СЕДМИ КЛАС предизпитна високоефективна!

• 45 842
  • 895
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Днес са и дали бележката на моята дъщеря и са ги пуснали да си ходят. Препоръчали да не учат в понеделник, да почиват и в петък да не ходят на училище за да си починат.

# 691
Залози какво ще е сега?
😊😊😊
Обещах да проверя НВО-тата за тезите. Ето резултатите:
2021 - Немили - недраги
2020 - На прощаване
2019 - Бай Ганьо
2018 - Опълченците на Шипка
2017 - Опълченците на Шипка
2016 - Немили - недраги
2015 - Българският език
2014 - Заточеници
2013 - Немили - недраги
2012  - Една българка
2011 - Немили-недраги
2010  - Немили - недраги
Това е.Sweat Smile
Трябва и награден фонд.
Аз залагам на Една българка.

# 692
Дъщеря ми преди 2 години на матурата в 12 клас си направи томбола с листчета и автори, изтегли дори не помня кой автор, е на матурата не се падна той, така че нямаме особен шанс да познаем.
Все пак можем да си направим такава томболка да видим кои деца са оракули в групата хахах

# 693
iana28, браво, браво, вие ще почивате два дена, кой като вас,
нашите ще са без почивка, плътно до последения ден ( до последен дъх ).

Даже ме питаше в понеделник дали ще е там, ами аз от де да знам, то зо тогава има толкоз време. Ей го, кой да предположи, че ще се поразболее тази седмица, щях да кажа и причината за кояно констатирах, но ще си премълча. Навремето споделих с една майка на нейна наборка, и тя взе, че ми се изсмя. А не се случваше за първи път.

Аз залагам на една от двете -
 ,, На прощаване " или
,, Българският език ".
Не зная защо, но го свързвам с нещо. Па да видим.

# 694
Преди две години котката на една съфорумка "позна" произведението, от което ще е тезата Simple Smile. Не помня вече как беше организирана томболата.  Не помня и какво се падна.

# 695
  • столицата
На 25.06.2022 Ден на отворените врати в НЕГ. Записва се предварително час на фейсбук страницата на Ученическия съвет на НЕГ, за да не се получат струпвания. За тези, които желаят да кандидатстват, е много полезно.  Някога, преди 5г., Денят на отворените врети в НЕГ определи решението за моето дете. Дано помогне и на други да вземат своето правилно решение.

# 696
  • София
Преди две години котката на една съфорумка "позна" произведението, от което ще е тезата Simple Smile. Не помня вече как беше организирана томболата.  Не помня и какво се падна.
А контакти със съфорумката и котката имаш ли, че да ги питаме 🤣!

# 697
  • при моите любими
Напрежението и при нас расте. Детето се напрегна. Според нея ще се падне "Една българка", желанието и е, да повторят "Немили - недраги". Баща и заминава в неделя, на дълга командирова в чужбина, което още повече нажежава обстановката вкъщи. Малкия - 5 клас, го е треснало притеснението, как ще го оформят по история днес и вчера вкъщи всички бяха на нокти. Аз като най-емоционално устойчиво звено в семейството се опитвах да сваля напрежението, но днес се събудих със свит стомах. Усещам, че следващите 6 дни, ще ни бъдат изпитание. Ще си сипя довечера един малък джин и аз.

# 698
А контакти със съфорумката и котката имаш ли, че да ги питаме 🤣!
Имам. Тази година обаче котката няма да е емоционално обвързана и може да не познае. Ще има седмокласник догодина.

# 699
  • София
Тамън да тренира, да е подготвена за догодина 😸😹🙀

# 700
  • София
Ариана, ston, стана весело с тази мацурана.Grinning
Ариана, поздравления за организацията в училището ви. Ей така ги обичам нещата - ясно и подредено, а не в последния момент.
Мамзелче, давай витамини, топли краката. За гърлото може и мед, масло, джиджифил и прополис, забъркани заедно. Пожелавам ви бързо възстановяване и във вторник да е пушка.
Моят хич и не се вълнува от тезата, така или иначе все има 3-4 т

Излезли са резултатите ор математика в СМГ.

# 701
На нас днес са дали бележките и са им показали стаите, в които ще бъдат. Дайте ми съвет за тази теза, как да му помогна. Не може да я прави. Няма дар слово. Може само да напише, кой е автора и какво е произведението. Има ли някъде фрази, които да научи и да могат да се употребява в повечето тезите, като ги допълва. Поне 2-3 точки да изкара.

# 702
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Залагам на "Хайдути".

# 703
  • Mars Hotel
Дайте ми съвет за тази теза, как да му помогна. Не може да я прави. Няма дар слово. Може само да напише, кой е автора и какво е произведението. Има ли някъде фрази, които да научи и да могат да се употребява в повечето тезите, като ги допълва. Поне 2-3 точки да изкара.
В школата на дъщеря ми ги учат така:
1. От кое произведение, на кой автор, в коя част на прозведението се казват думите, от кого и на кого.
2. Думите от цитата + внушават/разкриват/акцентират ....
3. Едно изразно средство от цитата - метафора, епитет и т.н. - и значението му.
Не гарантирам, че това е най-правилният начин, но по него се водим.

Имаме служебна бележка в крайна сметка, класната ги задържала след последния час днес, за да им ги раздаде.
Много ми е напрегнато вече.

# 704
  • София
Залагам на "Хайдути".

Ееее, Нинче ти пък! Кой го помни, кой е писал теза за него? Innocent

Допълвам се. Ключови думи за тезите има в отговорите на всяко помагало, където има въпрос за писане на теза, както и в отговорите на пробните.

Общи условия

Активация на акаунт