С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 418
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Децата и аз размятквах рано по леглата. Не само, за да не ни пречат, а и защото искрено вярвам, че за малки деца е вредно да стоят будни до късно. Това дете да вилнее до 22-23-24 - никога! Не си доспиват, изнервят се, стават неуправляеми.

# 676
  • София
Зимата разбирам, но като погледна сега навън и се зачудвам как изобщо заспиват или си е до навик

# 677
  • София
То хубаво не е длъжна, но какво да направи! Да я остави в болницата или да я хвърли в апартамента и да не я погледне ли!?
Определено синовете са за бой, но жената е тази ситуация е без изход.
Анонимна, съчувствам ти много!
Нищо. Абсолютно нищо не прави. Казва на мъжа си "Ще изписват майка ти." И след това той се оправя. Ако иска се разбира с брат си, ако иска се разбира с болногледач/ка...
Или се договаря съпругата да отиде при майка си с ' one way tiket "
Е, да, ако изборът, който ѝ дава, е между неговата или нейната майка, определено е по-добре да е при нейната и там да остане. Особено, ако не я обижда.
В момента мъжът ми и брат му си гледат родителя, всеки ден се разбират кой кога ще ходи и няма проблем. Представям си, ако мъжът ми беше казал нещо от сорта на "Аз не мога да си гледам родителя, брат ми няма да си го гледа също, ти си длъжна да го гледаш вместо нас". С удоволствие бих му казала да си ходи.

# 678
Моето през зимата си ляга към 20:30ч, но сега лятото, абсурд. Сам ми казва "още е светло, не е време за сън" Joy ляга си към 22ч през лятото.

# 679
Идвам да се похваля,че оцелях след изписването на свекървата.
И не само оцелях,ами успях да накарам и девер ми да дойде.
Отидох да взема свеки и тя като ме видя сама, изпадна в нервна криза.
Вдигна страшен скандал и ревна за синовете си.
Проклетисваше и кълнеше наред- и мен и докторите и синовете си...
Аз направо се разтреперих,причерня ми,хукнах при старшата сестра да ми даде нещо,че щях да припадна.
Полежах малко в кабинета и,пих валидол..и звъннах на девера.Изпитвах ужасен срам през цялото време...въпреки,че не съм виновна.Явно имам слаби нерви,не знам..
Девер ми дойде много недоволен,ама важното е,че дойде.
Аз после два дни лежах и сега съм добре.
Мъжът ми обеща,че като се върне ще говори с брат си да настанят свеки в хоспис.
Казах му,че аз съм до тук..повече не мога да се занимавам с нея.И сега съм си взела час за невролог.

# 680
  • София
От едно изписване си за невролог?!? Бре...

# 681
Идвам да се похваля,че оцелях след изписването на свекървата.
И не само оцелях,ами успях да накарам и девер ми да дойде.
Отидох да взема свеки и тя като ме видя сама, изпадна в нервна криза.
Вдигна страшен скандал и ревна за синовете си.
Проклетисваше и кълнеше наред- и мен и докторите и синовете си...
Аз направо се разтреперих,причерня ми,хукнах при старшата сестра да ми даде нещо,че щях да припадна.
Полежах малко в кабинета и,пих валидол..и звъннах на девера.Изпитвах ужасен срам през цялото време...въпреки,че не съм виновна.Явно имам слаби нерви,не знам..
Девер ми дойде много недоволен,ама важното е,че дойде.
Аз после два дни лежах и сега съм добре.
Мъжът ми обеща,че като се върне ще говори с брат си да настанят свеки в хоспис.
Казах му,че аз съм до тук..повече не мога да се занимавам с нея.И сега съм си взела час за невролог.
Браво! За съжаление явно е трябвало нещата да ескалират, за да поеме отговорност, този който трябва. Сега вече не трябва да отстъпваш повече, дори и малко и синовете да се оправят с майка си!

# 682

Най-добре вземи присърце съвета на бати13 и отиди при майка си завинаги. Там сигурна съм, има валидол под път и над път и няма изтрещели свекърви. За по-сигурно посети и невролога, вземи си медицинско, та при развода да поискаш обезщетение за нанесени трайни душевни рани от свекървата.

# 683
Не е само от едно изписване.
И като приемаха свеки пак ми стана лошо,вдигнах високо кръвно.
И преди това пак ми се е случвало,когато се е налагало да и търпя скандалите и обидите...
Но този път наистина се стреснах,че стигнах до такова състояние...
Затова ще ходя на консултация при невролог.

# 684
Задължение да оказват грижа на възрастен/болен родител, имат само неговите деца.

# 685
  • София
Чак до невролог...
Иначе разделение е поведението на браточките - има проблем, ама ние няма да направим нищо, оправяй се ти.

# 686

Най-добре вземи присърце съвета на бати13 и отиди при майка си завинаги. Там сигурна съм, има валидол под път и над път и няма изтрещели свекърви. За по-сигурно посети и невролога, вземи си медицинско, та при развода да поискаш обезщетение за нанесени трайни душевни рани от свекървата.
Психиатър ми се струва по-добра опция.

# 687
  • София
Ама защо ще ходиш на невролог?

# 688
Скрит текст:
То хубаво не е длъжна, но какво да направи! Да я остави в болницата или да я хвърли в апартамента и да не я погледне ли!?
Определено синовете са за бой, но жената е тази ситуация е без изход.
Анонимна, съчувствам ти много!
Нищо. Абсолютно нищо не прави. Казва на мъжа си "Ще изписват майка ти." И след това той се оправя. Ако иска се разбира с брат си, ако иска се разбира с болногледач/ка...
Или се договаря съпругата да отиде при майка си с ' one way tiket "
Е, да, ако изборът, който ѝ дава, е между неговата или нейната майка, определено е по-добре да е при нейната и там да остане. Особено, ако не я обижда.
В момента мъжът ми и брат му си гледат родителя, всеки ден се разбират кой кога ще ходи и няма проблем. Представям си, ако мъжът ми беше казал нещо от сорта на "Аз не мога да си гледам родителя, брат ми няма да си го гледа също, ти си длъжна да го гледаш вместо нас". С удоволствие бих му казала да си ходи.
А с тази условност и аз бих ти казал да си ходиш - а ако живея при теб наследствена къща аз да се изнеса , незнам защо след като родите едни дете всичко е в краката . Защо не приемете че еднаквите права искат равни задължения и всяко ПОКАЗНО деление води до раздяла
Точно за равни задължения говорим, да. Мъжът ми има задължението да си гледа родителите и аз имам същото задължение да си гледам родителите. Ако той очаква аз да гледам негов родител, значи говорим за повече задължения за мен и в този случай раздялата ме устройва повече.

Не бих се съгласил с варианта( според мен де ) ако се демонстрира пълно пренебрегване към родителя на другия (както и да е ) как би се чувствала (примерно ) ако мъжът ти каже -не ме занимавай с родите ли те си -утре се връща не не бих го приел . Според мен достатъчно условие за раздяла -самият факт

# 689
  • София
О, не, не говоря за пълно пренебрегване (макар че аз не контактувам със свекъра ми от години, но съм изключение да кажем). Когато децата на свекърите не могат да се погрижат за тях, разбира се, нормално е някой от партньорите на децата да се включи. Не говоря за такава ситуация, а и в случката, която обсъждаме не е такава. Тук едното дете на свекървата е можело да "изпише" майка си. Говоря за такава ситуация – когато има "налично" дете, но то се прави на интересно.

Общи условия

Активация на акаунт