Нашите цветя - обща тема 16

• 36 616
  • 756
  •   1
Отговори
# 90

Цъфнала латинка Flowers Blossom

# 91
И аз днес преглеждах моите и има една пъпка, скоро ще имам цъфнала латинка.

# 92

Нищо от планираното не намерих. Други взех.

Хоя

Церопегия Woodii

Фитония и Codiaeum спасени от изхвърляне от магазина.

Това не разбрах как се казва.

Взех и някаква зелена подправка, която силно мирише на маслини. Маслинова билка се казва. Имаше друга билка, която мирише на кока-кола, мента с миризма на шоколад, мохито, ананас, какви ли не, но не и джоджен. 😁

MagniM, показвам хибита за теб специално. Към 20 см е диаметърът на цветовете. 😍

И да се оплача, че хормони за засаждане никъде не намерих. Само онлайн в Амазон има и то от чужбина. Даже си помислих, че може да са забранени тук.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 18:59 от Анонимен

# 93
Джоджен не съм виждала никога тук. Даже мурсалски чай има, и какво ли не друго, но джоджен не.

# 94
  • Пловдив

Това дърво на живота кога трябва да се присади в по-голяма саксия? На височина е почти една дамска педя.

# 95
Много си му е добре. Те имат много малко корени.
Дори може да го отрежеш, да се разклони. Резникът бучни в саксийката до него.

# 96
danilu, котешката опашка не е ли цезалпиния?

# 97
  • Стара Загора
Ехе, Soft колко много нови придобивки 😍. И всички са красавици 😊
Аз изнесох навън част от стайните цветя и докато се усетя тази красавица изгоря от директното слънце 😔. Изток е и пак. Бързо я скрих зад друго растение,дано се съвземе

# 98
Моите ту изгарят, ту измръзват. Онзиден парно пускахме, днес 31 градуса, преди парното пак голяма жега беше, трагедия е с нова немско време. Много от цветята ги прибрах трайно вътре за жалост.

# 99
Ох чудни са хибитата, благодаря Софт! Честити да са ти новите красотички!
Моите нещо не вървят както искам. Хвърлят пъпки, жълтеят листа. Каквото. Не им треперя вече.
И аз изгорих една драцена. Уж на сянка.
Дървото на живота даже му е голяма саксията. Това е сукулент.
Имам си бугенвилия бонсай. Оная дето вятъра изтръгна с корените. Но по-малката час. Ако цъфне ще е много красива.

# 100
Аз пък моето дърво на живота го купих в доста голяма саксия. Почти не го поливах, както е всеобщото схващане. Обаче забеля9ах, че след поливане веднага избиват нови листа. И вече го поливам веднъж седмично. Добре си върви.

MagniM, сигурно им е жега на твоите и слънцето им е в повече. Такова слънце малко цветя понасят. Драцената пък въобще. Тя може да живее на тъмно почти. На каланхоеата ще им е добре.

# 101
1 път на седмицата е Много добре

# 102
Аз не поливам никое цвете повече от веднъж седмично, освен спатифилиум. Карамфилчета, теменужки и подобни не ги броя.

# 103
Аз не поливам никое цвете повече от веднъж седмично, освен спатифилиум. Карамфилчета, теменужки и подобни не ги броя.
Зимата, когато цветята са вътре, всичко поливам 1 път на седмица.
Лятото, когато са вън е друго.

# 104
  • на острова на мечтите
danilu, котешката опашка не е ли цезалпиния?
Да... Така се казва... Само дето все й забравям името. Цезалпиния джеллиса точно.
Soft Click , много красоти!
ММ днес ми донесе едни красиви цветя, и на тях им забравих името, но са пълни с памуклийки.... Утре ще ги гледам по- внимателно. Засега ги сложих настрана от другите цветя. Той щастлив, че ги е купил изгодно...

Общи условия

Активация на акаунт