Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 170
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
За район Оборище става дума

# 586
  • Sofia
Като цяло според сегашната система 2-ра група е най-прецакана.
За 1-ва и 2-ра ясла, както и за 1-ва градинска отварят цели групи с прием от септември. За 3-та и 4-та вече се включват и групите в училищата.
Но за 2-ра група трябва да се чака да се откажат дечица или в редкия случай, който е споменала Ambrosia, да има някъде новопостроена или разширена градина.

# 587
За Оборище има две места в две градини, по едно за всяка. И за двете за сега няма чакащи кандидати, още е много рано, де, но все пак няма.

# 588
Да, за новата ДГ в Люлин има отпуснати 56 места за набор 2019 и за момента само 2 чакащи. Вероятно ще има доста със сменен набор за там, ако не се запълнят местата.

# 589
Аз имам друг въпрос, но мина време от кандидатстването на голямото ми дете и сега за малкото не мога да се сетя как се процедираше. Виждам, че има обявени места по социални критерии и за хронични заболявания. Въпросът ми е, ако никой не се подреди там до 11 май, тези места още на 12 май ли се разиграват в общата опашка или се пазеха докрай? Не помня как беше Thinking

# 590
Здравейте,
Чак май месец ли се разбира дали е прието детето в ясла или и по-рано излиза, че е класирано?

# 591
  • Sofia
Almond, хроничните се прехвърлят чак на текущите класирания. Социалните се прехвърлят още на първото класиране на 12-ти май.
https://kg.sofia.bg/#/faq/105

Pufi, сега само редим кандидатурите. Самото класиране е на 12-ти май, тогава излизат и резултатите и разбирате дали детето е класирано. До 11-ти май има много време и ще има още добавени деца в опашките. Това, което в момента виждате на опашките, не е окончателно. Едни деца ще се добавят, на други ще им променят кандидатурите. В общи линии ще има движение до 11-ти май.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 14:21 от Brin de muguet

# 592
Благодаря Brin, помня, че имаше нещо завъртяно.

А ако я приемат в друга градина и я запиша, но наесен реша да кандидатствам за местата, които ще пуснат свободни от хронични в желаната градина, ще ми вземат 1 т., нали, понеже съм я записала вече в друга градина?

# 593
  • Sofia
В момента би трябвало да имаш 3т за първо желание. Ако кандидатствате сега май месец, приемат я по първо желание и я запишеш, вече ще сте си изразходвали тези 3т за тази учебна година. Ако вече е записана през май, септември ще можеш да кандидатстваш с 2т за първо желание.
Но ако отпишеш детето от ДЗ преди да кандидатствате наново, тези 3т за първо желание ще ви се възстановят.

# 594
По-скоро въпросът ми беше, ако я приемат по второ желание и я запиша по второ желание, но наесен кандидатствам за свободните места, които са пуснати за градината, която ми е била първо желание на майското класиране, но не е била приета там тогава. Дали в такъв случай ще имам минус наказателни точки?

# 595
  • София
По-скоро въпросът ми беше, ако я приемат по второ желание и я запиша по второ желание, но наесен кандидатствам за свободните места, които са пуснати за градината, която ми е била първо желание на майското класиране, но не е била приета там тогава. Дали в такъв случай ще имам минус наказателни точки?
Ако я запишеш по второ желание губиш само двете точки за него.
3 т. за първо и 1 т. за трето желание остават и могат да се използват.

# 596
О, чудесно, не го знаех това, благодаря!

# 597
За Оборище има две места в две градини, по едно за всяка. И за двете за сега няма чакащи кандидати, още е много рано, де, но все пак няма.

В такъв случай как се процедира, нареждам ги в кандидатурите и пак чакаме класиране май месец ли? Или щом мястото е свободно мога да кандидатствам и да го запиша? Кога би трябвало да тръгне в такъв случай септември или веднага щом го запиша? А има ли вариант да кандидатсвам да е с набор 2020г и да почне с тях първа група?

# 598
Щом мястото е свободно може да се наредите и чакате майското класиране. Дотогава могат да се появят още деца кандидати за това място, т.е. може да не ви класират за него. Ако все пак го класират, записването е след класирането в май месец, а тръгването от септември. С 2020-та назад не съм сигурна, но май не можете да кандидатствате. Може напред с набор 2018-та само ако няма чакащи от 2018-та за местата, а то почти винаги ще има.

# 599
Класирането е през м. май, от днес до датата на класирането нареждате желания. Тръгва от септември. Може да смените набор, но не трябва да има чакащи от редовния набор, което е почти невъзможно (не че е напълно невъзможно, моето беше прието по този начин, но беше чисто нова градина и още не се бяха наредили). Аз лично не бих го пуснала с по-малък набор, но всеки сам си преценява.

Общи условия

Активация на акаунт