Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои домашни средства за подсилване на растенията?
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
Какви са причините за мухлясала почва и брашнеста мана при растенията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои домашни средства за подсилване на растенията?
Някои домашни средства за подсилване на растенията включват използване на кори от банани, напоени във вода и поставени около рози, киснене на черупки от яйца във вода за обогатяване на водата за поливане, добавяне на дървесна пепел към почвата за торене на зеленчуци, смесване на утайка от кафе с почвата за саксийни растения и лехи, поливане на растения с вода, в която са варени яйца, и други подобни методи.
-
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
-
Какви са причините за мухлясала почва и брашнеста мана при растенията?
-
Как да се отървем от малки мушици в градината?
-
Какви са причините за пожълтяване на листата на растенията?

Метър високи са вече, миналата година ги садих семенца, супер разсад стана, прехвърлих ги в градината, настана един пек, увяхнаха и мислех, че са заминали. Но няколко взеха, че се събудиха и тая пролет растат като културисти, мощни такива. Сега ги пуснах през приложението да ги разпознае какъв точно вид са, май не ги намери точно тези, но показа някакви подобни дето били двугодишни. Тези са в една саксия, в която бяхме насадили нещо без етикет, оказа се пак-чой някакъв, изядохме го 😁 и на свободното място сложихме тези, че тръгнаха да стават големи. За съжаление не е многогодишно, но много добре стои в голяма саксия и мисля пак да въдим от семки. Това саксия навън за мен е тормоз, ама оформяме един нов кът за седене и айде да е шарено, ще го мисля. Не го снимах цялото, защото само няколко цветчета са се отворили в момента.

С остри, назъбени, дълги листенца, а цветчетата са бели топченца.
, слагам снимки: