С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 540
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Тази свекърва сега къде живее?

При всички положения предложенията за гледане и ТЕЛК на свекървата или отказ трябва да излязат от устата на майката към мъжа й и брат му, не от ryova.

ryova, моля те не се меси директно. Това е грешката. Другата страна веднага е приела, че си гониш интереса и затова натиска върху майка ти става по-силен. Ако искаш нещо да предлагаш, казваш на майка си, тя да го предлага на мъжа си, ако иска.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 12:04 от Deni-meni

# 361
  • някъде в орбита...
Не подскачай, ,тя казва, че е възможно свекървата на майка й да я клевети пред сина си и той да посегне. Не че се случва в момента
Човека или бие, или не бие. Че стана нещо като "малко бременна". Иначе са си спекулации за вкарване на драма...

# 362
  • София
Човека или бие, или не бие. Че стана нещо като "малко бременна". Иначе са си спекулации за вкарване на драма...
Брей.
Към момента 10 юни 2022 г. не бие. Което не пречи утре да го направи. Капиш?
И убийците не го правят всекидневно, повечето веднъж.

# 363

Въпроса не е дето, но по принцип да до тогава е с майка или не детето ще е при нас. Въпроса е, че свекървата, ако майка остане там, да остава без заплата и осигуровки и ще не ще, дори и минимални грижи да поема и то по принуда, когато останат сами в къщата, докато мъжа и е на работа, ще полага донякъде тормоз върху майка. И оня като се върне мака му ще му се оплаква и тогава проблемите ще станат огромни възможно е в яда си да посегне на майка, ако нещата излязат от контрол. НИКОГА ЗА НИЩО НЕ СЪМ ПРИТИСКАЛА МАЙКА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Опитай да изложиш мислите си малко по-свързано и разбираемо, моля.
1. Ако след 2-3 месеца ти ще вземеш детето си, защо е цялата драма със свекървата на майка ти?
2. Ако след 2-3 месеца ти ще вземеш детето си, майка ти ще изгуби работата си на личен асистент. Или не? Може би  планираш майка ти да дойде да живее у вас и така да запази работата си на личен асистент на детето. Това означава майка ти да разбие семейството, което има с мъжа си.

Можеш да използваш всички главни букви на света, но това не променя факта, че в момента ти очакваш майка ти да избере теб пред мъжа си. Ти очакваш майка ти да принесе в жертва собствения си живот заради теб. Защото, както вече писах, майка ти опъва каиша години наред, докато ти гледаш здравото си дете, а ходиш на гости на болното. Сори, това е притискане. И защо си въобразяваш, че гледането на дементна бабичка е по-трудно от гледането на дете с епилепсия и тежко умствено увреждане? Но ти държиш майка ти да избере теб и детето ти, дори с цената на нейното семейство и нейния живот.

# 364
И оня като се върне мака му ще му се оплаква и тогава проблемите ще станат огромни възможно е в яда си да посегне на майка, ако нещата излязат от контрол.
Нещо не разбрах - дала си детето ти да го гледат на място, където се упражнява физически тормоз?!? Зарежи отношенията ти с майка ти, и как тя живее с мъжа си. Но ти, като майка, смяташ че няма проблем детето ти (с проблеми или без) да е в такава среда?
Това, което казвам е в момента, когато детето няма да е там и 100% нещата ще ескалират!!! Защото майка така или инъче е сама.

# 365
  • някъде в орбита...
Брей.
Към момента 10 юни 2022 г. не бие. Което не пречи утре да го направи. Капиш?
И убийците не го правят всекидневно, повечето веднъж.
Всъщност пречи. И защо сега ти скачаш? Съвсем редовен въпрос си е - хората имат склонност към даден тип поведение, и ако той не е агресивен, не е адекватно да му се приписват евентуални, може би, едва ли не, някой ден, действия.

# 366
  • София
Уиш, то пък един живот с бабата... И откога съпругът е длъжен да гледа родителите на другия, особено ако отношенията са както ги описват.
Иначе аз в моето семейство съм видяла гледане на всякакви баби и дядовци, но нашите участваха поравно и без мрънкане, та старците изкараха до над 85 (единият ми дядо до 93).

# 367
  • при късмета
Едно не разбра - това не е твоя работа. Майка ти е възрастен, който сам взима решенията за живота си. Не е малко дете и няма нужда да я защитаваш или да търсиш варианти. Ако тя не вземе мерки, ще страда от собствените си решения.
Не е съвсем така. Твоята майка, ако е забита в някакъв затънтен край, обградена са хора с остарели разбирания, с две думи, няма подкрепа от никъде, няма и къде да отиде и втория ѝ мъж прекрачва някаква граница, ти ще смяташ ли, че не е твоя работа? Съмнявам се

Пропускате факта, че майката се е оплакала сама на дъщеря си и сама е поискала съвет. Не дъщерята се меси по нейна инициатива, майката няма от кого другиго да получи въпросния съвет
Уиш, а защо трябва да срвняваме гледането на болно дете, с гледането на дементна баба? Нали уж трябва да гледаме от гледната точка на майката на авторката? Тогава аз виждам въпросът така, едното искам да го правя, другото не, ама ме принуждават. Не дъщеря ѝ разваля семейството ѝ, а тя изначало е сбъркала с избора на партньор. Да, и с това трябва сама да се оправи и дори да избере да остане с мъжа си, поне малко да се улесни с бабата, като оставането ѝ зависи от гледането на бабата. И теб да питам, ако е твоята майка ще мислиш ли, че се месиш? Да да, знам, че на нея не може да се случи, ама си го представи хипотетично

# 368
Уиш, то пък един живот с бабата... И откога съпругът е длъжен да гледа родителите на другия, особено ако отношенията са както ги описват.
Нима някой е казал, че е длъжен? Това, което казвам за 9183713-ти път е, че майката на авторката трябва да реши дали иска да гледа бабата и дали иска да продължи да живее с мъжа си, а не някой друг.

Мако, ако не става въпрос за насилие, което е животозастрашаващо, няма да се намеся. Всеки възрастен с глава на раменете си прави своите избори и не съм аз тази, която ще го спасява от последиците им.

Отново да попитам авторката защо е тази драма само за 2-3 месеца?

# 369
Аз да попитам за пореден път.
1. Къщата от пастрока ли е преписана на майката ти?
2. Преписана ли е официално или е само на думи?
3. Има ли някакви условия за това и ще загуби ли майка ти къщата, ако откаже да гледа бабата?
4. Има ли къде да се подслони майка ти, ако си тръгне оттам и остане без въпросната къща?

# 370
  • София
Да напомня какво отговорил дон Корлеоне на въпроса на дъщеря си дали е бил майка й: "Тя никога не ми е дала повод". Не е казал, че никога не би го направил.

# 371
  • София
За дам и своята лепта.

Първо, авторке, ако майка ти е заплашена от тормоз, изведи я от там, без значение дали ще гледа детето или няма. Въпрос на оцеляване е.

Друго ми прави впечатление, обаче.
Защо си дала болното дете, а не бебето? Тежко е да се гледа болно дете, отговорно и съсипващо. Ти би трябвало да имаш повече опит и сили, майка ти нито е длъжна, нито е по-млада. Не става въпрос за месец почивка за теб, а за дългосрочно решение. Странно е и остава горчив привкус. Плюс това болното дете веднъж лишено от здраве и късмет, сега е лишено и от мама. То има повече нужда.
Защо не отиде в града на майка ти с двете деца, щом само там има предучилищна за него? Не работиш, мъжът ти не помага. Тамън ще има време да работи повече и да ви вземе квартира.
Защо вече голямото дете не е при вас? Нали са свършили малките училище, предучилищна? Сега е времето да свиквате децата да са заедно, не наесен, когато ще да скоро събрали се, малкото ще се чувства наритано на ясла, голямото ще е първолак, градински сополи през седмица и т.н. Ад под небето ще е, ако се и дракат и изнервят, че са заедно. Малкото фалшиво свиква, че е център на вселената, ще изживее двойна криза и то.

Не държа да ми се отговаря. Но проблемът не е с бабата. Винаги някой може да се тръшне болен неочаквано или да изкуфее. Това си е част от живота. Но вие не правите нещата така, че да са наред за дълго време. Временно замитате проблема, намирате уж някакво решение, а ви чакат още по-големи проблеми в бъдеще. Дори не зачеквам гравитиращия баща на двете деца, удобно вдигнал ръце и правещ се, че не разбира.

# 372
Тази свекърва сега къде живее?

При всички положения предложенията за гледане и ТЕЛК на свекървата или отказ трябва да излязат от устата на майката към мъжа й и брат му, не от ryova.

ryova, моля те не се меси директно. Това е грешката. Другата страна веднага е приела, че си гониш интереса и затова натиска върху майка ти става по-силен. Ако искаш нещо да предлагаш, казваш на майка си, тя да го предлага на мъжа си, ако иска.

Свекървата сега е при военния си син преди 3 дена я заведе другия, защото пак се опита да избяга и майка я хвана пред портата и бабата паднала на земята, майка се опитала да я изправи, а бабата размахала бастуна с думите, че ще я убие . И мъжа и като се прибира вечерта, след случката звъни на брат си, че ще я кара при него. По принцип къщата има голям двор и сега направи навес загради една част от него за стая на бабата с цел да не е в къщата а да си стои в престройката, уш да се избегнат контакти с майка и детето. Но това не означава, че като я вкара там, когато я вземе няма да бяга пак.

# 373
  • София
Бабата може ли да е просто проклета, а не дементна? Връзката памперс-деменция не е строго положителна. Да живее сама, извън къщата, в пристройка и да е неспособна да разсъждава, е ужасно решение. Опасно и за нея, и за другите. Ако е само зло бабе с памперс, става.

# 374
  • София
Колкото повече подробности чета, толкова повече ми опротивява цялата история. Съжалявам единствено майката на авторката и болното дете. Всички останали, вкл. и авторката и мъжът ѝ, са... Close

Общи условия

Активация на акаунт