Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 761
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Кога тръгват децата на градина? Не е ли еднаква датата 15ти септември? Класирахме се миналата седмица, казаха, след 10ти да звъннем, за да уточним дата, която обаче нямало да е 15ти...
Има срок за отлагане, който коментирахме по-горе. А иначе, ако е нова групата или става въпрос за ясла, на повечето места правят график да има до 3 нови деца на седмица (с цел по-адекватна адаптация).

# 106
Аз не искам да отлагам, дори бързам, 1ва група е, мислех че почват еднакво всички...

# 107
  • София
За първа група миналата година при нас пускаха по 2-3 нови деца на ден. До края на месеца се точеха де. Звъннете и уточнете. За нас направиха изключение, просто защото идваше директно от ясла (на друго място). Иначе и нас щяха да ни пуснат от по-късно.

# 108
В първа група с голямата ми дъщеря, казаха, че може да тръгне, когато ни е удобно само да ги предупредим. Тя тръгна на 1.09. и беше самичка. На втория ден се появи още едно дете.
Сега за малката - втора ясла, ни казаха след 15, попитах може ли от 19, те си записаха, така че предполагам всяка директорка сама преценява как да тръгнат децата.

# 109
Здравейте,

Искам да попитам някой има ли впечатления от ДГ 106 Княгиня Мария Луиза в район Сердика? Приеха дъщеря ми в първа група и я прехвърлям от частната градина,  но нямам много информация. Уж трябваше да има родителска среща,  но щяла да е чак в края на септември. Днес звънях,  но само ми казаха,  че почват от 15.09 и в раницата да нося салфетки и мокри кърпи,  освен дрехите.

# 110
Здравейте,
Относно изследванията които се правят преди постъпване в ДГ искам да попитам от къде се взема стъкло със скоч лента. Може ли да се закупи от аптека или не се предлага. Кой взема пробата?
След колко време излизат резултатите примерно в Циналаб? И колко дни важат?

# 111
Купува се стъкло от аптеката, а скоч лентата е тиксо. Сутрин преди тоалет лепвате тиксото на дупето без да притискате много и внимателно го махате и след това го залепяте на стъклото, което носите в лабораторията. Резултати след три дни.
Принципно със стъклото трябва да занесете и проба от фецес.
По-спомен тези изследвания се правят не по-рано от 15 дни преди постъпване в градината.

# 112
Едва ли има шанс, но все пак да питам.
Детето ми е набор 2020,не сме кандидатствали на майското класиране, кандидатстваме в момента на текущите. Разбира се, не е прието. Не е записана на частна ясла. Аз я гледам, не работя. Ползвала съм адреса на бащата за кандидатстване, детето се води на моя адрес. И двата адреса са на територията на СО.
Имам ли право на някакъв вид компенсация, защото не е прието детето?
Според това, което изчето аз, нямам. Но баба и твърди, че трябва да имам и да пускам документи.

# 113
За съжаление нямат. Само ако я запишете в частна ясла ще ви компенсират с 370 лв.

# 114
  • СОФИЯ
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=8C9 … F9BF?idMat=175402 Постановление № 231 от 1 август 2022 г. за определяне на реда и условията за предоставяне на средствата от държавния бюджет за компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини

# 115
Някой да е чувал нещо за престройканя към 31СДЯ Палавници район Красно село? Кога ще я отварят?

# 116
Здравейте, в момента сме в карантина и съответно няма как да пуснем детето, както се бяхме разбрали с директорката от 1септември. Лошото е и че не мога и да се свържа с нея по телефона. То ще посещава за първи път 1ва група, съгласно това, че все пак учебната година започва от 15ти, не би трябвало да е проблем нали така?

# 117
Здравейте, в момента сме в карантина и съответно няма как да пуснем детето, както се бяхме разбрали с директорката от 1септември. Лошото е и че не мога и да се свържа с нея по телефона. То ще посещава за първи път 1ва група, съгласно това, че все пак учебната година започва от 15ти, не би трябвало да е проблем нали така?
да, учебната година започва от 15.09.

# 118
  • София
1-ви септември е утре. След като сте под карантина, няма да има проблем, но е редно да се обадите утре сутринта в ДГ и да ги информирате.

# 119
Това е, че не успявам да се свържа, но пак ще пробвам...

Общи условия

Активация на акаунт