СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 806
  • 895
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Виждам, че в темата има и майчета, който вече веднъж са минали през тази лудост.
Дъщеря ми ще бъде на лагер по време на записването след второ класиране, чета, включително класния потвърди, че при записване детето трябва да присъства лично. Нямало никакъв вариант, ако не присъства - не може да се запише и остава за следващо класиране.
Имате ли опит, ако можем да си спестим няколко тегела през половин България....?
Абе, то вариант има, написали са нагоре - хващаш дете от същия пол, водиш го с теб и то се представя за бъдещата ученичка. Няма начин да се докаже, че не е тя, пък и едва ли някой ще разследва. Най-много да ѝ зададат няколко въпроса от общ характер. Но, ма....а му, наистина недоумявам кой би отказал да запише детето, ако родител носи всички необходими документи! Ами че това дете може да е в болница в този момент, в карантина, на състезание в друг град, друга държава. Но така, де, не го мисли от сега. Ако толкова е проблем и трябва да се яви и да положи подпис собственоръчно пред комисията по записването - все ще уредите "дубльорка" за таз важна роля.

# 211
  • Пловдив
Да, наистина съм доволна. Но като цяло тя има проблем с първи модул винаги. Там бърза и естествено има сборни грешки, а никой не те пита дали си сбъркал 2+ 3 или изобщо не знаеш как се решава ,задачата се брои за грешна.

# 212
Аз само да попитам...
Преди време се коментираше една тийн книга, подходяща за момичета, нещо в кибер пространството, нещо за някаква вина... Сюжет, в който младите дами да се разпознаят. Хана я беше купила, но и други.
Някой сеща ли се?
Също така, за 8 клас в нета виждам една христоматия на бг учебник, дали е ок за повечето училища, какво мислят по-опитните?
Разучих какво ще се изучава и се чудя едно по едно ли да набавя, или само христоматия та и отделно някои от по-обемните като Дон Кихот?
Извинете, че не съм в контекста, но намаленията са сега, а след един месец няма да  е така.

# 213
  • София
Направо усещам как се сформира група дубльори - база данни с пол и местоживеене, за да не ги разкарваме много.

# 214
  • София
аз малко като чат днес, ама blueeyes, това ли имаш предвид: ЕДИН ОТ НАС ЛЪЖЕ
Вече има и продължение "един от нас е следващият" - нещо такова Simple Smile

# 215
Ехе, аз пък съм изумена колко красиво пише малкото Скиорче. Браво!
Не знам как ще разчитат драсканиците на моя.
Състезанието мина прилично, т.е. според очакваното. Много облекчена програма на някои уреди, махнаха част от упражненията. Можеше да изиграе добре висилката, но слезе два пъти заради каишките. Тук вече тотално ме разби. Последните две седмици му се вадели непрекъснато и той ми бил казал, моля ви се. Тук ми липсва онзи емотикон, който се пляска по главата! При условие, че вкъщи са му и старите каишки и като има някакви проблеми, може да ползва и тях. Старите два чифта каишки, за висилка и халки, не сме дали точно заради това на никого. Да има резервни, защото доставката е бавна. Абе заплесът ми той. Може и да си е мислил да ми каже, това между някоя от игрите на компютъра.
В крайна сметка отборът е първи, а в момента това беше важното, защото на всички беше ясно, че в това състояние няма шанс да се бори за класиране. За държавното първенство ще е същата работа - игра за отбора. Надявам се до есента да отшумят тези болежки, че са гадна работа. По толкова много нови упражнения работеше зимата, после спря не само с тях, а дори и някои от старите.

# 216
  • София
blueeyes, аз също се чудя. Не вярвам да седне да прочете целите произведения и в този ред на мисли ми е по-лесно христоматия. Иначе щях да ги сваля на киндъл. Имаме и един учебник от каката за 8 клас (на Булвест), в който май бяха включени откъсите, които се учат.
За съжаление ако ще се купуват учебници за училище те ще се знаят поне след като е избрано училището и пак не е сигурно дали различните преподаватели не си избират различни учебници.

# 217
  • София
За щастие има https://voicelip.com/ 😁. Хич не си и представям, че след тази изтощителна година ще четем Декамерон и Черноризец храбър.

# 218
  • Майничка
Е, в читанка ги има повечето произведения, колко му е да се намери необходимият откъс!

# 219
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ston и аз си мислех същото като гледах писанията на малкото Скиорче.
Проверителите трябва да се борят с това при младежа
Скрит текст:
Днес гледах ключа и това, което е писал. Ами на задачата за път си е решил всичко прекрасно, НО.....още в подточка а) е написал, че 4 , 3/4 е 17/4 и нататък всичко е грешно.... 😤

# 220
  • София
За съжаление ако ще се купуват учебници за училище те ще се знаят поне след като е избрано училището и пак не е сигурно дали различните преподаватели не си избират различни учебници.
И това не е съвсем сигурно. При голямото ми дете пуснаха списък с учебници няколко дни преди началото на учебната година и пак се оказа, че не е точен. Добре че ги бях поръчала в Озон и още не ги бяха изпратили, та успях да откажа грешните.

# 221
  • София
Момичета, обърнете специално внимание на децата да не излизат от черните ограничители.
Всичко което е извън ( след) тях май няма да се чете, заради сканирането на работите.
Когато правиха пробен в нашето училище, проверяващият учител беше теглил вертикална линия от вътрешната страна на ограничителите до долу и беше записано " не излизай". ( за което безкрайно му благодаря)
Може Ганис да каже, дали е така?

Аз също се впечатлих от почерка на малкото скиорче - четливо, подредено, прегледно. Браво на детето! А моят вече не пише главни букви. Всичко изглежда еднакво, с минимални разлики в размера.

# 222
Само аз ли изтървах почерка на малкото скиорче, язък, тъкмо щях да покажа на мойто коконче как се пише. При нея някои букви, или са еднакви, каквато е голямата, такава е и малката, или пък не може да се разбере, дали е писала - о, а, или с. Кошмар е, на всичкото отгоре ситно, по - ниско и от най - ниската тревичка, и сбито, една във друга думите.

# 223
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да очертанията са важни.
Моя хубостник е излязъл и резултата на втори модул е

Чак ме е яд, че го пратих само на един ПИ. Дано го осъзнае до същинския

# 224
Не се стряскайте излишно. Черните ограничители разделят задача от задача.
Ако наистина беше толкова важно да не се излиза от тях, със сигурност това щеше да бъде изрично подчертано в указанията за работа, които са неразделна част от изпитния комплект.

Общи условия

Активация на акаунт