СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 848
  • 895
  •   1
Отговори
# 660
"Под Игото" не се е падало - интересно, но имайки предвид сегашната обстановка може пак да го пропуснат.
Прегледах една теза на моя хаймана за "По жицата":
"Моканинът твърди че семейството ще намери бялата лястовица, макар това да е лъжа."
Смях се с глас, звучи ми като доказателство на теорема или съдебно становище - "твърди", "лъжа", фактология без никакво чувство и съпричастност.

# 661
  • София
Лъжа, лъжа, ама благородна 😃. Душици!

# 662
  • Mars Hotel
Служебни бележки няма и при нас. Всъщност те трябват ли им за самото НВО, сигурно е казвано много пъти, извинете ме.
Трябват им. С тях се явяват и е посочена стаята.
Мерси, Вита! Миии чудесно - класната писа във Вайбър групата на класа, че нямала никаква информация кога ще се раздават бележките. Ако не броим почивните дни,остават два (!!!) дни до първото НВО и явно няма да ги раздават днес. Страхотно!

# 663
  • София
При нас вчера писаха в школо, че бележките ще бъдат генерирани в петък и ще ги раздават в понеделник на учениците.

# 664
  • София
Служебни бележки няма и при нас. Всъщност те трябват ли им за самото НВО, сигурно е казвано много пъти, извинете ме.
Трябват им. С тях се явяват и е посочена стаята.
Мерси, Вита! Миии чудесно - класната писа във Вайбър групата на класа, че нямала никаква информация кога ще се раздават бележките. Ако не броим почивните дни,остават два (!!!) дни до първото НВО и явно няма да ги раздават днес. Страхотно!
И ние още нямаме служебни бележки.
Но понеже при нас има известие за онлайн обучение в понеделник и сряда, явно денят ще бъде днес.

# 665
и аз така се смея с фактологическото проследяване в тезите на моя....100 пъти му се казва, че трябва да вмъкне разсъждения, думи като внушава, разкрива и т.н., ама уви неее....от 2 седмици му говоря да преговори произведенията от 5-6 клас, там какво са писали като анализ, но освен аз да подскачам, друго не се получава. Отделно не иска да решава вторите модули на тестовете, било му писнало вече ....

"Под Игото" не се е падало - интересно, но имайки предвид сегашната обстановка може пак да го пропуснат.
Прегледах една теза на моя хаймана за "По жицата":
"Моканинът твърди че семейството ще намери бялата лястовица, макар това да е лъжа."
Смях се с глас, звучи ми като доказателство на теорема или съдебно становище - "твърди", "лъжа", фактология без никакво чувство и съпричастност.

# 666
И аз търсих от модерните текстове за преразказ,метнах "Глина"и "Череши" и се справи по-добре от стандартните в помагалата.Ще се радвам да споделите,ако откриете нещо.В последно време претупва тезите,а изкарваше по 6т.,дано е от прегряване и да си събере акълищата в деня х.
При задачите бърза и чете отгоре-отгоре втори модул,допуска левашки грешки от рода 3^2=6 и надолу вече всичко е мазало,казвам направи проверка,ама кой ли да слуша...
Класната ми е отговорила,че бележки(каквито и да са)ще има в понеделник,туй то,всичко в последният момент.

# 667
  • София
Когато баткото беше 7 клас ми се струваше, че класната му някак преекспонира историята с тези бележки, но сега си давам сметка, че това е в пъти по-добре, отколкото да липсва информация или да се чака "последния момент". Тогава жената беше обявила в кой ден ще ги раздава, натъртила на учениците за изключителната им важност. Предишния ден отново беше напомнила, че "утре" ще си получат бележките и иска всеки да се прибере директно в къщи и да я предаде на родител или да я остави на специално определено място за най-важните документи. Никакво мятане на раници, футбол в двора, шляене в МОЛ-а, разсейване в автобуси, абе - директно в къщи и от вратата - в ръцете на мама. После писа в групата, че е раздала бележките и да проверим всеки ли я е "внесъл в къщи и оставил на видно и сигурно място".   
Сега цари пълно неведение кога ще ги раздават. Написах бележка за отсъствия за понеделник и сряда и поръчах, когато я предава на класната, да пита за бележките. Да видим какво ще стане, но такива неща изнервят допълнително положението, напълно ненужно Sad  Имам си чек-лист - лична карта - осигурена, инструктаж на ученика - прочетен, инструктаж на квестора - запозната и с него, пликовете - обяснено, ама това зависи от мен и наборката. А бележките ми стоят "нечекнати", светят в червено в главата ми и не ми дават мира. Ама, вероятно проблемът е в моя телевизор...

# 668
Обещах да проверя НВО-тата за тезите. Ето резултатите:
2021 - Немили - недраги
2020 - На прощаване
2019 - Бай Ганьо
2018 - Опълченците на Шипка
2017 - Опълченците на Шипка
2016 - Немили - недраги
2015 - Българският език
2014 - Заточеници
2013 - Немили - недраги
2012  - Една българка
2011 - Немили-недраги
2010  - Немили - недраги
Това е.Sweat Smile

Уау, отвратителни тези!
Това "Немили-недраги" няма ли вече да го изключат от учебния материал? Не мисля, че е най-стойностното българско произведение по темата. Но за сметка на това е толкова отживяло, че не вярвам да има дете, което да успява да го осмисли.

# 669
  • при моите любими
При нас днес са им раздали бележките. Опитвам се да се логна и ми дава грешен номер или парола. Дали в мен е проблема? 100 пъти проверих, какво въвеждам и все грешно било. Някой пробвал ли е да влезе в системата?

Редактирам се, че успях да вляза. Със същите данни, които бях писала. Явно е имало някакъв бъг.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 09:47 от cydonia

# 670
Аааа, някои училища практикуват даването на заветните бележки, точно рано сутрин в деня Х, точно поради тази причина, да не ги загубят. То сигурно затова на нашите и картите им ги събират днес, а аз след малко ще излитам, за да им я дам, като една примерна мама, да няма после амаааа. Но се чудя, дали първо да не я снимам, че то всеки може да зафуЧи нещо някъде си, и да не може да се открие.

Имс, зла си пиле шарено.

А до това какво ще се падне, според мен не вярвам да е Под Игото, и Радините вълнения. По скоро дядо Йоцо гледа една българка и един по жицата. Но може да е Опълченците или На прощаване.

Утро, то какво да го осмислят, аз всеки път като го чета туй, и ми идват други форми на изказване.

Ай момичета, още малко, дишайте дълбоко, и издишайте, пускайте мантрите в действие. Отваряйте и не затваряйте бара с напитки, нито пък тайниците празни да остават, е да де, за тези които умеят да пийват. А аз ще си го карам, на студена водичка.

cydonia, не бързай, изчакай да мине малко време. То и без това там са мудни.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 11:43 от Тони ♒🍀

# 671
  • София
Мандаринка и мен тази неизвестност, кога ще дават бележките, много ме изнервя.
Еми, да им ги раздадат на 14!!!!:confounded:
За капак и класната не знаела, децата я питали!?! Fearful Еми, поинтересувай се и кажи на децата! Ей от такива дребни неща адски много ми прикипява.Angry

# 672
Имс, ти не се оплаквай от вашата класна. Ела да видиш нашата сегашна, каквото я питаш, тя все не знае, всеки път казва - ще питам, и ще ви кажа като разбера, за първи път я слагат да е класен ръководител, макар и по заместване.

# 673
Хайде, по-спокойно, ще се справят децата! НВО е, не е краят на света. Вярно, че от тези изпити зависи къде ще учат после пет години, но пак не е краят на света. Като гледам от наборната на големия колко къси клечки има с учители в спряганите за най-елитни училища, май всичко е на късмет.

# 674
  • София
ston, това е ясно! То за това всеки казва - да има късмет и да попадне в неговото си училище.
Аз за НВО-то като изпити още не съм се разтревожила, ама има време и това да стане . Joy Обаче , ей това с бележките ме изнервя. Smile То може подсъзнателно да е заради първото ...Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт