Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 844
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Къде мога да намеря актуален списък на хроничните заболявания за прием в ДГ?
Предварително благодаря!

# 466
  • София
Здравейте,
Къде мога да намеря актуален списък на хроничните заболявания за прием в ДГ?
Предварително благодаря!
Няма такъв списък. За да кандидатства едно дете за място в градина през квотата за деца с хронични заболявания, то трябва да има ТЕЛК решение с минимум 50% или над 50% степен на увреждане. Т.е. ако заболяването на детето ви е такова, че вече му е издадено ТЕЛК решение с поне 50% степен на увреждане, ще можете да кандидатствате за място за дете с ХЗ - за целта изписвате номера и датата на ТЕЛК решението в профила на детето в ИСОДЗ и системата ще провери дали решението е валидно и съответно ще даде допълнителни точки на детето, ако проверката потвърди валиден ТЕЛК.

# 467
Благодаря за бързия отговор!

# 468
Здравейте, имам питане по следния казус:
Към момента подавам заявления за неприето ясленче и получавам съответната компенсация. През март месец детето ще стане на 3 години и, до колкото разбирам от наредбата, след този момент няма да имаме право на такова обезщетение, тъй като детето ще е навършило 3г.
Следващите класирания са чак през май месец и то за тръгване на градина през септември. За периода април - август имаме ли право на компенсация и ако да - то за ясла или градина? Реално детето все още ще посещава ясла до септември, но ще е над 3г.
Извинявам се за въпроса, но компенсациите не са ли за деца над 3 години? Тоест за деца, които не са приети в ДГ, а не яслени групи?
Това, което съм чела до момента е, че се изплащат компенсации за неприети деца в детска градина, но явно има и за деца от 1 до 3 години. Може ли да дадете повече информация какви точно компенсации получавате?

# 469
Има и компенсации за деца в яслена възраст, същата сума. От тази година е.

# 470
Да ,сега видях Simple Smile Има наистина, разрових се и прочетох Simple Smile

# 471
Може ли да ме ориентирате къде е описано за неприетите деца от 1 до 3г, в коя наредба, за да видя какви документи са необходими ?

# 472
Малко да разведря темата Simple Smile,
Кажете какви подаръци ще носите за 8 март ?
Цветя или нещо други на госпожите?
Че толкова букети сутрин рано ми идват
 в повече? 2 учителки, лелки, директор, учител по танци по музика?! Лудницаааа

# 473
Кошници с малко вино, бонбони,тоблерони и сапунени рози. Аз съм приготвила на 2 госпожи, 1 помощник възпитател, 2 мед.сестри и една директорка.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 22:30 от Димитрова_87

# 474
Ние събрахме пари (всички родители от групата) и ще подарим по една  Gift card с парички и по едно цвете на двете медицински сестри и двете помощник възпитателки.

# 475
Ами супер сте, обаче ние сме нови и няма контакт с другите родители. Сутрин децата ги посреща на входа мед. Сестра и незнам как да натоваря детето Sad?!

# 476
Че на директорката кога й виждате очите? Аз досега съм я виждала само веднъж- на записването. Не знам дали няма да ми е твърде неудобно да я търся да й давам подарък...
Кошниците Ви, Димитрова, са прекрасни! Само от Вас ли са, или от родителите общо?
Не знам дали не е спам, но не знам в коя тема да си прехвърля въпросите? Simple Smile
Нашата група пак мълчат родителите, а то си наближава.

# 477
Ednausmivka, само от мен са. Аз давам на сестрата да й даде. Такава е практиката да се дава и на директора. Аз лично за първи път я видях като й дадох нещо за коледа.

# 478
Здравейте. Има ли по наредбите някъде фиксиран максимален допустим брой деца в сборна група?

Може да съм пропуснала, но има ли отговор на този въпрос?
И мен ме интересува, особено, когато децата са в предучилищна група.

# 479
Мале мале, ами ако всички родители се изхвърлят с такива "подаръци" госпожата ще трябва да отвори щанд на пазара после...
Най-добрият вариант е нещо общо от групата. Нашите май ваучери за нещо си взеха. А ако е индивидуално, едно цвете, вярвам, ще свърши същата работа Wink

Общи условия

Активация на акаунт