздравяват ииииииии НВО-то да минава.......
Рени, много съм съгласна с теб!
tatatuni желая ти кураж, късмет и здраве.....

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 10:43 от Мамзел Нитуш

Общи условия

Активация на акаунт