С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 497
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Виж сега моето момиче, майка ти ми е набор, предполагам си на възрастта на дъщерите ми, затова така се обръщам. Нищо лошо не правиш и за нищо не си виновна, много е хубаво, че сте близки с майкати, че е пълно с теми за роднини, които не искат да се погледнат. Аз напълно вярвам, че обича детето ти и иска да се грижи, предложила е, приела си. Откакто имам внучка го вярвам, който не вярва или няма все още внуци , или си има други дефицити. Не се дразни на анонимни потребителки, някои от тях пренасят лични неудачи и се разпознават в разни ситуации, скролвай. Майка ти иска да имаш нормален живот, да сведе до минимум тегобите ти, прави всичко възможно, браво на нея. Ти си млада и енергична давай ѝ подкрепа, точно както правиш, пак говори с партньора ѝ, даже двете, окажете му натиск за лекари и там каквото трябва. Ти си наясно с необходимите процедури, за жалост покрай дето ти, информирана си, мисля , че ще се преборите. Успех!

# 466
Ние се отплеснахме по на авторката детето, другото дете и какви ли не детайли. А темата е за оплаквания от свекърви. В случая риова се оплаква, че майка й я задължават да отговаря за злата си свекърва, с която никога не са се разбирали и по този начин я тормозят. Мисля, че това е по темата, а другото е лирично отклонение.

Тази бабичка дали е дементна, започвам и аз да се съмнявам. Да, прави глупости с памперси и прочие, но явно е достатъчно с ума си, за да ковлади майката на авторката пред своя син и общо взето си се държи точно както се полага на зла свекърва. Независимо от паралелната тема за детето с увреждания, никой не трябва да бъде задължаван да гледа чужда майка. Това е. Жената явно се бунтува, след като се е наложило и да изведат накрая старата баба от тази къща.

# 467
Най-добре майката на ryova, ако може са си намери истинска работа, извън вкъщи. ЛА е съвсем истинска работа, но е вкъщи, затова има натиск да гледа и свекървата, защото е вкъщи. Като не е вкъщи, ще се окаже, че няма кой да гледа свекървата и тогава евентуално ще се търси решение на този въпрос.
Stoiyana,
Пастрокът и брат му въобще не искат да говорят с ryova по въпроса. Иначе съм съгласна изцяло с мнението ти.

# 468
Цитат
Как без решение? Свекървата си има деца. Те трябва да се грижат за майка си. Те са решението.
[/quote]
Цитат
Аз не помня някъде да съм споменала, че децата на бабата поемат едекватни грижи за майка си, даже единия като стане готова стаичката моментално я разкарва от себе си и другия като я настани ще и обръща внимание само сутрин преди работа и вечер след работа. А през другото време?

# 469
  • при късмета
Уиш, майка ѝ е избрала вече на кого да угоди. Другото, което не го иска ѝ го налагат насила и нито дъщеря ѝ има отношение към това, нито детето. А майката не е в състояние да си отстои сама искането и точно там има нужда от помощ. Някой да обясни на муньовците братя, че както дъщеря ѝ е отговорна за сина си, така те са отговорни за майка си. А и те имат, особено мъжа ѝ възможност да я улеснят, даже са единствените, които могат да го направят реално

# 470
  • София
Работа извън дома е много добро решение, да.  И за жената ще е добре да се среща с хора, относителна финансова независимост...

Останалото време е проблем на децата на свекървата.

# 471
Добре, Мако, да приемем, че майката е избрала да угоди на дъщеря си. Но нали дъщерята ще си вземе детето след 2-3- месеца? Защо е този вой тогава? Налага ли се да припомням първия пост на авторката, в който тя се тръшкаше, че присъствието на бабичката ще създаде неприемливи условия и хигиена за отглеждането на нейното дете? Сега се оказа, че авторката била загрижена за добруването на майка си. Последно?

# 472
  • София
Аз не разбрах защо бабата гледа детето.
А) заради училището, няма предучилищна при авторката;
Б) защото децата са две, трудно е да са заедно, авторката е пробвала и не става;
В) за да тръгне авторката на работа и да пробва за втора дете.

Пък то в задачата много информация, много нещо. Детето е трудно за гледане, но на бабата не ѝ е ама никакъв проблем. За майката и бащата е. Някакъв продаден апартамент, пари, баба в пристройка като планове (зимата ще е супер, кво), лоши чичовци, мъж-баща придатък за красота, две поизтрещели от нерви жени (райова и майка ѝ), пастрок с наклонности за побийване (евентуално), приписана къща (може би) при липса на брак.

Райова не искала майка ѝ да гледа бабичката, лошите синове искали, мъжът на бабата не искал детето, ама го поискал, бабата иска да гледа детето, райова също иска (ама по принцип), семейството на детето искали второ дете, за да чуят "мамо"...А някой пита ли се какво иска най-уязвимото човече в цялата история? Къде иска да е? При кого? Къде трябва да е и къде е най-добре за него? То вече детенцето сто процента предпочита баба си, две години го е гледала. А авторката е уредила ... море. То хубаво, ама...И мантрата как на бабата не ѝ е трудно никак да гледа и да отговаря на дете с тежко умствено изоставане, епилепсия, памперси също (осем годишно не е като бебе), кризи и чести посещения в болницата. Ама то е много лесно, на чужд гръб.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 17:00 от бъръльо-бъръльо

# 473
Ние се отплеснахме по на авторката детето, другото дете и какви ли не детайли. А темата е за оплаквания от свекърви. В случая риова се оплаква, че майка й я задължават да отговаря за злата си свекърва, с която никога не са се разбирали и по този начин я тормозят. Мисля, че това е по темата, а другото е лирично отклонение.

Тази бабичка дали е дементна, започвам и аз да се съмнявам. Да, прави глупости с памперси и прочие, но явно е достатъчно с ума си, за да ковлади майката на авторката пред своя син и общо взето си се държи точно както се полага на зла свекърва. Независимо от паралелната тема за детето с увреждания, никой не трябва да бъде задължаван да гледа чужда майка. Това е. Жената явно се бунтува, след като се е наложило и да изведат накрая старата баба от тази къща.
Да ако мине през процедурите и ще се докаже дали е дементна, но това няма как да стане, майка ми каза, много интересно, че тези номера не ги прави при другата снаха, до колкото разбрах поне няма оплаквания от там, но ме съмнява това, защо иначе другата снаха ще отказва свекърва си, защото е гнуслива и не и приляга да го прави.

# 474
  • при късмета
Не за добруването, а за улеснение на майката говорим. То добруване в тази ситуация няма. Щеше да има само, ако мъжа на тази жена го поиска, независимо дали дъщеря ѝ има истинска нужда от помощ или ѝ угажда само на капризи (не, че е това). Още с първия пост авторката споменава и за ТЕЛК и за институциите с които майка ѝ може да е улеснена. Просто всички са приели, че тя иска, не иска, ще гледа тази свекърва. Още с първия пост казуса е как ще се слчва това, с помощ или без от институциите и каквото може да се направи по въпроса.

Боряна, изобщо не знаем при какви условия е приписана къщата. Не взимай за даденост, че е с/у гледане. Дори тогава би имала задължение да гледа мъжа си, не свекърва си, щом той я е приписал. Иначе си права, заради годините на които са и заради средата им, може би и двамата знаят, че поема всякакъв ангажимент. Само, че това е някаква морална страна, архаична и остаряла, лично според мен, защото документално не може да се оформи мъжа ѝ да ѝ прехвърли къщата със задължение за гледане на трето лице. Може да го направи само за себе си

# 475
Бабата въобще не ви интересува. Стига с това каква е бабата и кой трябва да я освидетелства. Не сте вие хората, които да го направите.
Майка ти казва не, събира си нещата и се изнася. Лесно и просто.

# 476
  • София
ryova, нали питаш за решение на проблема на майка ти със свекървата? Ето ти го: майка ти тръгва на работа извън дома. Когато е на работа, хем няма да се занимава със свекървата, хем ще има някаква финансова независимост, хем ще има нормални контакти с хора.

# 477
ryova, нали питаш за решение на проблема на майка ти със свекървата? Ето ти го: майка ти тръгва на работа извън дома. Когато е на работа, хем няма да се занимава със свекървата, хем ще има някаква финансова независимост, хем ще има нормални контакти с хора.
Ако почне работа никога повече няма да е в България, тя не иска да работи тук, ще замине при брат ми в чужбина.

# 478
Това проблем ли е?

# 479
  • София
Ами добре, какъв е проблемът да работи в чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт