С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 528
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • при късмета
Права си, Хай, обаче не бива и затова да я укоряваме. Аз лично не знам от личен опит как е правилно човек да се справя в такава ситуация, даже на теория не знам кое е правилно, та затова не зачекнах темата. Иначе, авторката задължително трябва да мисли в тази посока

# 391
  • Най-красивата страна
Бабата може да бъде изпратена в хоспис или в друго подобно място.
Защото ,след като не е добре психически,тя има нужда от постоянен надзор и медицински грижи.Може дори да бъде опасна и за себе си и за околните.Това го казвам от опит-преди две години имаше пожар в съседен блок,причинен от болна с деменция.

За детето проявявам разбиране.Майката иска да помогне на дъщеря си в отглеждането..и вероятно си има причини за това,може да се налага да работи момичето например..
И след като се знае,че жената гледа болно дете,да и натресат и баба с деменция е брутално...

# 392
Добре, искате ли да Ви разкажа от-до за първото ми дете и как се стигна до всичко и пак ме "линчувайте" или искате да си останете с грешните впечатления . Не съм сигурна, че ще ме раберете, но няма да ви съдя всеки си има различно разбиране и мнение?

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 14:22 от ryova

# 393
Оставам с усещането, че свекървата винаги си е била в къщата с майката и втория съпруг. Просто на майката вече и дотежава, но няма кой да я чуе, защото на никой не му се занимава.

Здравото дете е само на 2 години или по-малко май, какво връзка с по-голямото братче? Има достатъчно време затова.

# 394
  • София
Никой не те линчува. Прочети първия ми пост. Принципът е, то за всяко нещо от живота се отнася, че едно изначално грешно решение, води след себе си лавина от следващи лоши решения и кофти последствия.

# 395
Оставам с усещането, че свекървата винаги си е била в къщата с майката и втория съпруг. Просто на майката вече и дотежава, но няма кой да я чуе, защото на никой не му се занимава.

Здравото дете е само на 2 години или по-малко май, какво връзка с по-голямото братче? Има достатъчно време затова.
Не преди месец синовете продадоха апартамента на майка си, до тогава тя живееше сама и само се ходеше всеки ден или през ден да и приготвят лекарствата в кутийката, а дали ги е пила-кой да ти каже. След многократните излизания по улиците и падания с нараняване и чужди хора я намирали безпомощна .... решават да я приберат и продават апартамента с тези пари сина прави стая на майка си, той решава да прави стаята и военния му брат е съгласен нали той няма да я гледа.

# 396
  • София
Добре, де. Парите от апартамент не са равни на парите за стая. Да не са се съгласили майка ти и пастрокът ни за я гледат срещу цялата сума от апартамента? И затова сега просто им я карат бабата и точка.

# 397
  • София
Добре, искате ли да Ви разкажа от-до за първото ми дете и как се стигна до всичко и пак ме "ленчувайте" или искате да си останете с грешните впечатления . Не съм сигурна, че ще ме раберете, но няма да ви съдя всеки си има различно разбиране и мнение?
Няма как да получиш 100% одобрение. Няма да те лИнчуваме, но остави майка си да се оправя донякъде сама. ТЯ трябва да каже на мъжа си, че детето ти е неин ангажимент отпреди свеки да се влоши и няма да го зареже.
Братя или сестри имаш ли?

Само да спомена, че ако искаш да си анонимна, махни снимката на семейството си. Че в малките населени места слуховете бързо се разпространяват.

# 398
ryova,

Нека да оставим настрана твоите проблеми за малко. Но, ако двамата братя сами не могат да видят и осъзнаят, че майка им има нужда от постоянна грижа и наблюдение, и затова трябва да се плаща на някого или някой да остане безработен да я гледа, нищо не можете да направите. Тази битка трябва майка ти да я води сама, ако иска.

# 399
  • Fort Worth, TX
Добре, искате ли да Ви разкажа от-до за първото ми дете и как се стигна до всичко и пак ме "ленчувайте" или искате да си останете с грешните впечатления . Не съм сигурна, че ще ме раберете, но няма да ви съдя всеки си има различно разбиране и мнение?
Давай !Разказвай.
Прибери си детето.Млади и прави сте другото са оправдания.Майка ти сама ще се оправи с мъжа си.

# 400
Добре, де. Парите от апартамент не са равни на парите за стая. Да не са се съгласили майка ти и пастрокът ни за я гледат срещу цялата сума от апартамента? И затова сега просто им я карат бабата и точка.
Това не знам дали срещу съгласието има нещо, по-скоро синовете са се разбрали, до колкото знам май другия син (военния) не е искал пари от апартамента с предткст, че брат му ще я гледа и да и направи стая, майка няма полза от тези пари , смисъл че тези пари нито част няма да са за нея.

# 401
Съгласна съм, че това е битка на майка ти, а не твоя. Ти я водиш като твоя, за да "защитиш" синя си, който майка ти гледа. Но майка ти трябва да реши, а съответно и мъжа й и другия брат. Щом са продали апартамент, значи има достатъчно пари за хоспис. Помогни на майка ти да вземат правилното решение за свекървата. Явно твоето мнение не се зачита, дано се зачита мнението на майка ти. В противен случай трябва да търсиш друг личен асистент на сина ти или друго решение. Явно майка ти се чувства отговорна за жената. Не разбрах - в техния апартамент ли е стаята, която е направена за свекървата? Ако е така и ако са усвоени пари от апартамента за това - майка ти с право се чувства отговорна, а не само морално задължена.

# 402
Колкото да не иска майка ти да гледа свекърва ,ще се наложи. Поне да я освидетелстват, да има адекватно лечение, щом отделна стая ще има, няма да е в краката и. Може да я  заключват нощем, стига да има тоалетна там, баня също ще е полезна, пък твоето дете си е твоя грижа. И без това планираш да си го вземеш. Доста са навътре нещата, та или остава сама, не си помисляй, че при теб ще е добре завинаги, или си върши работата ,гледането на свекървата,   и продължава  напред. Не  е първата дето гледа възрастен. Лечение обаче си трябва ,адекватно , да помогне да е леко.
 Избий си от главата другото.
Цялата работа, че не иска да гледа свекърва ,но апартамента приели.

# 403
  • София
Усвоени са пари, но никой не я е питал иска или не, поне аз така разбирам.
МАКАК ще я дадат в хоспис, нали цяло село ще каже, че са я зарязали.

# 404
майка няма полза от тези пари , смисъл че тези пари нито част няма да са за нея.
Но ще са за мъжа й, а тя е солидарна с мъжа си. Значи майка ти правилно е приела да гледа свекървата, щом парите са изцяло за нейния мъж. Ще вземат от тези пари за лекари и хоспис. Остава ти да намериш решение за твоето дете.

Общи условия

Активация на акаунт