Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 914
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Sad благодаря, явно аз нещо не съм адекватна, защото дори това да бях прочела (което вие постнахте), пак бих го разбрала, че само ако искам да променя желанията си за градини трябва да кандидатствам отново. Ще взема сега да актуализирам, ако случайно нещо се освободи нали?

# 271
Дори сега има свободни места в някои райони:
https://kg.sofia.bg/#/spots

# 272
Много благодаря! Актуализирах (реално само вместо първа група, написах втора група). В Триадица (нашият район) излизат 23 места на линка, който ми пуснахте... Дано ни приемат.

Допълвам се - при избор на градини също е трябвалод а попълня, но ми излизат втора група 2018 набор (а ние сме 2019 набор...). По принцип от септември набор 2019та би трябвало да са втора група, нали така?

# 273
В район Триадица има точно 0 места за набор 2018. Сменя се набора, за който търсите места най - отгоре.

# 274
Много благодаря! Актуализирах (реално само вместо първа група, написах втора група). В Триадица (нашият район) излизат 23 места на линка, който ми пуснахте... Дано ни приемат.

Допълвам се - при избор на градини също е трябвалод а попълня, но ми излизат втора група 2018 набор (а ние сме 2019 набор...). По принцип от септември набор 2019та би трябвало да са втора група, нали така?
Набор 2019 са първа градинска тази учебна година (дъщеря ми е юни 2019). Ако детето е родено 2018 сте за втора градинска група. Когато кандидатствате със сменен набор, е хубаво да знаете, че децата от този набор са с предимство, независимо от точките.

# 275
  • София

Нещо бъркате понятията според мен. В момента има текущи класирания за учебната 2022/2023, т.е. ако детето е набор 2019 сега ще бъде в първа група. Ако го приемат на текущо класиране започва да посещава сега, не чакате следващия септември.
23 места в Триадица има за набор 2016 обаче.
За набор 2019 няма свободни във вашия район, има само 3 незаписани, които дали ще се освободят или не никой не може да каже.
Прегледайте си пак профила и вижте хубаво какво сте заявили и чак тогава редете кандидатури. Гледайте и други райони, има още свободни места за набора.

# 276
Едно поне ми се изясни със сигурност, че изобщо не съм в час.... Много ви благодаря момичета. Поне разбирам, че имам някакъв шанс все още и сега яе седна внимателно да актуализирам. Нали поне, че имам шанс съм разбрала правилно Simple Smile Т.е. не съм изпуснала срок нещо

# 277
  • София
Едно поне ми се изясни със сигурност, че изобщо не съм в час.... Много ви благодаря момичета. Поне разбирам, че имам някакъв шанс все още и сега яе седна внимателно да актуализирам. Нали поне, че имам шанс съм разбрала правилно Simple Smile Т.е. не съм изпуснала срок нещо
Да, вижте в ИСОДЗ - меню - календар. Там са описани сроковете и кое кога се случва.

# 278
  • Sofia
Поне разбирам, че имам някакъв шанс все още и сега яе седна внимателно да актуализирам. Нали поне, че имам шанс съм разбрала правилно Simple Smile Т.е. не съм изпуснала срок нещо
Големите класирания за следваща учебна година са през май-юни. Като минат главните класирания, свободните места почти се изчерпват, особено в някои райони като Триадица. След това от септември до около март месец има текущи класирания през седмица-две. Но тези текущи класирания в повечето случаи са за единични бройки (незаписали се дечица, отказали се, преместили се и т.н.).

В момента в Триадица няма свободни места за набор 2019. Погледнете в съседните райони.
Проблемът е, че децата от първа група следващата година продължават директно във втора. В този случай дори напролет на големите класирания през май месец за втора група свободните места пак ще са главно от отписали се деца, ако има такива.

# 279
Здравейте, ако детето е класирано за ДГ, но не се запише в определения срок, има ли някакви наказателни точки или нещо подобно? А ако се продаде писмен отказ в ОДЗ-то?

# 280
Здравейте,

След като веднъж са приети в първа група на дадена градина, след това децата автоматично ли преминават във всяка следваща група?

# 281
  • София
Автоматично преминават нагоре от 1ва градинска.

# 282
....е защо не преминава така и кандидатстването. Ама хайде де, благодарение на вас хванах последния влак, да не се оплаквам Simple Smile

# 283
  • Sofia
....е защо не преминава така и кандидатстването. Ама хайде де, благодарение на вас хванах последния влак, да не се оплаквам Simple Smile
Преди години кандидатурите се пазеха. Тогава се появи проблем с вечно кандидатстващи деца, които се класираха всеки път (защото бяха с повече точки от останалите), но никога не се записваха (дали са си пазили място по този начин или са били забравени няма значение). Но по този начин реално блокираха кандидатстването за даденото място.
За да няма такива кандидатури-фантоми, решиха всяка година да се елиминират кандидатурите и да се правят наново за всяка учебна година.

# 284
  • СОФИЯ
Тези деца бяха от ромски произход и профилите им се управляваха от някаква фондация. Това помня от заседанията на РГ.

Общи условия

Активация на акаунт