С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 405

Цитат
трябва да каже на мъжа си, че детето ти е неин ангажимент отпреди свеки да се влоши и няма да го зареже.
Братя или сестри имаш ли?
Цитат
Тя му е казала, че ангажимента и е детето не майка му, но не и че няма да го остави, напротив казала му е , че ще се махне и сам да се оправя. Да имам по-малък брат, но той е в чужбина.

# 406
Не, че искам да адвокатствам на авторката, ама никой не чете.
Четем, четем. Прочетохме, че авторката на няколко пъти твърди, че след 2-3 месеца ще си вземе детето, но някак пропуска въпроса защо е целият този шум за 2-3- месеца.

# 407
  • при късмета
Пак излиза, че синовете си взимат решения и си правят каквото искат, без да се съобразяват. Все пак не знаем дали тази, която ще гледа бабата ще използва тези пари, по закон бабата си разполага със сумата, а дефакто синовете я управляват. Тя, независимо дали е поела ангажимент за гледане на дете или не, пак не е длъжна да се занимава със свекървата. Не е длъжна и да го нямаше детето. Проблема е, че се намира в общество, което спазва някакви архаични патриархални правила, знае, че не иска да го прави, знае и, че ще го направи, защото средата и най-вече мъжа ѝ ще я принуди по един или друг начин. Ей затова ми е жал за тази жена, а не защото гледа болно дете, вместо дъщеря си
Не, че искам да адвокатствам на авторката, ама никой не чете.
Четем, четем. Прочетохме, че авторката на няколко пъти твърди, че след 2-3 месеца ще си вземе детето, но някак пропуска въпроса защо е целият този шум за 2-3- месеца.
Защото след 2-3 месеца като си вземе детето, бабата ще остане на ръцете на майка ѝ. А тя иска да помогне на майка си да ѝ по-лесно с бабата и да не е на нея цялата отговорност. Знам, че за теб прочита не е такъв, но аз така го виждам. Т.е. проблема не е детето, а бабата, съответно не е за 2-3 месеца, изобщо не се знае колко ще продължи

# 408
Защото след 2-3 месеца като си вземе детето, бабата ще остане на ръцете на майка ѝ. А тя иска да помогне на майка си да ѝ по-лесно с бабата и да не е на нея цялата отговорност. Знам, че за теб прочита не е такъв, но аз така го виждам. Т.е. проблема не е детето, а бабата, съответно не е за 2-3 месеца, изобщо не се знае колко ще продължи
Как помага на майка си? Като и вменява отговорност за детето си, макар и заплатено от държавата? Ако искаше да помага на майка си, щеше да разговаря с нея. Да разбере как се чувства тя, какво иска, какво са говорили с мъжа си, да я разтовари откъм ангажименти за други неща и т.н.

# 409
Усвоени са пари, но никой не я е питал иска или не, поне аз така разбирам.
МАКАК ще я дадат в хоспис, нали цяло село ще каже, че са я зарязали.
Не може нито адекватно лечение нито хоспис, бабата няма ТЕЛК без този документ и преглед от психиатър нищо не може да се направи!

# 410
Не са я  питали ,мъжът е взел решение с брат си. Прави стая за нея, напреднали са с въпроса. Може да извадят ТЕЛК и като си прибере детето авторката ,майка и да поеме ЛС на свекървата ,пак ще си има стаж и нещо доход. Да не иска за гащи.
 И аз не съм искала да гледам свекърва, но се наложи, три години след сина си живя,  имаше отклонения, прибирала съм я от улицата ,заблудена някъде, довеждаха я хора, като я изпусна ,но за кратко ,наблизо ,до нас е била, не да хване нивите ,че има такива да ги намират след дни труп.
 Но деца нямаше, памперси - също, в движение ,само трови атмосферата с глупости ,вика високо  часове, нарежда  истории, връща времето, разказва си на себе си ,но се чува. Упреци основно към мен ,защо така не съм или съм в дадени ситуации. Но храна , почистване ,топло , си трябваше.

Скрит текст:
Беше се изходила в пепелника на печката, такива неща,
Откраднала съм  и нещо ,крем дунавски вълни, тя го ритнала под леглото си, такива едни.Да и донеса сапуна, той 20 чувала ,питах иска ли всичките чували да внеса в стаята и  ,отказа се , разни такива.

# 411
Не може нито адекватно лечение нито хоспис, бабата няма ТЕЛК без този документ и преглед от психиатър нищо не може да се направи!
В хоспис не ти трябва ТЕЛК. Те ще я прегледат там, ще извикат и психиатър и лекари, стига да платиш за тези прегледи.

# 412
Ааа, значи съм се объркала. Аз си мислех, че авторката иска майка ѝ да продължи да гледа детето ѝ, а то било, че авторката иска да спаси майка си, защото майка ѝ е малоумна и не може да вземе решения за собствения си живот.

# 413
  • София
Може да помогне на майка си като си вземе детето сега, а не след няколко месеца. В момента вече малките не са на училище.

# 414
В хоспис не ти трябва ТЕЛК. Те ще я прегледат там, ще извикат и психиатър и лекари, стига да платиш за тези прегледи.
Ясно ми е, няма кой да я заведе , разбирате ли че бабата и майка ми ( ако тя остане там) са обречени. Бабата без надзор в стаята си на двора, а майка в нервни кризи докато е сама със свекърва си през деня.

# 415
  • София
Ето какво предлагам:
1. С мъжа ти си взимате детето сега и така майка ти ще има една тежест по-малко. Това, ако наистина си загрижена за нея;
2. Майка ти е голям човек. Оставяш я да се разбере с мъжа си относно майка му.

# 416
  • при късмета
Как помага на майка си? Като и вменява отговорност за детето си, макар и заплатено от държавата? Ако искаше да помага на майка си, щеше да разговаря с нея. Да разбере как се чувства тя, какво иска, какво са говорили с мъжа си, да я разтовари откъм ангажименти за други неща и т.н.
Трябва да ти преразкажа целия казус, защото ти не си го прочела ли? Майка ѝ е тази, която е поискала помощ от нея и тя помага със съвети какво да се прави и в кои институции за бабата, че после като увисне на майка ѝ на ръцете, тогава да ѝ е по-лесно. Това не е ли помощ, ако майка ѝ не е ориентирана и не знае?

Ааа, значи съм се объркала. Аз си мислех, че авторката иска майка ѝ да продължи да гледа детето ѝ, а то било, че авторката иска да спаси майка си, защото майка ѝ е малоумна и не може да вземе решения за собствения си живот.
Тя може да си взима решенията, Уиш, проблема е, че мъжаѝ не ги зачита. Защото тя твърдо не иска да гледа свекърва, не е и длъжна, независимо, че по свое желание е взела внуче за гледане, нали така. Обаче и свекърва ще се наложи да гледа, но поне или на нея да е асистент и да има някакъв, макар минимален доход и второ, ако бабата направи някое малуамие, сина да не обвинява жена си за него

# 417
  • Fort Worth, TX
Ясно ми е, няма кой да я заведе , разбирате ли че бабата и майка ми ( ако тя остане там) са обречени. Бабата без надзор в стаята си на двора, а майка в нервни кризи докато е сама със свекърва си през деня.
Извинявай, но колко е годишна майка ви?

# 418
  • София
И в тази нажежена обстановка, с личен асистент и баба, пред нервна криза, с пастрок който се очаква, че може да посегне, се оставя болно дете? Иначе парите от апартамента са взети. Ох. Горките баба-свекърва, баба-гледачка и дете.
Неудобните въпроси, както винаги е ставало, удобно се пропускат.

# 419
  • Fort Worth, TX
Авторке колко е годишна майка ви?Ще ми отговорите ли моля.

Общи условия

Активация на акаунт