Операция на щитовидна жлеза - 19

• 54 874
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Насълзиха ми се очите, честно... Благодаря за позитивизма! Пожелавам ти още дълги дълги години да радваш хората с този позитивизъм!  ♥️🍀 Прегръщам те за това през което преминаваш!

# 616
  • Варна
Whisskas, честно, и на мен ми липсва 😂😂😂
На хистологията при мен излезе доброкачествен възела. Вчера, като се чухме с Видинов, и като ми чу гласа, ми каза да пия Милгама Н. Да видим кога ще мога да викам вкъщи, че много тихо!
Само така - положителни емоции, няма да го мислиш това, горе главата и живей!

# 617
mari6a, прекрасна новина за хистологията! А на биопсията също ли беше доброкачествен?

# 618
  • Варна
На биопсията излезе 6-та категория папиларна неоплазия. Когато отидох при Видинов с този резултат, той каза, че шансът е 70/30 в полза на доброкачествен възел. При мен хубавото беше, че е капсулован и не беше засегнато нищо около него.

# 619
Ужас... Добре защо тези биопсии излизат толкова лъжовни в повечето от случаите?! Ясно е че хистологията си остава най-прецизна, ама все пак и биопсията би трябвало да е що годе вярна. Вие къде си правихте биопсията, ако не е тайна?
А иначе за Видинов, аз също съм избрала него за мама, в случай че изобщо се наложи.
Пожелавам на всички бързо да се възстановите 🍀

# 620
  • Варна
Ужас... Добре защо тези биопсии излизат толкова лъжовни в повечето от случаите?! Ясно е че хистологията си остава най-прецизна, ама все пак и биопсията би трябвало да е що годе вярна. Вие къде си правихте биопсията, ако не е тайна?
А иначе за Видинов, аз също съм избрала него за мама, в случай че изобщо се наложи.
Пожелавам на всички бързо да се възстановите 🍀
Моята беше във Варна, при Райков. На ехограф се видя тъмен възела и това притесни ендокринолога ми, както и Райков.

# 621
Разбирам. На майка ми също е тъмен с неравни граници и затова решиха да се направи биопсия.

# 622
Моят също на ехограф беше тъмен, неясно очертан, но с много микрокалцификати вътре във възела (което според четене на различни статии, а и из форумите - е водещо за злокачествен процес). При мен излезе както при mari6a на биопсията 6 степен и в крайна сметка - такова си е. Радвам се, че вече е извън тялото ми и че е хванато навреме и е капсуловано, т.е. няма разсейки, което за мен беше най-голямото притеснение. (След упойката разбира се 😅)

Затова следете се и всяко нещо хванато навреме е обратимо. Чак не мога да повярвам вече, че мина. Остава да ходя да си взема документите. Mari6a, на теб Видинов кога ти каза, че ще бъдат готови? Само ми спомена, че понеделник заседава онкокомисията и оттам?

Между другото моят отток е почти спаднал и смея да твърдя, че доста фино герданче ми е направил доктора, от гънките на врата според мен след известно време няма и да се забелязва (не, че ми пука). Благодаря му за всичко ❤️🍀 странно?, но факт как все още има хора, на които им пука за пациента и не всичко е машина за пари.

# 623
Аз също се радвам, че вече е извън Вас и че всичко е минало благополучно! Господ здраве да Ви дава! 🍀

# 624
  • Варна
Whisskas, на мен ми ги пратиха с Еконт. В четвъртък бяха на бюрото ми в офиса. Ама при теб е по различно заради резултата от хистологията и вероятно ще има и други документи освен нея. При мен нищо не следва. Пия си Милгамата да ми се върне гласа и толкова. Все пак, след месец ще се чуя с доктора.
Да, Видинов връща вярата ми в българския лекар. Изключителен човек!
И на мен не ми личи разреза вече, точно на бръчката е и е не повече от 3 см. Ще го мажа с едно “бабешко” мазило, но и без него мисля, че няма да личи.
Whisskas, радвам се, че си по-ведра! ❤

# 625
  • Варна
Здравейте, искам да попитам има ли такива от вас на които е отстранен един лоб, заради нодозна струма и години след това се налага операция на другия поради същата диагноза? Предстои ми операция другата седмица... та съм се зачудила , цялата ли премахнат или да оставят един лоб с малък брой възли...

# 626
Здравейте, искам да попитам има ли такива от вас на които е отстранен един лоб, заради нодозна струма и години след това се налага операция на другия поради същата диагноза? Предстои ми операция другата седмица... та съм се зачудила , цялата ли премахнат или да оставят един лоб с малък брой възли...
Има, може да потърсите назад в темите, но е твърде много за четене. Точно тук се явява дилемата, когато се сблъскате за първи път с диагнозата струма нодоза. Дали да премахнете цялата жлеза или само частта с възлите?!
Това е въпрос на личен избор. Аз избрах да запазя част от жлезата с риск след години да има рецидив. Не се притеснявайте. Има и други с рецидиви и повторни операции. Този път ще махат остатъка и всичко ще е наред.

# 627
  • Варна
Благодаря, съгласна съм, че е въпрос на личен избор...
Почти съм взела решение за себе си... да махна всичко.
Ще съм Ви благодарна за мнения за проф. Ненков св. Марина Варна?
Също ми е любопитно за оперирани във въпросната
болница, колко дни е престоя, отношение, стаи, и т.н.
Благодаря пак!

# 628
Аз съм оперирана от него в СвМарина, доволна съм 🩷
Ако искате ми пишете
Аз бях 7 дни

# 629
Здравейте, някой на хистология с резултат- с капсулован карцином, но огнища на лимфо-васкуларна инвазия? Какво значи това? В понеделник ще звъня, но пак съм в шаш........

Общи условия

Активация на акаунт