Нашите цветя - обща тема 16

• 36 619
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Софт,подсети ме за саксифрага, с тази церопегия! Много я харесвам!
Прекрасни придобивки имате,момичета! Много ви се радвам!

Поливах си цветята,много ме радват,миличките!

# 106
Аз в този сезон поливам повечето стайни цветя три пъти седмично, хем при мен климатът е умерен и жеги няма. Градинските саксии поливам почти ежедневно, освен ако не вали, коеро също се случва често, а торя веднъж седмично. Внимавам как поливам само орхидеите.

# 107
  • София
Soft,чудесен пазар си направила Hands Thumbsup
Това което не разбра как се казва, ако не се лъжа е остеоспермум.
Сакъзите започнаха да цъфтят. В действителност цвета е лилав,а не розов.

И мушкато което когато ви го показвах беше с неотвотен цвят. Сега си показа красотата.

Днес по време на расходката видях този цвят.

# 108
Лилавия сакъзен водопад ме прободе в сърцето Heart Толкова да ги обичам тия цветя, тях и мушкатата.

# 109
Данилу, много се радвам че се завърна в темата! Къде се губиш, момиче? Покажи малко красоти от твоята градина!
Почти 40+ при нас, всичко на покрива се полива всеки ден, някои по два пъти. Стайните веднъж в седмицата. Драцените тук в сенчестите градини са ок. И моята ще се оправи. То вътре е по-жега и от вън. Тази сутрин в осем вече не се дишаше докато разхождах куч. А е само началото на юни.
Качвайте снимки, мацки! Толкова е красива темата ни 😍

# 110
Взех и някаква зелена подправка, която силно мирише на маслини
Сантолина, според ММ мирише на
Скрит текст:
котешко опикано Satisfied
Не знаех, че му викат маслинено, но като се замисля има нещо в аромата Smiley
Церопегията предполагам ще я развиеш за да виси надолу? Не го приемай лично, че те апострофирам нещо, все пак темата е информативна и я четат много хора Hug

Като стана дума за церопегия, моята порасна с две педи тази пролет, сега ми се ще да кръцна резници и да я сгъстя малко, само се чудя дали направо в почвата или първо да пуснат коренчета във вода? Четох че някакви цъфтящи издънки се режат за целта, но аз мисля да пробвам от крайчето. Идеи?

Днес по време на расходката видях този цвят.
Дърво-лале, лириодендрон, разкошни са.

# 111
Взех и някаква зелена подправка, която силно мирише на маслини
Сантолина, според ММ мирише на
Скрит текст:
котешко опикано Satisfied
Не знаех, че му викат маслинено, но като се замисля има нещо в аромата Smiley

Не, подчертано мирише силно на маслина, на хубава каламата по-точно. Или мъжът ти не е добре с обонянието, или става дума за друго растение.

# 112
Здравейте, момичета! Чета темата всеки ден и въпреки че предпочитам да отглеждам орхидеи, няма как да не Ви покажа и тези мушката.

# 113
Чудесни мушката. 😊 Мен хич ме няма по тях, с орхидеи пък въобще. Между другото, тук гледам, че много малко орхидеи продават вече. Трендът им е паднал значително, но сигурно пак ще се върне.

# 114
Уау, мадагаскарска палма, колкото е красиво толкова е бодливо Satisfied

Аз съм на синя вълна, още камбанки се отвориха, и едно калибрахое, което не знам защо остана ниско, едвам се вижда, а покрай него сложих още неща уж да стане бухнал цвят в саксията, а то срамежливо такова, свито долу.

Ефи, определи ли я вече твоята кампанула? Прилича ми на Campanula persicifolia - прасковолистна кампанула, цъфтежа също съвпада. Персифолията е многогодишна. Аз бих я оставила в тревата да си разпръсне сама семената, но бих събрала малко.

# 115
  • Бургас
Лилавия сакъзен водопад ме прободе в сърцето Heart Толкова да ги обичам тия цветя, тях и мушкатата.
Оххх и мен!
И мушкатото !
Страхотни са!

# 116
Добро утро,
Групова снимка на моите мушката.
Вероятно трябва да ги разредя и направя още едно сандъче.

Добавям едно каланхое. По нова година беше изрязано до дъно почти. Преди 2 месеца излезе вън на почти само сянка. Ето го днес.

Тенксгивингчето се побърка от както е вън.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 09:18 от MarietaYo

# 117
Добро утро! Цветен рай обожавам темата доста неща научих от четенето в нея 😊моите са почти всички цветя са сащи но са ми страстта лилавото
[/img]

# 118
  • Стара Загора
Прекрасно е каланхоето на Мариета, на мен нали са ми слабост 😍😍.
Винаги по това време в темата е феерия от цветове . На всички  цветенцата са прекрасни 🌺🌺

# 119
Ето част от моите цъфтежи, а тези дни ще ви покажа и розите.

Общи условия

Активация на акаунт