С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 537
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Мако, ако не става въпрос за насилие, което е животозастрашаващо, няма да се намеся. Всеки възрастен с глава на раменете си прави своите избори и не съм аз тази, която ще го спасява от последиците им.
Искаш да кажеш, че близка, независимо коя, ти иска съвет и споделя с теб, че попада в кофти ситуация и ти ще останеш абсолютно безразлична и ще ѝ кажеш, че каквото сама си е направила, да си го сърба?

# 376
Не е реална тази тема.
Щели да правят НАВЕС, където да държат бабата.
Много грозна пързалка.

# 377
Мако, ако не става въпрос за насилие, което е животозастрашаващо, няма да се намеся. Всеки възрастен с глава на раменете си прави своите избори и не съм аз тази, която ще го спасява от последиците им.
Искаш да кажеш, че близка, независимо коя, ти иска съвет и споделя с теб, че попада в кофти ситуация и ти ще останеш абсолютно безразлична и ще ѝ кажеш, че каквото сама си е направила, да си го сърба?
Да не си вреш носа там, където не ти е работата не е безразличие. Мога да изкажа мнението си, ако ме попита, но ще направя уговорката, че това е само мое мнение и то не е задължително. Точно така съм процедирала дори със собствения си син.

Emma, мисля, че не е пързалка. През последните месеци на такива безумия се нагледах от първо лице, че ако някой преди това ми ги беше разказал, лично щях да го вкарам в кукувичарника или поне да му сменя дилъра. Простотия, елементарна простотия.

# 378
Скрит текст:
Да не си вреш носа там, където не ти е работата не е безразличие. Мога да изкажа мнението си, ако ме попита, но ще направя уговорката, че това е само мое мнение и то не е задължително. Точно така съм процедирала дори със собствения си син.
Emma, мисля, че не е пързалка. През последните месеци на такива безумия се нагледах от първо лице, че ако някой преди това ми ги беше разказал, лично щях да го вкарам в кукувичарника или поне да му сменя дилъра. Простотия, елементарна простотия.

Не е само това за навеса, има дисонанс в "композицията". Както и да е.

# 379
  • при късмета
Ами тя няколко пъти каза, че не си вре носа, а майка ѝ споделя

Може да нямам място, но майка на мен звъни да ме пита, плачеше аз не съм чужд човек тя ми е майка , Вие как си мислите, че не ми пука, ако беше така изобщо за какво да пиша тук и да ви занимавам. Аз не я притискам с нищо и никога не и е тежало детето, тежи и свекървата, която влиза сега в тях.

# 380
  • София
Как пък на майката и тежи детето да го гледа, а на бабата не. Много странно. Защо ли е така?

# 381
  • при късмета
Не, че искам да адвокатствам на авторката, ама никой не чете. Второто дете е бебе и болното се разстройва като плаче и в невниманието си го наранява понякога, затова е разделила децата. Гледала си е детето докато се е появило второто, даже и известно време след това, доколкото схванах. При това там където е авторката няма подходящо учебно заведение за болното дете, а където е нейната майка има и то там е записано

# 382
  • София
След като бабата доброволно е пожелала да гледа детето, не виждам защо трябва да се вменява страшна вина на авторката.
И аз не зная дали бих създала още едно дете в такава ситуация, но станалото - станало.
Иначе - да, модерните майки презират бабината помощ. За мен това е основната причина за раждането на максимум 1 дете, колкото и да се опява за икономическите условия.

# 383
  • София
А какво е очаквала авторката? Бебето да не иска внимание? Или голямото дете да спре да иска?
Това е някакъв пълен абсурд, и вие го приемате. Дете, със здравословни проблеми, съзнателно е отделено от дома и от родителите си. От самите родители. Това, че бабата е съгласна да поеме ролята на болногледач и родител не прави по-малко абсурдно решението на родителите. В цялата история бабата е най-човек и на място и, логично, всички я изстискват. И като няма подходяща учебно заведение се местиш там, където има. Точно както се мести и детето. За него може, за останалите е немислимо. Защо?

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 13:26 от бъръльо-бъръльо

# 384
Бабата може ли да е просто проклета, а не дементна? Връзката памперс-деменция не е строго положителна. Да живее сама, извън къщата, в пристройка и да е неспособна да разсъждава, е ужасно решение. Опасно и за нея, и за другите. Ако е само зло бабе с памперс, става.
Интересното е, че има ум да бяга и да говори глупости, а няма ум да си мие поне ръцете, не може да се къпе нищо не прави. Да по принцип си е крива и този характер прогресира със старостта по скоро е старческа деменция, но само невролог след инсултите е предписал лекарства, които тя не пие редовно, защото няма контрол и поведението и прогресира с времето.

# 385
  • София
Няма човек, който при деменция да е станал по-добър от обичайното. Дори да е с акъла си, с възрастта измененията са по-често в отрицателна посока. Наблюдавам го и у себе си, нищо че се надявам да съм далеч от сенилността.

# 386
  • Варна
Оставям настрана оплетените истории за мъже, свекърви и прочие, но на никой ли от всички участници в сапунката не му минава през ума, че това са двама братя (останах с впечатлението, че децата са две момчета, ако не е така, да ме извини авторката за грешката), които в много важните години, когато се създава връзка между тях, живеят разделени? Те не са свикнали заедно, а тепърва много трудно ще свикнат. И както авторката се надява, че един ден детето й с проблеми няма да е само на тоя свят, да не излязат криви сметките? Щото тя отсега го лишава от братчето му.

# 387
  • София
Оставям настрана оплетените истории за мъже, свекърви и прочие, но на никой ли от всички участници в сапунката не му минава през ума, че това са двама братя (останах с впечатлението, че децата са две момчета, ако не е така, да ме извини авторката за грешката), които в много важните години, когато се създава връзка между тях, живеят разделени? Те не са свикнали заедно, а тепърва много трудно ще свикнат. И както авторката се надява, че един ден детето й с проблеми няма да е само на тоя свят, да не излязат криви сметките? Щото тя отсега го лишава от братчето му.
Още от началото го мисля това. Обаче на авторката и на мъжът ѝ им е по-лесно така.

# 388

Мина ми на мен. Ама нали темата уж е за свекървите...

# 389
  • София
HighSpeed, трябва постоянна бдителност дали голямото няма да навреди на малкото, както и че е на периоди. Аз не бих съдила, без да съм преживяла реално тази ситуация, защото със събирането на двете деца може да извадят очи, вместо да изпишат вежди.

Бащата на децата в случая е за бой, защото се чудя дали той не е настоявал за второ дете по очевидни причини, при положение, че не участва в грижите за нито едното от двете.

Иначе си права, че няма гаранция кой кого и дали изобщо ще гледа.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 13:40 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт