С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • ...живея на последния етаж...
Явно никой не се е сблъсквал персонално с възрастен човек и необходимост от личен асистент, взети заедно. Не е задължително човекът да е с ТЕЛК. Може и без него, но си има процедура от АСП , социална оценка се прави и т.н. Но при положение, че майката на авторката е ЛА на детето, кой ще е ЛА на бабата? Може би външен човек, понеже то си е професия вече личния асистент.

# 421
Трябва да ти преразкажа целия казус, защото ти не си го прочела ли? Майка ѝ е тази, която е поискала помощ от нея и тя помага със съвети какво да се прави и в кои институции за бабата, че после като увисне на майка ѝ на ръцете, тогава да ѝ е по-лесно. Това не е ли помощ, ако майка ѝ не е ориентирана и не знае?
Майка й иска помощ от дъщеря си, докато гледа детето й? Или всички тези реплики са вик за помощ, че тя е непрекъснато някому на разположение? Къде е животът на майката? Някой се разпорежда с нея непрекъснато! Как няма да иска помощ.
Авторката да помисли коя е, какво иска, на кого са децата и отговорностите и т.н. А не да кара майка й да изкупува нейната вина спрямо това, че детето е такова. Да погледне истината в очите и да вземе нейните си решения. Майката пък да вземе решения за нейния си живот, а не да гледа и взима чужди решения и отговорности.
Докато майката е жена на мъжа си - ще поемат общо отговорности и дъщеря й не е тази, която да взима нейните отговорности и решения. Освен ако тя самата не иска да се освободи от своите, гледайки детето, което е "нормално", а другото да вменява като чужда отговорност.

# 422
Скрит текст:
Скрит текст:
Беше се изходила в пепелника на печката, такива неща,
Откраднала съм  и нещо ,крем дунавски вълни, тя го ритнала под леглото си, такива едни.Да и донеса сапуна, той 20 чувала ,питах иска ли всичките чували да внеса в стаята и  ,отказа се , разни такива.
[/quote]
Скрит текст:
Тя и тая баба така последната нервна криза с разтреперване майка каза, че я обвинила, че и откраднала парите, картата, телефона, взела един малък калкулатор и викала " това не е моя телефон тука ги няма снимките на Вальо и Люсо (синовете и).Някакъв тиган майка откраднала, не иска да си мие ръцете и дупето щот сапуна я изсушавал, маха си памперса майка ходи по дире и да чисти , всичко това до преди няколко дена. Бяха я вкарали в стаята на сина и, а той спал навън под навеса. Майка се вбесявала защото няма хигиена, а тя си пази детето да е чиста средата за него. И казала на мъжа си че не я иска в къщата докато стаята не стане готова.И след няколко други случки той я откарва при брат си.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 15:13 от ryova

# 423
  • София
Вземи си детето, за да не е в такава среда.

# 424
Авторке колко е годишна майка ви?Ще ми отговорите ли моля.
63 набор е.

# 425
  • при късмета
Явно никой не се е сблъсквал персонално с възрастен човек и необходимост от личен асистент, взети заедно. Не е задължително човекът да е с ТЕЛК. Може и без него, но си има процедура от АСП , социална оценка се прави и т.н. Но при положение, че майката на авторката е ЛА на детето, кой ще е ЛА на бабата? Може би външен човек, понеже то си е професия вече личния асистент.
Като си вземе детето, няма ли да има възможност пак да му стане ЛА? Нали е била в началото и после е станала майка ѝ? По този начин майка ѝ ще стане на бабата. Само теоритизирам, наистина не зная правилата в тази насока. А доколкото схванах, ТЕЛК ще е само за "оправдание" на майка ѝ, като бабата направи някоя глупост, мъжа ѝ да не обвинява нея, а да знае, че заради състоянието на майка му, което сега не признава

ornelam, на тези въпроси отговарям на предишните 2 страници, както казах няма да се повтарям заради теб. Ако искаш чети, ако не искаш недей, но не връщай дискусия, която вече е изчерпана, аз поне няма да го правя

# 426
Тя може да си взима решенията, Уиш, проблема е, че мъжаѝ не ги зачита. Защото тя твърдо не иска да гледа свекърва, не е и длъжна, независимо, че по свое желание е взела внуче за гледане, нали така. Обаче и свекърва ще се наложи да гледа, но поне или на нея да е асистент и да има някакъв, макар минимален доход и второ, ако бабата направи някое малуамие, сина да не обвинява жена си за него
Това, и особено болднатото, е проблем на майката, а не на авторката, мако.

# 427
  • София
Значи на 59. Вместо нервни кризи, да каже на мъжа си или да я заведат на лекар, или сам да се оправя. Както пресмятам, тази баба е поне на 80, няма особена надежда за подобрение.

ornelam, майка й ИСКА да гледа детето. Разбери, това е манталитет, майка й не е модерна баба, хукнала по екскурзии и спа и не се предвижда в бъдеще да го прави. Такива са хората.
Лошото е, че е вкъщата на мъжа си и ако му каже да се оправя сам с майка си, трябва да се пресели при дъщеря си. Като гледам зетят колко помага с децата - едва ли ще  я изтрае много. Ами ако след 10 години и тя се тупне така и той поиска да я разкарат?

Но като помисля - при двама живи сина няма кой да се оправи и грижи за жената. Нали бг муньо не се занимава с такива неща, под достойнството му е.

# 428
Хм, аз силно се съмнявам, че майка ѝ иска да гледа детето. Това за нея е начин да избегне гледането на бабичката. Майка ѝ трябва да много тъпа, за да не съзнава, че ако се премести при дъщеря си, за да гледа детето, това ще е край на брака ѝ и в един момент, на стари години, ще увисне като сопол. Майка ѝ просто е поставена между чука и наковалнята и авторката няма никакво намерение да охлаби натиска върху нея.

# 429
Или само казва, че иска да гледа детето, защото иначе ще се изкара най-лошата баба на света, която не иска да помага.

# 430
Значи на 59. Вместо нервни кризи, да каже на мъжа си или да я заведат на лекар, или сам да се оправя. Както пресмятам, тази баба е поне на 80, няма особена надежда за подобрение.

ornelam, майка й ИСКА да гледа детето. Разбери, това е манталитет, майка й не е модерна баба, хукнала по екскурзии и спа и не се предвижда в бъдеще да го прави. Такива са хората.
Лошото е, че е вкъщата на мъжа си и ако му каже да се оправя сам с майка си, трябва да се пресели при дъщеря си. Като гледам зетят колко помага с децата - едва ли ще  я изтрае много. Ами ако след 10 години и тя се тупне така и той поиска да я разкарат?

Но като помисля - при двама живи сина няма кой да се оправи и грижи за жената. Нали бг муньо не се занимава с такива неща, под достойнството му е.
Да така е майка си е обикновен непретенциозен човек нито се лакирва нито ходи по приятелки нито по заведения , обича да шие гоблени. Сега юли месец съм организирала море с двете деца и ние тримата , мама,аз и мъжа ми от организация за деца със спинабифида и хидроцефалия .

# 431
  • Sunshine state
Какво чудно има, че жената иска да гледа внучето?

# 432
  • при късмета
Уиш, въпроса с бабата изниква сега, още се опитват да го решат някакси. А тя гледа детето вече почти 2 години. Няма как да е знаела преди 2 години какво точно ще стане, и да е взела детето за да избегне точно този проблем с бабата. Не се връзва.
Иначе да, неин проблем е мъжа ѝ, но има ли право да се оплаче или да сподели с дъщеря си и от нея да потърси съвет за изход и евентуално развитие?
Аз на мястото на тази жена, без ТЕЛК, комисии от социалните или там каквото е нужно за бабата, не бих поела никакъв ангажимент. Дали ще се разделя с мъжа ми защото той смята, че слушам и уидисвам на дъщеря си или заради това, че самия той не иска да ме улесни, но пък за сметка на това ми стоварва майка си, честно казано ще ми е все едно. И то не заради това, което трябва да правя чисто физически, а именно заради неразбирането от страна мъжа ми. Това би ми било по-голям проблем, независимо дали гледам внуче или си клатя краката по цял ден

# 433
Сигурна съм, че бабата е искренна. Това е майчината любов. И моята майка все ме пита да дойде ли да ми помогне с нещо, макар че те с татко имат нужда от помощ. Казала съм й че по-голяма помощ от това да се грижат за себе си не моге да ми окаже, но тя продължава да ми предлага.
Не подлагам на съмнение желанието на бабата да помогне на дъщеря си защото я обича и обича и внучето.

# 434
  • Fort Worth, TX
Логиката на мъжа й е . След като можеш да гледаш детето можеш и майка ми. Нито дъщерята , нито мъжа са прави!
Авторката да си взема детето и да остави майка си да диша.Кой ще ти гледа детето, ако нещо стане с майка ти?Вкрай си мъжа в пътя и почнете да се грижите за болното си двте.То не р грижа на майка ти.Остави я тя ще се оправи с мъжа си. Не е твоя работа да се месиш там.Твоя работа е да си прибереш детето и да се грижите двамата с мъжа ти за него , което нещо май много не ви се иска.

Общи условия

Активация на акаунт