СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 862
  • 895
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
За матурите в 4 клас,мисля че,въпросът за пожарникаря е леко подвеждащ или с отворен характер.
Не съм наясно,точно как е формулиран въпроса,но децата знаят,какво е пожарникар - и като професия и какво прави пожарникара.

# 646
19. Обясни значението на думата „пожарникар“.

# 647
# 648
Честно си признавам, че нямаше да ми хрумне да отговоря "професия". Добре, че съм от поколението, което не държеше НВОта и ДЗИта. Нямаше да изклася.

# 649
  • Бургас
Много е подвеждащ този въпрос.
Аз също първосигнално отговарям ,,човек,който се бори с пожарите,, и т.н. После може да напиша и че е професия.
Според мен децата правилно са написали,какво е ,,пожарникар,, Както и с други думи,като учител,лекар,полицай...

# 650
  • Пловдив
Разбира се, че всички знаят какво е пожарникар. Още 3-4 годишен мъник като го питаш какъв иска да стане като порасне, казва - пожарникар. Искат играчки пожарни коли, книжки и т.н. Децата свързват значението на думата професия, с това какво прави този човек. Пожарникар - гаси пожари, лекар - лекува хората, строител - строи сгради и т.н. Да не говорим, че точно пожарникар не е само и просто професия, а много повече.
Да видим на нашите набори каква уловка ще им се падне.

# 651
  • София
Според мен ще им се падне гаден текст  за четене с разбиране и много уловки във въпросите по него. Тук ще избие как не четат и нямат обща култура, а Денков ще докаже, че колкото и частни уроци да вземеш - все тая.
По математика ще има трудна за разбиране задача като тази с прозорците. И накрая за десерт - преразказ по номинирания за Нобелова награда Георги Господинов.
Освен да кажа "Пу-пу, пепел ми на клавиатурата!" 😃

# 652
Да, пепел ти на клавиатурата, но наистина не се знае Денковци от каква безумна банка черпят текстове.
Няма да има голямо значение дали четат по принцип, ако текстът сам по себе си е нечитаем..

# 653
  • София
Момичета, търся пробни тестове по БЕЛ на школа "Литера" от тази година, заедно с преразказите и ако е възможно ключ с отговорите.
Моля, който ходи да ми пише на лични . Благодаря!

# 654
Въййй, Имс, от не спиш чедо. Толкоз рано подранила, пак за учене мислиш.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 09:20 от Тони ♒🍀

# 655
  • София
Въййй, Имс, от не спиш чедо. Нолкоз рано подранила, пак за учене мислиш.
Сън не ме лови, Тони! Joy
Горкото ми синче, паднала му се е зла майка, дето само му дава тестове. Flushed
Търся текст от "банката със съвременни български автори", та реших, че Литера може да са давали такъв текст, пък покрай текста и теста да направи. Joy

# 656
  • София
Дали няма нарочно да дадат тази година "Опълченците на Шипка"? Neutral Face
Сакън, ще вземе да напише някой нещо хубаво за дядо Иван 😃!
Да не стане като в Радини вълнения, а? Grinning
Майтапа настрана, но последната седмица в училище правиха преговор на двете глави на "Под Игото" и имаха теза за думите на Събка "от турско робство ще ни освободи...". Госпожата от уроците и тя метнала един тест върху "Под Игото", уж за преговор. Хубаво, ама то и други произведения има за преговор от 5-6клас, защо всички с това Под Иго са се захванали.... Нищо не казвам, (никоя от двете не е нито проверяващ, нито с някаква "вътрешна информация", каквото и да значи това), ама, за всеки случай...преговорете Под Игото... Nerd

Какво било пожарникар...да видим... човек, който 12 години управлява България, а в свободното си време играе футбол? (и други неща ми хрумват, ама да спрем до тук)

# 657
Аз съм казала на младежа да си прочете отново всички текстове от пети, шести и началото на седми клас, за да си ги припомни. Христоматията стои на скрина до леглото, уж чете от нея преди лягане. Литературните въпроси са най-лесната част от теста, за разлика от граматичните, които са мъгла за синковеца Simple Smile, но трябва да се познават произведенията.

# 658
  • Mars Hotel
Служебни бележки няма и при нас. Всъщност те трябват ли им за самото НВО, сигурно е казвано много пъти, извинете ме.

# 659
Служебни бележки няма и при нас. Всъщност те трябват ли им за самото НВО, сигурно е казвано много пъти, извинете ме.
Трябват им. С тях се явяват и е посочена стаята.

Общи условия

Активация на акаунт