С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 449
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
АМа как няма контакт нали са там?
Пак се объркАх!

Абе, жена! То вярно, че малко сложно, ма слушай сега 😀
Авторката е с двете деца, дето свекървата и етървата мамосват. Едното на 9, другото на 1.5. И дето живеят в половината от общата къща, построена от тях си.

Етървата е втората жена на малкия брат, дето е бил женен и преди това и има едно голямо дете от първата му жена, която го е зарязала, заедно с детето, за да ходи по хотелите да прави не знам какво. Самата етърва (на 27 г. в момента) също е имала брак преди този и 2големи деца от него, останали при бащата! Второто си дете е родила на 19 години, след като е живяла с мъжа си 7, и майка й наредила на докторите в болницата да й вържат тръбите веднага след раждането.Та тази жена преди 3-4 години се е омъжила за тукашния девер и оттогава прави непрекъснато опити и тестове за бременност.

Та това е 😉

Пп. Свекървата що не иска ново внуче не знам. Като чета би трябвало да е от тези, които искат повече внуци!
Ама, като си знае снахите, може и да е права жената 😀

Само да питам, с третия брат ергенина кво става? Що така сте го изпуснали човекът да ходи немил и недраг без жена и деца?

Ох, вече умирам от смях: Етървата е само на 27 г., с 2 деца и брак зад гърба си. Живяла е 7 год. с първия си мъж, като на 19 г. е родила второто дете, като преди 3-4 г. се е омъжила за девера, т.е. била е на 23-24 г. В задачата се пита: Ако е живяла 7 г. с предишния си мъж, то той на 12-14 г. ли я взел или тя вднага след развода на 23 г. се е омъжила за девера?

# 106
  • София

Аз веднага бих оправила нещата като си взема децата и се изнеса на квартира (ако нямам родители и покрив, макар че и тогава бих предпочела квартирата, но да кажем, нямам доходи). Той (миУтУ, ако иска да ме последва - добре, ако не ще приключа и с него).
Но авторката няма да го направи. Затова ти казах и по-напред: или се примиряваш и търпиш, или се изнасяте (ако миУтУ не ще - сама). Ама трябва сила и кураж за това решение.
Или поне временно изнасяне, за да покажеш, че няма да търпиш това.

П.С. Онзи ден една моя майка (тоест майка на дете от моя клас), циганка се изнесла с 3те момчета.
"Извинявайте госпожо, че не дойдохме, ама се изнесохме при нашите, тати ще поживее малко сам, та да види"

# 107
По нейни разкази е била на 12-13г когато се е омъжила за първия си мъж.Живяли са няколко години на 17-18г мисля,че беше в родила второто си дете.И малко след това се развеждат.Била е 4години в бащиния си дом.И на 24г се омъжи за девера.И тя всеки път по различен начин разказва времето.Не помнила вече,кое,кога!

# 108
Hena,
 Не се обиждай на Уишмастър, но наистина живееш в турски сериал. Свекърва ти е отгледала/отглежда детето на девера ти. То й е повече от внуче, като дете й е. Затова прави всичко възможно да му защити правата, т.е . никакви други деца да го изместят. Всичко идва от там. Ако ще та главата си да застанеш, тя ще си гледа нейния интерес.

# 109
  • София
Хм, за българи ли става въпрос?

# 110
  • Fort Worth, TX
Повтарям се..
Децата и живеят при баща им,от както са разведени.
Тя е разведена с бащата не с децата.Тя вижда ли ги изобщо теьи деца?Не полага ли никакви грижи за рях?
Тая работа намирисва!

# 111
Турци сме,но нима само ние имаме проблеми.Наясно съм,че при българи едва ли ще има точно такъв случай,но проблеми имат всички хора по света от различен характер и различни,разновидни истории.
Кремито От както са разведени децата са при бащата.И ги вижда на няколко години веднъж.Не разговаря с тях по телефона,само майка и говори с тях у и предава как са.Това в връзката им..

# 112
Отново казвам на авторката да си гледа собственото семейство.
И етърва и и свекърва и са откачалки,но без участието на мъжа/като имам предвид етноса/ няма да постигне успех.Голямото дете е на 9 год и трябвя твърдо да бъде научено да отговаря " Мама е само една,ти си ми леля,баба.

# 113
Аз съм против детето да бъде въвличано в пререкания. Достатъчно е да му се каже, да казва мамо само на майка си. Те ако го мамосват е работа на майка му и баща му да прекратят това. Детето е дете и има право на спокойствие, както и да е в добри отношения с  всички.

Иначе аз, честно казано досега бих вдигнала една ограда и всички да идват у нас само като ги поканя. Момченцето е добре дошло по всяко време.

# 114
Ох.. Хена, живна тая тима покрай тебе бая ( в НАЙ-ДОБРИЯТ СМИСЪЛ)!!

В малък град ли живеете? Извинявай ако вече си го казала, но то се изписаха много страници...

# 115
Ох.. Хена, живна тая тима покрай тебе бая ( в НАЙ-ДОБРИЯТ СМИСЪЛ)!!

В малък град ли живеете? Извинявай ако вече си го казала, но то се изписаха много страници...

В една КЪЩА живеят.

# 116
И това отговаря ли на горния въпрос? Grinning
Отгоре на всичко не живеят в една къща, а в съседни къщи. Различни входове, различни дворове, сигурно имат обща стена като къща-близнак. Леля ми живееше в такава къща, никога не са считали, че живеят в една къща с другото семейство, а и нямаха никаква роднинска връзка, просто през 50те години така са им раздавали парцели и са правели плановете.
Лошото е, че и в другия край на града да отидат, може и да не се отърват от откачените роднини.
А ако имат работа и децата се чувстват добре там, няма смисъл те да си съсипват живота да се местят.
Свиват сармите на свеки дружно с мъжа си, научават голямото дете как да отстоява истината и нещата ще се оправят горе-долу. Пък ако онези двете майки се обидят и спрат да им говорят, голяма работа. Няма да им вдигнат хляба на горната лавица.

# 117
Мисля,че дамата (Лютиче) каза така,за да разбере другата дама (Luellis),че щом е къща не сме от град.И правилно от провинцията сме.

# 118
  • София
И аз останах с впечатление, че са отделни къщи, затова попитах дали тяхната може да се продаде.

# 119
Това дали живее в къща изобщо не показва дали човек живее в град или не.
В София също има къщи и къщи близнаци. Особено в по-старите квартали, където са им давали само право на строеж и не могат да вдигнат някоя кооперация на тяхно място.
Не че има връзка с темата, просто уточнявам и напомням това, което и ма_ко е казвала, да не си правим изводи, без да имаме информация.

Общи условия

Активация на акаунт