С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 472
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Твоето дете я държи тук. Не се прави, че не разбираш.
Говоря за момента, когато детето няма да бъде при нея.
Е, нали този момент ще настъпи само след 2-3 месеца? Или излъга?

# 511
Ще си вземат детето след 2-3 месеца, ама друг път.
А бабетката всъщност се оказа баба на брат и.
Изобщо не били компютри, а компоти и не сме ги изнасяла, а са ни ги върнали.
Но понеже темата е за свекървите, нека си представим, че тази баба, която си гледа внучето е свекървата , а не тъщата и решава, че ще изведе внучето да живее с нея в чужбина.....леле майкоо  щяхме да четем тук как е никоя и да я плюят до + безкрайност.

# 512
  • Fort Worth, TX
Единият взел къщата,а другият парите от апартамента.Като не искаш никой да те занимава с нищо не вземаш нищо от никой.В крайна сметка и тя самата си е виновна.

# 513
~Боряна~,
Това за извеждането на внучето извън България си бяха свободни съчинения за подсилващ ефект. Така се живее с чуждо дете в чужбина и то дете с увреждания.

# 514
Е, всички знаят как е правилно, как е морално  - щото те в живота винаги са така. Не съм гледала дете с такова увреждане, но съм гледала 2 с една година разлика, и ако не беше майка ми да гледа едното от 10 месеца до 3 години в друг град, не знам дали щях да оцелея.Та думата ми е, повечето майки правят всичко за децата си и колкото могат за родители/ свекъри/. И така трябва да бъде, такава е логиката на живота

# 515
  • France
Леле FlushedFearful

# 516
Оцелява се ,спокойно, без помощ, сам, като се наложи.Трудно ,но не се мре.

# 517
  • Пловдив
Е, всички знаят как е правилно, как е морално  - щото те в живота винаги са така. Не съм гледала дете с такова увреждане, но съм гледала 2 с една година разлика, и ако не беше майка ми да гледа едното от 10 месеца до 3 години в друг град, не знам дали щях да оцелея.Та думата ми е, повечето майки правят всичко за децата си и колкото могат за родители/ свекъри/. И така трябва да бъде, такава е логиката на живота
Сериозно? Здраво ви мързи. И ВИЕ, като майка, не сте направила всичко за детето си. Дала сте го на баба му на 10 месеца.

Сега ако не получа бан, няма кога. Обаче ебаси лицемерието - майките правели всичко за децата си.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 08:48 от Янтра

# 518
Янтра, не 10 месеца, а 2 години. Написала е от 10 месеца до 3 години, че го е гледала майка и.
Леле, вярно се изумявам тук. Пък и ни се карат на нас, че си гледаме децата.
Само още едно нещо ще напиша- независимо дали едно дете е здраво, право, болно или с увреждания, то има нужда от майка си.
Когато ги правите тези деца, не мислите ли какво следва, как ще протече живота ви или дай Пенка има две, защо и аз да не се справя.

# 519
  • Пловдив
Да, ~Боряна~, права си, но аз явно доста се впрегнах и не съм разбрала. Редактирах поста.

# 520
И ММ е изпратен при баба си като се е родила сестра му. Не го разбирам това.
Надявам се да има кой да ми набие шамарите и да ме освести, ако ми дойде такава идея някой ден.

Едит: И не разбирам каква е тази гордост да се надпреварвате коя  за колко време си е зарязала детето...

# 521
  • София

Леле, ами самотна майка с 2 породени... сигурно не е жива, а се вижда духът ѝ...
Оле, изумявам се. И после същите тези се чудят какво става с децата им и как да се оправят с проблемите им.
Ами, всеки психолог ще каже, че при всеки ден изоставяне се получава забавяне в развитието (разбира се не с видими размери), но като се натрупа... 10 месеца...
И то в най-крехкия период до 3г, когато Аз-ът не се е формирал още и детето няма нужда от нищо друго освен от храна, сън и мама!

# 522
Засега водя състезанието за най-дълго отглеждано от баба и дядо - 6 години. От 50-я ми ден до малко след навършването на 6 години. Родителското тяло - от време на време на гости на отрочето. После родителското тяло е безкрайно учудено и наранено, че отрочето има любов за баба и дядо, но не и за него. Ми, сори, няма за родителското тяло.

С това не отхвърлям помощта от баби и дядовци. Само казвам, че някои хорица не са наясно докъде са здравословните граници на тази помощ.

# 523
Няма и за какво да я критикуваме. Сериозни проблеми има момичето, справя се както може.
Никой от пишещите тук не е в подобна ситуация, за да знае какво й е и да има право да я съди!
Тук за една накриво казана от свекървата дума се изпада в истерии и всички се втурват да успокояват и галят по главичката, а нея, при такава човешка и семейна трагедия, я изядохте.
Единствено съм съгласна, че не е нейна работа да решава/нарежда какво да се прави със свекървата на майката. Може да изслушва и успокоява майка си, съветва за доктори, процедури и документи, но не и директно да се намесва, да звъни на синовете и дава акъл. Особено, когато нейното болно дете е там на отглеждане.

# 524
  • при късмета
Аз останах с впечатление, че тя тъкмо с това се е опитала да помогне, а не да се меси, а до разговорите с братята се е стигнало, след като не са благоволили да чуят нейната майка, затова и тя се е наложило да обяснява

Общи условия

Активация на акаунт