В момента чета ... 77

• 41 078
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Започнах "Бегуни" на Олга Токарчук. Нещо трудно потръгва. Някак по-абстрактна ми е от "Карай плуга си през костите на мъртвите", въпреки че може би има шанс да ми хареса. Ще си проличи следващите 50-100 страници.

# 421
  • София
Знаете ли, че Кармен Мола- авторът на “Кървавата годеница”, всъщност е псевдоним на трима мъже-сценаристи, избрали да пишат под това име?
Сутринта имаше представяне на книгата по Дарик и научих и този любопитен факт.
Знаем Simple Smile в петък ми пристигна от Озон и нямам търпение да я започна. Обаче мъча "Чумни нощи". Интересно е, но доста мудно. Туй чудо е 720 стр.

# 422
В момента чета "Брачният пакт"- трилър от Мишел Ричмънд. Сюжетът е за младо семейство, което по специална покана, се присъединява към т.нар. клуб ПАКТА. Целите на клуба са да опази браковете на членовете, но впоследствие се оказва, че всяко нарушаване на правилата, носи след себе си последици, а членството е тайно, и доживот.
Почти я преполових и засега ми е интересна.
Започнах едновременно и "Снежно цвете" от Лиза Сий. Става въпрос за времето, по което са бинтовали краката на китайките, и браковете са били уредени. Две момичета се свързват посредством древен писмен код- нюшу и си споделят случващото се в живота им. Впоследствие нещо разклаща приятелството им, но аз съм още в началото. Харесва ми, защото е различно от това, което обикновено чета, но не ме грабва.

# 423
Чета "Друга представа за щастието" на Леви. Всъщност си припомних прочетеното досега и съм решила да не се лишавам от любимото ми удоволствие - четене - за сметка на задълженията. Сега първо приключвам с тях, после, ако е останало време (и "душа"Wink), продължавам жадно-жадно с книгите...

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 16:46 от Не се сърди, човече

# 424
Идвам за препоръки за нови заглавия. Вдигнала съм мерник на:
Последната госпожа Периш (но тя още не е излязла на бг)
Победителите
Понякога лъжа
Играчка-плачка
Най-тъмната вечер
Невидимите фурии…

* Всички сме злодеи и Виолета също (въпреки че Алиенде не мисля, че има с какво да ме изненада)

Ако някой има препоръки - моля да дава идеи.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 16:56 от Аня

# 425
  • София
Аз в момента най-много искам "Хартиеният дворец" и "Червените орхидеи на Шанхай" Simple Smile
И за двете четох хубави отзиви.

# 426
Бих избрала “Най-тъмната вечер”, #9 от поредица е, но може да се чете самостоятелно, с много добра оценка и отзиви в ГР, хвърлила съм око и на следващата - “The Rising Tide”, гледам че е планирана да бъде издадена на 01.09.2022, но не съм я търсила по сайтовете още.
А “Понякога лъжа” ми е сред предстоящите за четене на английски, но все нещо друго я изпреварва.

# 427
Не знаех, че Най-тъмната вечер е част от поредица. Пише, че е първото издавано заглавие на авторката в България (там разчитам на агент Миж).
Хартиеният дворец малко звучи като нова версия на Мадам Бовари, но прилежно я записах.

# 428
Досега не е превеждана и издавана, но четох отзив, че книгата съвсем спокойно се чете като самостоятелна. Погледнах оценките с ГР и спрямо предходните книги в поредицата тя е с по-висока, вероятно затова са решили да започнат с нея. Имам намерение в един момент да я прочета, също на английски, но мисля, че няма да е съвсем скоро, че много неща едновременно чета и има няколко трилъра, които се борят за първо място в избора за четене в категорията, вкл. освен споменатата на Алис Фини, втората книга на Майк Оумър, още някоя на Лубри (в оригинал- там нямам избор), “Съпруга на убиец”, “За ваше собствено добро”, “Лъжи на дивана”, “Ние, лъжците” и т.н- накратко- много заглавия, време за четене- ограничено.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 09:53 от fenyx

# 429
Прочетох най-накрая новелите на Стивън Кинг от "Ако има кръв".
Като цяло всички, освен втората ми изглеждат като преповтаряне на стари теми от негови произведения, с разликата, че са сякаш малко претупани.
Втората пък май изобщо не я схванах като идея, макар и да даваше индикации за нещо ново и интересно.
В едноименната новела, т.нар. продължение на "Другият" през цялото време имах чувството, че е чел Несбьо и си е крал идеи от него.
Та да си измрънкам, че съм разочарована.

# 430
"Ако има кръв" я зарязах, много протяжен е първия разказ/новела.
За морето обаче съм си приготвила "Роуз Мадър", че се впечатлих от един коментар за нея наскоро.

# 431
  • София
LaCumparsita, коя е втората новела? „Животът на Чък“ ли? На мен тази ми хареса най-много от всичките, даже сега ме подсетихте да си я препрочета. Въпреки че не е ранния Кинг, когото обичам, тази новела беше приятна изненада. Ще скрия, за да не издам неволно нещо.
Скрит текст:
Много ме докосна историята, защото със загубата на близък човек все едно изгубих цяла вселена. Та така и Чък носи в себе си не само спомените за един приключващ живот, а цяла вселена от емоции. Със смъртта му всичко изчезва. Очаквах нещо страшно или мистериозно, а се оказа майсторски разказана трогателна история. Все едно лично познавах Чък и го придружих в последните му мигове.

# 432
Iveto_11, да тя е. И на мен ми беше най-интересна за четене. Сега след твоето тълкувание си изясних някои моменти. От сърце ти благодаря Simple Smile

# 433
Според вас, на издателство Кръг кои са им най-добрите заглавия?
Освен Хартиеният дворец и Кървавата годеница, смятам да пробвам Нетактичност и Това се случи в Майорка

# 434
  • София
Според вас, на издателство Кръг кои са им най-добрите заглавия?

Лично за мен No 1 в портфолиото им е "Олив Китридж"
Една от малкото книги, които със сигурност ще препрочета!

А преди малко ми се мерна анонс, че ще издават биография на Зеленски ... No Mouth

Общи условия

Активация на акаунт