За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 267
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
не е само от млякото. с едно и също квасим, но нейното се получаваше много по-добре. уж по еднакъв начин, ама тц. а получавал ли ви се е бял филм върху млякото /като лека бяла плесен /.

# 376
Вкъщи не се правят подобни гимнастики, но споделям метода за кисело мляко на позната Simple Smile https://www.credoweb.bg/publication/96039/vizhte-kak-chrez-zhivi … selo-mlyako-video

# 377
Фета може да се замести с хубаво овче сирене.
Когато съм в България купувам Елби 3.6% БДС и подквасва добре. В техните фирмени магазини продаваха закваска за мляко, сирене и кашкавал.

# 378
  • Sofia
Вече доста пъти правя крем карамел в кукъра на пара за 7 мин., но във фурната не мога да го докарам. Два пъти изкипявах сместа, уж на ниска темопература. Слагах и ледчета, но не се получи. Два пъти правих за 40 ми на 140 градуса, но е на шупли. Дайте, моля указания. Може би е от млякото. Вземам УНТ и го правя с подсладител, че захарта ми е висока, но в кукъра се получава.

# 379
Погледни една рецепта в тубата за крем карамел за 30 минути. Перфектна е.

# 380
  • Русе
Скрит текст:
Вече доста пъти правя крем карамел в кукъра на пара за 7 мин., но във фурната не мога да го докарам. Два пъти изкипявах сместа, уж на ниска темопература. Слагах и ледчета, но не се получи. Два пъти правих за 40 ми на 140 градуса, но е на шупли. Дайте, моля указания. Може би е от млякото. Вземам УНТ и го правя с подсладител, че захарта ми е висока, но в кукъра се получава.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/8.html

# 381
Крем-карамел правя по стандартния начин, но в газова фурна.

1 л. пълномаслено мляко
8 яйца
Захар на око (меря си в една чаша)
6 с.л. захар и 1 с.л. вода за карамела.
Ползвам керамични шоли, пека на 330 по Фаренхайт (165 по Целзий), водна баня и по някое време започвам да добавям лед.
Никога не е на шупли, а е идеално гладък.

# 382
Нещо при печенето се прецаква. Аз крем карамел съм правила без прашинка захар ( и без карамел  на дъното). Само ванилия, яйца и мляко. Става си перфектен. Да не би пък тоя подсладител да пресича сместта нещо, сега ми мина през ума.

# 383
Възможно е, нямам представа, защото ползвам само кафява захар.

# 384
  • Sofia
Нещо при печенето се прецаква... Да не би пък тоя подсладител да пресича сместта нещо, сега ми мина през ума.
При печенето ще да е проблемът изглежда, не подсладителя, след като в кукъра ѝ става с него.
   Пък у нас шуплите са търсен ефект, та не ми е никаква грижа крем карамелът. Simple Smile

Вики, как го ядете без никакво сладко в крема?

# 385
С подсладител си е крем ванилия на водна баня.
Най- близко до крем карамел ми се е получавало с горена фруктоза първо и после заливам с яйчено- млечна смес с подсладител.

# 386
  • Sofia
Та крем ванилия без брашно ли е?
Не мисля, че захарта в крема го определя като крем карамел, а горената захар извън него, както и печенето на водна баня  на млечно яйчена смес без брашно.
Иначе нищим проблема на жената с печенето на крема във фурната.

# 387
Като няма горена захар, не е крем с вкус на карамел, а  си е крем с вкус на ванилия- това имах в предвид.

# 388
  • Русе
Скрит текст:
Като няма горена захар, не е крем с вкус на карамел, а  си е крем с вкус на ванилия- това имах в предвид.

По скоро яйчен крем.

# 389
Домашно краве мляко колко време може да се съхранява в хладилник - сурово и варено?

Общи условия

Активация на акаунт