КАУФЛАНД - тема 58

• 50 666
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
Значи съм изтървала един шанс. То сигурно пак детелина щеше да е.
Сега хич ли няма да има някакви награди?

# 751
Имам от миналата седмица един чипс от колелото, как се взема?

# 752
Откриваш кой е точният вид чипс, активираш купонът, който е за него и сканираш картата на касата.

# 753
Така. Сигурно темата не е подходяща за тук, но тъй като е свързано с Кауфланд искам да попитам нещо относно работата там. Преди седмица кандидатствах по тяхна обява и ме поканиха на интервю. До тук добре. Казаха, че тъй, като дъм студентка само на каса мога да работя по 4 часа, но аз мога и по 8ч и на друга позиция ( не само, защото нямам лекции, а защото и дори да работя по време на лекции имам право на 15% да не ходя, защото работя) и така... споменах им го и все пак ме натискаха на тази каса и казаха до понеделник ще се обадят,ако ли не не ставам за позицията. Чаках, чаках и никой не се обади.. стана сряда и ми се обаждат за второ интервю, което ме изненада. Та отивам аз на 2ро интервю и пак казват, че няма позиции за 4 часа и особено като съм студент...и почнаха да ми обясняват как е било по - натоварващо на други сектори и т. н. и че мога да карам повече часове от 4 часа напр. по 6/8. Но дори да е така по договор са ми 4 часа. Как ще докажа после примерно,че съм работила повече така или иначе ще ми плащат за 4 часа... И се чудя сега да започвам ли там или не. Специално за каса не исках, а те се хванаха за това, че уча и тн.. И ме притеснява този факт. Уж работодателката каза, че е било по - добре на каса и че другаде е по - тегаво.. И така да е пак 4 часа не ме устройваха и то баш на каса при положение, че не съм работила никъде още и да ме сложат баш там... Искам ваше мнение по въпроса, защото наистина се двоумя. А работодателката направо ми даде списък с изискванията и документите, които ще ми трябват и до седмица заяви, че трябва да съм готова.

# 754
  • Карлово
То пък едно колело! ...... Досега нямам нищо от колелото, освен детелинки.
Не губи надежда. И аз нямах и после хоп 2 пъти спечелих едно корни кокос и една домакинска хартия.

# 755
Последно работеха на сумарно работно време.
Тя правилно ти е казала, но по-скоро ти не си я разбрала.
176 работни часа има месец юли на 8 часов работен ден.
Ако си на 4 часов договор - часовете са 88.
Тези 88 часа може да се изработят 22 работни дни х 4 ч = 88 ч. Може и по 8 часови смени да се карат - 11 работни дни х 8 ч = 88 ч.
При сумарното работно време заплащането е спрямо отработените часове. Ще ти бъде заплатено по договор заплатата независимо дали си работила само по 4 ч смени, или си имала комбинация 4/6/8/12 ако отработените часове в края на месеца са ти точно колкото трябва.

# 756
Колелото свърши. Беше до 3.07.
Аз след вчерашното пазаруване имах - работеше.
Добре че свърши тая глупост.  Как пък веднъж нищо не се падна. Ама че програма! Кисело ми е гроздето и не го крия.

Искам ваше мнение по въпроса, защото наистина се двоумя.
Почни работа и ако не ти хареса, напусни. Какъв е проблемът?

# 757
Доколкото имам информация от познати, Кауфланд са коректен работодател.
Часовете се отчитат точно. И се плащат. Не са като разни БГ магазини.

# 758
Кауфланд спазва бг законодателство. Всичко отработено се чекира. С фиша за заплата получавате и подробна разпечатка по дни, часове и минути за отработените часове. Също няма нищо “под масата” както в някои други фирми дават част от заплатата, за да не плащат данъци. В К ви осигуряват на това, което пише в договора.Празнични дни се заплащат спрямо предвиденото в закона. Отпуската също си ползвате, а не като в кварталния магазин често се работи без отпуск или ако искаш да почиваш повече от ден, трябва да молиш колеги да те сменят. На таблото с графика има и график за следващ месец, в който може да си пишете желанията за отпуск, почивки или кога искате втора, първа смяна. Естествено да не се прекалява.К спазва и много други норми относно хигиена, съхранение и контрол. Това малките магазинчета трудно биха си позволили. Като напр.  безкомпромисно бракуване на изтичащи срокове.
  Моят съвет също е да пробвате. Може и да е вашето място. Също след време доста служители на 4 часа се прехвърлят на 6, 8. Според показаните умения. Работата на каси наистина е една от по-леките. Вътре в магазина дейностите са значително повече.

# 759
Някой да е забелязал течният сапун Медикс (скоро беше на промоция- 800-900 мл опаковка) да е по-течен?🤔 Използваме с дозатор за разпенване (излиза пяна) и пяната сега е някак по-рядка...Същото количество течен сапун/вода сложих, както обикновено...🤔🤔
Днес имаше намалени къпини по 1,20 лв за опаковка, салатки разни, гъби...Но нищо такова не взех. Взех намалено прясно мляко К-класик за 1,72 лв и намалена поркета по 6,99 лв/кг. Бутилка Брио стъклена с неопренов калъф имаше за около 1,60 лв, обаче липсваше капачката...
Основно ходих, за да изхвърля едни стари батерии- цял голям плик. Едва забелязах контейнерчето, където се пускат батериите😆, търсех нещо отделно, самостоятелно като контейнер, а то отгоре трябвало да гледам над плота до входа (иначе си гледах аз "фолио", "стари ел.уреди"...).🤣

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 01:01 от dolce miele

# 760
Аз си взех тези обуща за 10 лв

# 761
Честито, Пийкок! Аз си бях взела подобни обувки миналата година, но в сиво меланж, пак за 10 лв и много удобни!🙂  
Поркетата стана върховна! Дойдоха да ме питат дали пека кебапчета, че миришело на кебапчета на скара!😂 Приготвих в незалепващ тиган, на силна степен го загрях с няколко капки зехтин, метнах поркетата в тигана, захлупих плътно с капак и намалих на степен 2 от 8-9 на стъклокерамичния ни котлон. Забравих така за поне десетина минути, после обърнах и от другата страна, под капак и пак забравих месото за известно време...Стана божествено.😍

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 22:58 от dolce miele

# 762
dolce miele, поркетата колко време и на каква температура я печеш като я приготвяш в еър файър? На тиган ли става най-добре? От доста време я заглеждам, но не се престрашавам, а пък знам, че си станала профи.

# 763
Основно ходих, за да изхвърля едни стари батерии- цял голям плик. Едва забелязах контейнерчето, където се пускат батериите😆, търсех нещо отделно, самостоятелно като контейнер, а то отгоре трябвало да гледам над плота до входа (иначе си гледах аз "фолио", "стари ел.уреди"...).🤣
В нашия филиал пък са го сложили чак вътре при служителите от информация. Аз като носих батерии и не го намерих, отидох да ги питам и буквално трябваше да ги подам в ръката на момичето и то да ги хвърли, защото контейнерчето е зад плота откъм тях... Sad
Много ме учудиха, не виждам никаква логика в това. Дано да го преместят на по-достъпно място.

# 764
Логиката е характерна за бг манталитет -  тарикатлък , ровят в контейнерите защото вътре има стари телефони, зарядни и друга дребна техника.

Общи условия

Активация на акаунт