С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 470
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
В крайна сметка излезе, че не искат да я освидетелстват, и другия и син е осъзнал състоянието на майка си, но целта им била да ползват пенсията. А ако тя има ЛА процент от пенсията се дава към заплатата за ЛА. Не се изплаща изцяло от държавата, поне при детето е така с разликата, че ТЕЛКА на детето е близо 950лв, а на бабата ще е не повече от 100лв .

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 15:37 от ryova

# 526
  • София
Аз нещо се обърках, за какво говорите?

# 527
Това не е вярно според мен ,изгуби ме като разбираща.  Не може да е  причина да искат пенсията ,при положение ,че отстъпват апартамента. Искат добро място и грижи за майка си. При положение, че имат син ,двамата ,не са случайно събрали се ,семейство са. Ти даваш на час по лъжичка, не иска майка ти да гледа бабата, ами куфара и далеч. ще си намерят  и жена и  гледане с парите от апартамента.
След твое  обяснение ,че не може майка ти да чака мъжа да се прибере ,за да обслужи бабата , излиза ,че и той се грижи ,но работи.
И не може дай ми къща ,пари ,сигурност, но не искам да деля с теб грижите ти. Поне в някои кръгове не може. Глезла си според мен, въпреки  лошия жребий.

# 528
По казуса на ryova
Разбирам, че майка и години наред е била в чужбина при другото си дете и е работила там. Връща се с цел да помогне на дъщеря си!
Някак май се е откъснала от мъжа си и едва ли ще избере да гледа бабата ако няма ангажименти с внучето си.
Риова, много сили и здраве ти желая.  

За гледането на децата от баби. Аз май не познавам такива, които с години да са отглеждани..
Аз от 4-ри годишна съм прекарвала летните си ваканции при далечната баба. Едни от най-хубавите ми детски спомени.
Синът ми също всяко лято беше при далечните си баба и дядо, заедно с братовчедка си.
Намирам го за полезно за децата. Създава близост и друг опит, любов и възпитание..
Сега на 19г съм сигурна, че пак ще се чуе с братовчедка си, да съчетаят дата и ще отидат за седмица да гостуват и видят баба си и дядо си!

# 529
  • при късмета
Боряна, аз някакси не мога да видя грижа, у син, който не иска да признае проблем на майка си. Не малко, че я тръсва на жена си, а и малкото помощ от институциите като я няма и той не иска да я има, защото от него и брат му зависи тя все пак, ме кара да мисля, че изобщо не му пука. Теб как те кара да мислиш, че помага, ама работата му пречи, не знам

# 530
При децата когато ТЕЛКа е 90-100% част от сумата, която социалните плащат отива в общината и формира част от заплатата на ЛА. Когато %та е по-валък не се взима от сумата от социалното плащане за заплатата. Няма логика да взимат от пенсията на свекървата, първо защото тя едва ли ще е с ТЕЛК над 90%. Напр. майка с онко и други заболявания е с под 70%. Освен това свекърва ми без заболявания и без ТЕЛК безплатно ползва соц. патронаж заради възраст 80+ год., така че не може да е такова обяснението. А и довчера уж братята отричаха, че майка им има проблем, а сега знаели, ама заради пенсията....

# 531
Тя написа някъде ,че не може да го чака да се върне ,като има проблем ,изцапала  е,  и така . Не  е в първа младост майката, такива са им нравите, или се съгласява на реда в тази къща или си тръгва ,ще се оправят.  Личен опит с хора и  къщи ,семейство.
 А при мен нямаше  роднини вече ,другата снаха въобще пък не прояви интерес. Аз имам случай ,свекърът получи инсулт, аз бях по доктори с него , обадих се на девера ,мислейки ,че го интересува баща му ,дойдоха , очаквайки вероятно ,че умира и ми изтърси за какво се обаждам. Толкова.
 Има изход , навън . Не може да се възползваш от блага срещу нищо ,така е  за тези поколения ,не отстъпват апартамент за бог да прости.  Ще си намери жена пастрокът да гледа майка му и да се възползва.

# 532
Това не е вярно според мен ,изгуби ме като разбираща.  Не може да е  причина да искат пенсията ,при положение ,че отстъпват апартамента. Искат добро място и грижи за майка си. При положение, че имат син ,двамата ,не са случайно събрали се ,семейство са. Ти даваш на час по лъжичка, не иска майка ти да гледа бабата, ами куфара и далеч. ще си намерят  и жена и  гледане с парите от апартамента.
След твое  обяснение ,че не може майка ти да чака мъжа да се прибере ,за да обслужи бабата , излиза ,че и той се грижи ,но работи.
И не може дай ми къща ,пари ,сигурност, но не искам да деля с теб грижите ти. Поне в някои кръгове не може. Глезла си според мен, въпреки  лошия жребий.
Аз не искам да печеля никой, така че няма нужда да ми го натякваш , че съм те изгубила. Не не е лъжа тея пари от апартамента до кога ще стигнат да не са милиони, нали все пак прави ремонт. Вярно не плаща на майстори сам си го прави. Ами нали и за храна се дават. Тази стая трябва да се обзаведе. Готовите пари най-бързо свършват. А пенсията си е всеки месец. Оня като е военен нали взима пари, защо ще тегли парите на майка си за Кауфлант. За какво ми е да лъжа какъв е смисъла от това. Като се нанесе бабата майка каза, че няма да я пипне беше нещо ядосана и каза, че ще си заключва вратата на къщата, тя да стояла  на двора и да правила каквото иска . Ще видим какво ще стане . Всеки ден се чувам с майка за това така пиша. На вас ви изглежда, че си измислям все по нещо и ей така го пускам . Не е вярно, но това си е ваша работа .

# 533
Взимам си думите назад, вече не ми е жал за майка ти.

# 534
Защото майка му сега е при него ако не се лъжа, по твои думи.
 Не скачай, това да не искаш свекърва  е присъщо на младите жени, каквото да прави една бабичка, се смята, че  е от възрастта, от болестта. Никой не иска да гледа възрастен ,но се налага.  Идело ми е да си съдера ризката , ама няма кой  и как друг да ядосва. Жив човек е . Не  я искам не е опция в този дом както пишеш. Казах вече ,изхода е  ясен, навън ,той ще се оправи човекът като е решил да гледа майка си.

# 535
С цел да си навлека гнева на една част от пишещите тук майки, ама сте малко крайни. Как може да си зацепи детето бабите да го гледат и не знам си какво. Слагате всички майки, които са прехвърлили грижата на детето си на бабите под един общ знаменател. А защо удобно игнорирате онези, които са заминали за чужбина, за да вържат двата края? В малките градове още е пълно с такива примери. Оставят децата на бабите и отиват в Англия да чистят тоалетни или да гледат възрастни хора в Италия/Гърция, за да издържат децата си. Повечето такива спят в едни малки стаички, в които няма място за нищо, какво остава да си вземат децата с тях. Надали са отишли да си развяват г*за както едва ли не го изкарахте.
Човек да не потърси мнение по един въпрос във форума, изядохте жената с парцалите защо е оставила детето си при баба му. Ами дайте да анатемосаме и всички жени, които си оставят децата на бабите, щото не могат да ги запишат на ясли или детска градина, а те се връщат на работа.

# 536
При децата когато ТЕЛКа е 90-100% част от сумата, която социалните плащат отива в общината и формира част от заплатата на ЛА. Когато %та е по-валък не се взима от сумата от социалното плащане за заплатата. Няма логика да взимат от пенсията на свекървата, първо защото тя едва ли ще е с ТЕЛК над 90%. Напр. майка с онко и други заболявания е с под 70%. Освен това свекърва ми без заболявания и без ТЕЛК безплатно ползва соц. патронаж заради възраст 80+ год., така че не може да е такова обяснението. А и довчера уж братята отричаха, че майка им има проблем, а сега знаели, ама заради пенсията....
Добре и без ТЕЛК може да има ЛА, тогава кой плаща , въпроса е на никой да не се дават пари.Да така си мисли майка ми, че най-вероятно военния знае че е дементна, за това не я води на психиатър, не иска ТЕЛК, явно се плаши от социалните.

# 537
С цел да си навлека гнева на една част от пишещите тук майки, ама сте малко крайни. Как може да си зацепи детето бабите да го гледат и не знам си какво. Слагате всички майки, които са прехвърлили грижата на детето си на бабите под един общ знаменател. А защо удобно игнорирате онези, които са заминали за чужбина, за да вържат двата края? В малките градове още е пълно с такива примери. Оставят децата на бабите и отиват в Англия да чистят тоалетни или да гледат възрастни хора в Италия/Гърция, за да издържат децата си. Повечето такива спят в едни малки стаички, в които няма място за нищо, какво остава да си вземат децата с тях. Надали са отишли да си развяват г*за както едва ли не го изкарахте.
Човек да не потърси мнение по един въпрос във форума, изядохте жената с парцалите защо е оставила детето си при баба му. Ами дайте да анатемосаме и всички жени, които си оставят децата на бабите, щото не могат да ги запишат на ясли или детска градина, а те се връщат на работа.

Не. Коментираме жените, които са зарязали едното си дете, за да си гледат спокойно другото.

# 538

Не. Коментираме жените, които са зарязали едното си дете, за да си гледат спокойно другото.
Не в грешка сте причината е съвсем друга.

# 539
Взимам си думите назад, вече не ми е жал за майка ти.
Like mother, like daugher, Сийке. Майката явно не иска да се грижи за бабата и използва детето като извинение. Ама, малко при нея положението е "га яде кифтетата, не рева".

Общи условия

Активация на акаунт