Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 808
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
Извинявам се предварително, ако е обяснено някъде по-напред. За 1 ВА яслена група е останало 1 място свободно за дете с хронични заболявания. Няма чакащи дечица. Ще се пусне ли мястото довечера на класирането, като редовно?

# 121
Здравейте,
Извинявам се предварително, ако е обяснено някъде по-напред. За 1 ВА яслена група е останало 1 място свободно за дете с хронични заболявания. Няма чакащи дечица. Ще се пусне ли мястото довечера на класирането, като редовно?
Не, хроничните вече са прехвърлени. Оставащите си остават за такива деца.

# 122
Здравейте,
Не, хроничните вече са прехвърлени. Оставащите си остават за такива деца.
Обявеното място беше само едно. Благодаря за отговора Simple Smile

# 123
Здравейте,

Днес е последен ден на дъщеря ми в частната градина и ни дадоха документите -  картона и старите изследвания,  но са казали на баща й,  че с тези изследвания може да започне в новата градина от 15.09,  което ми звучи странно.  Не трябва ли всяка учебна година да се представя актуален пакет за детска градина или поне при постъпване в нова такава?

# 124
Здравейте,

Днес е последен ден на дъщеря ми в частната градина и ни дадоха документите -  картона и старите изследвания,  но са казали на баща й,  че с тези изследвания може да започне в новата градина от 15.09,  което ми звучи странно.  Не трябва ли всяка учебна година да се представя актуален пакет за детска градина или поне при постъпване в нова такава?
Не, когато прехвърлянето е до 30 дни, не се вадят нови изследвания. С картона, имунизационен паспорт, старите изследвания, бележка за прехвърляне, бележка от ЛК за липса на контакт започва новата градина. Аз вече три пъти така я местих между частни градини. Процедурата е една и съща.

# 125
Здравейте,

Не, когато прехвърлянето е до 30 дни, не се вадят нови изследвания. С картона, имунизационен паспорт, старите изследвания, бележка за прехвърляне, бележка от ЛК за липса на контакт започва новата градина. Аз вече три пъти така я местих между частни градини. Процедурата е една и съща.
Нямах представа,  много благодаря!

# 126
А нещата, които се изискват за носене, се носят веднъж и се държат в шкафче или всеки ден в раничката? На мен ми казаха 3комплекта резервни дрехи и пантофи, тя тази раничка ще стане по-голяма от детето Thinking

# 127
В понеделник носите раницата и като се изцапат нещата, ви ги връщат и носите чисти. Зависи колко се цапа и колко често ще го преобличат. Обувките се носят веднъж и си стоят в градината.

# 128
На нас пантофите ни ги връщат всяка седмица. Аз ги пера и после пак ги носим. Иначе в понеделник оставяме раничката, в петък си я взимаме.

# 129
Някой да ми каже, при записване в нова градина и отписване от старата, какъв е срока това да се случи?

# 130
Някой да ми каже, при записване в нова градина и отписване от старата, какъв е срока това да се случи?
Стандартно трябва да се подаде молба за описване един месец по-рано в старата градина.

# 131
  • София :(
Стандартно трябва да се подаде молба за описване един месец по-рано в старата градина.
Това да не е предизвестие за прекратяване на трудов договор!?
Приемат детето в новата градина, записвате го и едва след това го отписвате от старата със заявление. Срокът за записване на текущите класирания е 5 дни, т.е. до края на работния ден в петък след класирането.
А може и изобщо да не ходите в старата градина, което не е коректно според мен, но  ИСОДЗ изпраща съобщение, че детето е прието и записано другаде, в НЕИСПУО новата градина също си го търси за записване, така че все пак там са на ясно какво се случва.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 21:58 от mimensita

# 132
Приемат детето в новата градина, записвате го и едва след това го отписвате от старата със заявление. Срокът за записване на текущите класирания е 5 дни, т.е. до края на работния ден в петък след класирането.
А може и изобщо да не ходите в старата градина, което не е коректно според мен, но  ИСОДЗ изпраща съобщение, че детето е прието и записано другаде, в НЕИСПУО новата градина също си го търси за записване, така че все пак там са на ясно какво се случва.
Съгласна съм,  но в договора с предходната градина това ни го изискваха: 30 дни предизвестие,  за да имат време да си запълнят бройката. За частна градина става въпрос.

# 133
  • Sofia
А може и изобщо да не ходите в старата градина, което не е коректно според мен, но  ИСОДЗ изпраща съобщение, че детето е прието и записано другаде, в НЕИСПУО новата градина също си го търси за записване, така че все пак там са на ясно какво се случва.
Съгласна съм,  но в договора с предходната градина това ни го изискваха: 30 дни предизвестие,  за да имат време да си запълнят бройката. За частна градина става въпрос.
Е, това няма нищо общо и изобщо не е "стандартно" в случая. Това не е тема за частните градини. Отписването от държавни се случва точно както го е описалa mimensita - детето се отписва от старата ДГ след като вече е записано в новата. И отписването трябва да стане преди детето да е тръгнало в новата.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 12:19 от Brin de muguet

# 134
За справка - записах детето първа група в новата детска градина в 14 часа, в 16 часа ми се обади директорката на старата и ми каза, до обяд най-късно на следващия ден да отида да попълня молба за отписване. Т. Е. Директорките си го следят и до ден ви карат да го направите.
За частните ми е ясно, но това е и ако ти връщат пари. В текущата напускаме, с платен изцяло септември, без въобще да посещава, с 15 дни предизвестие.

Общи условия

Активация на акаунт