Нашите цветя - обща тема 16

• 36 594
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Моите латинки миналото лято изгоряха на целодневно слънце.

# 76
Здравейте, пак моля за помощ, имам белокрилки по мушкатото, купих препарат - проксимо ,по съвет на дамата от аптеката. Но сега 4 дни по- късно пак си летят. Пръсках с него и розите и градинския хибискус за черни листни въшки, после ще погледна как са те, но ме притесняват белокрилките. Какво да търся да купя,благодаря

# 77
Здравейте, пак моля за помощ, имам белокрилки по мушкатото, купих препарат - проксимо ,по съвет на дамата от аптеката. Но сега 4 дни по- късно пак си летят. Пръсках с него и розите и градинския хибискус за черни листни въшки, после ще погледна как са те, но ме притесняват белокрилките. Какво да търся да купя,благодаря

Еднокрарно пръскане е крайно недостатъчно, за да има резултат. Тези гадини снасят яйца, които  съответно пак се люпят и новите пак снасят и така до безкай. Трябва да има циклично пръскане. Аз бих пръскала през 5-6 дни и бих мила растението и със слаб разтвор със сапун, а ако е растение с големи листа даже с гъба, защото така се премахват механично яйцата.

# 78
Измих ги преди да ги напръскам, и само след 4 дни отново се разхвърчаха , дори 5 дни нямаше действие, дали този препарат не им действа

# 79
  • София/Варна
Излюпили са се нови.

# 80
Здравейте Blush

Дайте ми, моля, съвет какво дава правя тази драцена?
Беше здраво, силно растение с 4 разклонения.  Едното залиня и го отрязах. От известно време всеки ден губи поне по 2 листа и още едно разклонение линее.
Не мисля да съм я преполяла.
Торя я от време на време.
Дали да не я изнеса на балкон (южен) и да я пресадя?

# 81
Измих ги преди да ги напръскам, и само след 4 дни отново се разхвърчаха , дори 5 дни нямаше действие, дали този препарат не им действа

Няма как да изчезнат с едно пръскане. Пръскайте през 5 дена със системен инсектицид. Не мога да кажа име на препарат, защото не съм в бг. Гледайте да пръскате добре от долната страна на листата на растението, защото  там си снасят яйцата и както казах и по-горе, мийте. Ефект ще се види след няколко седмици, няма как да е след 4 дни.

# 82
Драцената знам, че не се тори. Не обича и поливане, нито светлина. На тази според мен са й изгнили корените. Със смяна на пръстта може и да оцелее.

# 83
Благодаря, poppi-fairy Flowers Hibiscus

# 84
  • Бургас
Току що видях,че и светло лилавото ми сакъзче е цъфнало!
Бях забравила за него!

# 85
Тръгвам на лов за цветя днес. Наумила съм си сингониум албо и монстера вариагата, но не знам дали ще намеря. Или поне филодендрон пинк принцес. Оказа се, че имам пинк стар, онова розовото, което беше в заглавния пост преди няколко теми. Не вади нови листа да му се не види. Има едно нещо, което от месеци стои и аз си мислех, че ще е нов лист, но тези дни се пропука и се оказа, че е цвят. Ще го видим като се отвори напълно.
Има ги онлайн всичките, но искам да ги видя.

# 86
Успех, Софт!
Тъкмо идвах да ви покажа крокодилското алое с четири цвята.

# 87
  • на острова на мечтите
Happy Mijj,
 според мен нищо й няма на драцената. Провери корените. Но е нормално да й пожълтяват долните листа. Аз имам две. Поливам мноооогооо рядко. Особено тази вътре. И понякога листата отдолу започват да жълтеят и падат много наведнъж. Не знам през кой период се случва.
Ето новите мушката. Много цветя ми изгоряха за един ден с много ниски температури. Сега започват големите жеги, но се надявам да не ги унищожи !

А тази котешка опашка се е наела да цъфти като луда.

А и хибискусът ме радва тази година.

# 88
Включвам се с на майка ми цветята. Винаги им се наслаждавам, а още не са цъфнали. Най-високият кактус е на 24 години.

# 89
Уау, мадагаскарска палма, колкото е красиво толкова е бодливо Satisfied

Аз съм на синя вълна, още камбанки се отвориха, и едно калибрахое, което не знам защо остана ниско, едвам се вижда, а покрай него сложих още неща уж да стане бухнал цвят в саксията, а то срамежливо такова, свито долу.

Общи условия

Активация на акаунт