С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 407
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Просто ме притеснява тази жена и усещам, че не ме понася, но се преструва. Тя е много лицемерна жена.
Т.е. ти предпочиташ тя да спре да лицемерничи и да ти демонстрира в прав текст, че не те понася? Междувпрочем, не зная дали си чувала, че има хора, които бъркат добрите обноски с лицемерие. Разбира се, ако предпочиташ свекърва ти да зареже добрите обноски и да се изцепи брутално колко не те понася, винаги можеш да ѝ го кажеш. Или покажеш.
Ами да, защото аз съм много искрен човек и не понасям лицемерието. Нейното не са добри обноски, а си е точно лицемерие. Когато се изнесох от тях бяхме само двете и да видиш тогава как не се сдържа и си каза какво мисли, но пред другите хора се прави. Grinning
Нямам предвид да почне да ме обижда и нарежда, а просто да си каже истината и това е, а не да се преструва пред моите роднини и пред сина си, че ме харесва, защото очевидно не е така, но някои хора не могат да го видят за съжаление и й вярват. Само майка ми го вижда и ми го каза.

# 721
  • при късмета
Аз до сега пример, снахата да дава акъл за свекървата (независимо дали на нея или на мъжа си), свързано с нейния личен или семеен живот, не съм виждала. Като цяло не младите натискат старите да правят така или иначе, а обратното. Младите искат единствено на тях да не им налагат стереотипите на старите
Кога мъжът да ходи, дали и колко да угажда на майка си... Ясно, че майката е миналото, а жената - бъдещето, но все пак той има право да споделя и на двете каквото прецени
Да не започваме отдавнашния спор, но младостта не е гаранция за мозък и възпитание
Това не е решение на свекървата, а на мъжа. Аз казах, че снахата не се бърка за личните и семейни решения лично на свекърва си. А мъжа да се вижда колкото си иска с майка си, пак подчертавам, че това е негово решение, но ако угаждането подкопава семейния бюджет, то тогава трябва да се съобразява с угаждането. Времето предполагам жена му ще го преживее и ще си намери приятно за нея занимание за това време.
А за споделянето, не не може да споделя каквото реши, особено на едната за другата. Имаше тук казус, в който свекървата дуднеше на снахата за всичко, което мъжа споделя. Защо е сготвила това, защо така е облекла детето и най-наглото, беше ѝ вдигнала телефона и беше насмела снахата защо точно тази специалност е решила да запише. До там води споделянето. Да си споделя само лични неща, не за другата, особено, ако изрично е помолен да не го прави. Като свекървата има акъл, а снахата няма, дали снахата ще вдигне телефона да критикува свекърва си за начина на готвене? Аз за такъв случай не знам. Да не говорим за лично решение, например какво да работи. За такова даване на акъл говоря

# 722
Ами да, защото аз съм много искрен човек и не понасям лицемерието. Нейното не са добри обноски, а си е точно лицемерие. Когато се изнесох от тях бяхме само двете и да видиш тогава как не се сдържа и си каза какво мисли, но пред другите хора се прави. Grinning
Нямам предвид да почне да ме обижда и нарежда, а просто да си каже истината и това е, а не да се преструва пред моите роднини и пред сина си, че ме харесва, защото очевидно не е така, но някои хора не могат да го видят за съжаление и й вярват. Само майка ми го вижда и ми го каза.
Честно казано, предпочитам лицемер с добри обноски, отколкото простак, навиращ ми липсата на елементарно възпитание с извинението, че бил искрен. За какво ти е свекърва ти да ти каже истината? Интересно ми е какво удовлетворение ще получиш, ако тя в прав текст ти каже, че не те понася.

# 723
Абе то всичко хубаво, не се виждате, не си говорите, ама после като се появи дете, какво ще правиш? Тогава не можеш да не я виждаш и чуваш. Все покрай детето, ще иска да идва, да го вижда, а докато е малко и ти ще си там.

# 724
Абе то всичко хубаво, не се виждате, не си говорите, ама после като се появи дете, какво ще правиш? Тогава не можеш да не я виждаш и чуваш. Все покрай детето, ще иска да идва, да го вижда, а докато е малко и ти ще си там.
Ами аз го написах по-горе, че ще се виждаме само когато се налага, т.е. на някои празници и ако имаме деца, но със сигурост няма да определя тя правилата. Нека първо да се появят децата пък тогава ще го мисля.

# 725
Така и не разбрах, освен скритото оглеждане за дефекти, какво точно е направила тази свекърва.
А дали въобще е било критично, или е гледала дали ще има бебе Blush

# 726
  • София
Напротив, може. Мъжът води детето при свекърите. Ние сме така, откакто се синът ми и ми е идеално.

# 727
  • Варна
А дали въобще е било критично, или е гледала дали ще има бебе Blush
А, то пък щото това е много приятно... И хич не е просташко... 🙄

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 13:49 от HappyKali

# 728
Здравейте! Случайно попаднах на тази тема и просто нямаше как да не се включа..
но при нас това няма как да стане..

Разкажи нещо конкретно, с което те дразни. Това е един много дълъг пост, но нищо не казваш в него. Ти как разбра, че е лицемерна и всичко останало? Какво е направила тази жена?
Звучиш много афектирана, но нито една случка.

Когато хората живеят заедно, често се събира напрежение. Така че може да е било от това или от нейното желание да живеете заедно и сега като сте отделно тя да си е вече искрена и да те харесва наистина.
Защо да не те гледа? Може пък да ти се радва:) Аз оглеждам понякога одобрително, даже повече заглеждам красиви неща/хора, да им се любувам, радват ми окото. Младо момиче си, нека гледа. Не се настройвай така негативно, няма да е такъв зъл човек, отгледала твоя съпруг:)

# 729
Напротив, може. Мъжът води детето при свекърите. Ние сме така, откакто се синът ми и ми е идеално.
Точно! Както той сега ходи сам да я вижда, така може да води сам и детето при нея. Решение все ще се намери, когато имаме деца някой ден. Със сигурност няма да забраня на жената да вижда внучето си. Не съм такъв човек, но като цяло бих избягвала срещите с нея, доколкото е възможно.

# 730
  • Варна
....... това е, а не да се преструва пред моите роднини и пред сина си, че ме харесва, защото очевидно не е така, но някои хора не могат да го видят за съжаление и й вярват. Само майка ми го вижда и ми го каза.

Демек, също тъй лицемерно, ти я каниш на събиранията с твоите роднини, нищо, че не я харесваш?
А това какво вижда мама, в най-добрия случай каквото и ти. В случаи като моя - майка ми беше (и досега е) нахъсана срещу свекърва ми (вече покойница), заради лошия опит, който е имала с нейната. Тъй че води си "битките" сама, без да дириш подкрепа от родата. Евала на мъжа ти, но гледай да не го слагаш често между чука и наковалнята. Щото няма винаги прави (ти) и винаги в грешка (свекървата) и като го чуеш от него, много ще боли.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:33 от plqsak

# 731
Аз мисля, че си постъпила правилно, като си се изнесла и си поставила условие на мъжа си, той се е изнесъл с теб, това е добре. Също така разбирам и това, че свекървата те дразни, има хора, които просто не си допадат и чувството е взаимно. Все пак тя явно се старае пред твоите близки да поддържа приличие и да не показва неприязън и да прави негативни изказвания, което също е по-приемливо, отколкото обратното.

Тъй като не си разказала конкретна случка, от която да става ясно, че свекърва ти е злобна жена, явно просто става дума за взаимно нехаресване. Защо не те харесва ние няма как да разберем, може пък да не и допада, че си, както го наричаш искрена, за много хора това не добро качество, а по-скоро грубост. Така или иначе явно си намерила начина, а именно да живеете отделно и да намалиш контактите

# 732
  • София
Да си споделя само лични неща, не за другата, особено, ако изрично е помолен да не го прави. Като свекървата има акъл, а снахата няма, дали снахата ще вдигне телефона да критикува свекърва си за начина на готвене? Аз за такъв случай не знам. Да не говорим за лично решение, например какво да работи. За такова даване на акъл говоря
Тъй като умея да се поставям на чуждо място, аз лично не бих искала някой друг да ми определя какво ще споделям. Щом съм го направила, значи съм имала нужда.
Надявам се и дъщеря ми да потърси при мен съвет при нужда, а аз имам достатъчно акъл да не тръгна напред с рогата, както описаните по-горе

# 733
....... това е, а не да се преструва пред моите роднини и пред сина си, че ме харесва, защото очевидно не е така, но някои хора не могат да го видят за съжаление и й вярват. Само майка ми го вижда и ми го каза.

Демек, също тъй лицемерно, ти я каниш на събиранията с твоите роднини, нищо, че не я харесваш?
А това какво вижда мама, в най-добрия случай каквото и ти. В случаи като моя - майка ми беше (и досега е) нахъсана срещу свекърва ми (вече покойница), заради лощия опит, който е имала с нейната. Тъй че води си "битките" сама, без да дириш подкрепа от родата. Евала на мъжа ти, но гледай да не го слагаш често между чука и наковалнята. Щото няма винаги прави (ти) и винаги в грешка (свекървата) и като го чуеш от него, много ще боли.
Никога не съм я канила на мой личен празник. Тя дори никога не ми честити рождените дни. Grinning По-горе написах, че ненавиждам лицемерието и избягвам да общувам с такива хора камо ли да ги каня на рождените си дни. Празникът беше на мой роднина, който я покани, защото се познават и както казах - тя успешно се преструва пред тях, защото й се връзват.. Grinning Майка ми се разбира със своята свекърва и до ден-днешен, така че това не важи за нея и не е предубедена към никого.

И да, предпочитам да ми каже истината в очите, но не само на мен, а пред всички останали, отколкото да се преструва пред тях и само когато сме насаме да показва истинското си лице…

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:06 от rose_33

# 734
Ако свекървата пред други хора обяви, че не ви харесва и защо би било грубо и невъзпитано и би развалило повода по който сте се събрали. А ако и вие й отговорите също толкова искренно ще заформите скандал пред чужди хора, които  не са виновни за отношенията ви, а ще бъдат наказани да присъстват на подобна сцена.

Общи условия

Активация на акаунт