СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 771
  • 895
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Изпратих ПИ + ключа.
Ако бъркам пощата и съм го изпратила в грешна, някой да ми пише на ЛС правилната.

Картите съм ги намирала в пощата, но не помня в коя папка. Едва ли е било в "Изпратени".
Аз не съм писала, че няма карти в пощата. Има, но не са цветните, които аз съм пращала, затова съдя, че е трито. Дали само това, дали и друго не зная.

# 106
  • София
Това е пощата, Mrs.Jan, благодаря ти за ключа и задачките!

# 107
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Mrs Jan, видях за какво говориш. Наистина са много хубави цветните. Може би се е случило преди това. Когато имам възможност ще го оправя.

# 108
  • София
А що се отнася до НВО - то, който го е измислил, предложил и приел, да си го навре, знаете къде. Това е най - тъпото нещо което можеше да измислят. На кого знанията са решили да проверяват, на децата или на учителите. Малко са тези които си вършат работата.
А как да ги разпределят по гимназиите? Кого и по какви критерии да приемат в най-желаните? Все въз основа на някакъв изпит трябва да е, а всеки изпит поставя въпроса чии знания проверяват.

# 109
  • София
Като се замисля най-много ме дразни тестовия формат на затворени въпроси. Значи, може цялата задача да знаеш как да решиш, ама понеже си заградил В), а не Б) или си допуснал идиотска грешка, знанията ти се приравняват с тези на някой, дошъл на изпит, защото е задължително.
Второто, което много ме дразни е безумието 20 задачи за 60 минути. Ми аз като бързам греша. Това прави ли ме по-лошо математик от този, който въобще не може да ги реши?
Ужасно ме дразни, че задачи от втори модул не се решават в училище до началото на юни. Не са си взели материала, няма време, знанията не са им улегнали ..хиляда извинения. После ще се борим с частните уроци! Да са живи и здрави частните учители, бих казала, че подготвят децата.
По БЕЛ - друга история. Преразказ, който трябва да се научи почти наизуст от 2-3 прочитания. Какво точно тестваме? Способността за зубрене? И после не можели да пишат и били неграмотни децата! Какво ги стимулира да са грамотни и да пишат?
И още мога да пиша, но каква полза...
Нищо лично към теб, sanaka, просто поредица от ужасни решения на политици разбиха образованието ни.

# 110
Нищо не пречи на разписана задача да сложат 0 т от 7 заради грешна сметка накрая. На едното ми дете се случи тази година на олимпиадта. Искам да кожа, че и  при разписани задачи е субективно донякъде.

# 111
  • София
Да, вероятно такива са им критериите, за това разписана-неразписана, като не е верен крайния резултат, получават 0. Но това с какво стимулира детето да продължи да решава задачи и да не заключи, че не го бива по този предмет?

# 112
  • София
О, аз съм съгласна, че има какво да се подобри във формата. Но без изпит няма как да стане просто. И все пак намирам общия изпит за по-добро решение, отколкото отделни изпити за всяка гимназия, както беше по наше време. И тогава, в масовия случай, си трябваше извънкласна подготовка и се ходеше по частни уроци.

# 113
Нищо не пречи на разписана задача да сложат 0 т от 7 заради грешна сметка накрая. На едното ми дете се случи тази година на олимпиадта.
Това го видяхте с очите си? Доказано вярно решение с една грешна сметка на края е оценено с 0 точки?
Обикновено има някой от комисията при проверката на работата. Сигурно са ви дали някакво обяснение.

# 114
  • София
Нали вече съм под напрежение и ей ме на - 6.30 съм на линия със сутрешното кафе и телефона в ръка Blush
sanaka, не ни се сърди! Нали знаеш, че всяка година седмокласните майки плюем срещу изпратите и така до следващия набор . Joy
Аз да оплача от синковеца и заплеса му. На класното по БЕЛ не е прочел едната задача правилно за цитатите и героите и бам " -7 "т., той на тези въпроси е много добър, ама недочита условията. Даже като си говорехме и го разпитам ми каза "Няма да ти кажа каква е грешката, защото пак ще кажеш - до кога". Офф, това недочитане няма оправия при нас, пришки са ми излезли на устата от повтаряне - бавно, не бързай, подчертай какво те питат. Не - нищо от това не се прави! На тезата 3т. (тук си се въртим около 3 -4 т. , веднъж-дваж да е имал 5).
Та Ариана, да те питам как ще го даваш този риган? Чела ли си нещо за него?
Приемам всякакви съвети за лечение на разсеяност ..... а може и за нервност породена от притеснение ! Grinning

# 115
  • София
Ims, той риганът е имуностимулатор, няма да помогне за концентрация и заплесия за жалост. Но нали разсеяността е най-жестокия вирус при младежите... Иначе се пият 2-3 капки, хубаво разбити в чаша вода, че са люти.

# 116
  • София
Ариана, благодаря!
А риган или розмарин трябваше да садим в саксия за стаята на седмокласниците? ( от седмокласните митове и легенди Joy ) Все ги бъркам двете. Blush

# 117
Има време новоразболелите се да оздравеят до матурите, дано бързо и лесно минава. Друг вече да не се разболява, че няма да успее да доболедува.
Ние тая седмица сме вкъщи, профилактика. Някой друг почва ли с финалния престой у дома?
Дотук стинахме, още малко остава и това ще мине. Втори път минавам седмия клас, и слава на Бога, за последен!

# 118
  • София
Ims, розмарин, ама за садене е вече късно 😃. Ако ще със саксийката да иде на изпита и да си похрупва от листенцата, едва ли ще помогне. Я, по-хубаво му спретни едни картофки на Джейми Оливър с чесън и розмарин, може да помогне повече!
Ra, благородно завиждам, че скоро ще приключиш с драмите, аз ще ги изживея още веднъж след 3 години (живот и здраве!).

# 119
Честит празник на децата, честит и за нас.

Санака, извинявай, не е заяждане.
Но аз съм от набора който тъкмо влезна в демокрацията. Тогава основно образование се завършваше в 8 клас. После за средните училища професионални училища, влизаш там за където ти отговаря успеха. Ако в едното училище не те приемат, защото вече няма места и успеха е малко под този на другите, отиваш и си търсиш друго училище. Средното си го зазършвахме след 3 учебни години, а не 5акто е сега, първо бяха четири, после защото решиха 8 клас да е като зануляване, го направиха пет години. Не знам кой какво си спомня, но това помня аз. Не ми се е налагало да имам изпити под каквато и да е форма, при почването на средно образование. Изпит имаше накрая по професията, по БЕЛ и Мат. също, доколкото си спомням, може и да се лъжа.
Иначе съм съгласна с теб, че трябва да променят някои неща в тази форма на безумици.

Съгласна съм с Ариана, за мнението което е написала. Все пак децата не са компютри, нямат чипове, твърди дискове или да са като флашки, пуснеш и хоп - готово, инфото е изкочило.

Ра, добра идея да сте си у вас.

Рано - рано, честитих празника на кокончето, макар, че точно преди това, ми се оплакваше, че не и е добре, тръгна сърдита и намусена. Дано сега като е там, през първия час, да и мине. Иначе цял ден пак ще се дърли.

Общи условия

Активация на акаунт