Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 885
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Близнаци? Има ли деца с повече точки приети, ако да, вижте за сходни инициали или поредни номера с посоченото.

# 376
Не са близнаци.Няма деца , които да са класирани с повече точки Мястото беше само едно.

# 377
  • Sofia
Здравейте, някой дали знае каква може да е причината на последното текущо класиране , да е прието дете с 12т, преди всички с 13т ? Всички са набор 2020.На опашката има около 15 деца с 13 т. преди класирането.
Ако е градината, за която си мисля, то става въпрос за близнаци.
Първият близнак ЕММ е класиран в опашката за децата с хронични заболявания. Щом единият близнак е класиран, другият НММ също се класира автоматично, макар и само с 12т.

# 378
Здравейте, някой дали знае каква може да е причината на последното текущо класиране , да е прието дете с 12т, преди всички с 13т ? Всички са набор 2020.На опашката има около 15 деца с 13 т. преди класирането.
Ако е градината, за която си мисля, то става въпрос за близнаци.
Първият близнак ЕММ е класиран в опашката за децата с хронични заболявания. Щом единият близнак е класиран, другият НММ също се класира автоматично, макар и само с 12т.

Точно за тази градина става въпрос.Разбрах, благодаря !

# 379
Зависи от района на частната ясла. Ние сме в Овча Купел, записахме я август, не ни хареса и през ноември я записахме в друга. Места имаше.

# 380
Привет отново,
Искам да попитам по-запознатите: съществува ли хубава частна градина около мол България на цена под 1000лв месечно?

# 381
Здравейте,

Имам 2 въпроса, извинявам се, ако са глупави, но за пръв път се сблъсквам с кандидатстване и разглеждане на детски градини.

1 въпрос - кандидатствахме на държавна детска градина в сайта. На критерий 3, който е свързан с работата / майчинството на родителите, са дали 2 точки на мъжа ми след проверка на работния му договор. Аз съм отбелязала отпуск по майчинство, пише, че и за него се полагат 2 точки ( по 2 точки на родител ). На моето име уж пише, че има проверка, при цъкане на нея - не излиза нищо и тези 2 точки мои никъде не се отразяват и не са ни дадени. Смятам ги с тях и другите критерии, че трябва за 1во желание да имеме общо 12 точки, но пише само 10 точки. Какво мога да направя?

2 въпрос - кандидатсваме за градини в район студентски, тук е постоянният ни адрес, в района живеем. И двамата работим обаче в Божурище. Има ли някаква опция да кандидастваме и там за градина или няма как да стане това?

Благодаря предварително!

# 382
  • Sofia
Можете да кандидатствате в друг район, но тогава губите 2т от адреса в административния район на ДЗ. Отделно вече от години не се дават точки за месторабота.
Дори когато адресът е в административния район на ДГ, приемът е труден, а когато кандидатствате в друг район, нещата стават още по-трудно. С други думи можете да кандидатствате навсякъде в София, обаче друг е въпросът дали ще успеете да се класирате без тези 2т за адрес в административния район на ДЗ.

Никой не Ви спира да кандидатствате в два отделни града. Няма такова ограничение.

# 383
  • София
Привет отново,
Искам да попитам по-запознатите: съществува ли хубава частна градина около мол България на цена под 1000лв месечно?
Синът ми започна сега 5 месец в Kindervila в Борово. То се води като детски център по-скоро, не е лицензирана градина. 780 лв е таксата. Мисля, че приемат деца от 1 г до 4 г. Ние сме доволни, не мога да се оплача, но сега му е последен месец, че го приеха по чудо в държавна.

# 384
Разгледах ръководството  и се сетих за моя въпрос преди около 3 години.

5.3. Статус на родителите
Критерии 3 и 4 се определят според статуса на родителите, попълнени в родителския профил. Ползва се само един от критериите 3 и 4 за родител.
Критерий 3: Работещ родител /или в отпуск за отглеждане на дете/ преди датата на съответното класиране - по 2 т. за родител
Родителите в отпуск за гледане на дете са работещи родители. Коя опция се избира и защо са поставени двете заедно? Не знам има ли промяна ( още не сме кандидатствали), но преди мисля, че беше записано родител на трудов договор и друга опция - в отпуск за гледане на дете. ( може и да греша).
Т.е. ако съм в отпуск по майчинство, в системата трябва да се посочи отпуск и да искаме такава бележка от работодател?

# 385
  • София
Разгледах ръководството  и се сетих за моя въпрос преди около 3 години.

Критерии 3 и 4 се определят според статуса на родителите, попълнени в родителския профил. Ползва се само един от критериите 3 и 4 за родител.
Критерий 3: Работещ родител /или в отпуск за отглеждане на дете/ преди датата на съответното класиране - по 2 т. за родител
Родителите в отпуск за гледане на дете са работещи родители. Коя опция се избира и защо са поставени двете заедно? Не знам има ли промяна ( още не сме кандидатствали), но преди мисля, че беше записано родител на трудов договор и друга опция - в отпуск за гледане на дете. ( може и да греша).
Т.е. ако съм в отпуск по майчинство, в системата трябва да се посочи отпуск и да искаме такава бележка от работодател?
Ако сте назначена на трудов договор и към момента на класирането още ще сте в майчинство, в профила си в електронната системата избирате опцията "Работещ по трудово/служебно правоотношение/договор за управление/в отпуск за отглеждане на дете". Не уточнявате никъде допълнително на коя от изброените заетости отговаряте.
Ако детето бъде прието, носите служебна бележка, удостоверяваща трудовия статус, който имате към датата на класирането (в служебната бележка работодателят може да посочи "служителката е назначена по трудов договор и към дата ...... () е в отпуск за ..." или може да посочи само "назначена по трудов договор към дата ..." - и двете са верни и няма значение кое от двете посочи работодателят).

# 386
Разгледах ръководството  и се сетих за моя въпрос преди около 3 години.

Ако сте назначена на трудов договор и към момента на класирането още ще сте в майчинство, в профила си в електронната системата избирате опцията "Работещ по трудово/служебно правоотношение/договор за управление/в отпуск за отглеждане на дете". Не уточнявате никъде допълнително на коя от изброените заетости отговаряте.
Ако детето бъде прието, носите служебна бележка, удостоверяваща трудовия статус, който имате към датата на класирането (в служебната бележка работодателят може да посочи "служителката е назначена по трудов договор и към дата ...... () е в отпуск за ..." или може да посочи само "назначена по трудов договор към дата ..." - и двете са верни и няма значение кое от двете посочи работодателят).

Благодаря!
Когато кандидатствахме преди трябваше да уточнявяме в системата между трудов договор и отпуск по майчинство.
Доколкото разбирам сега вървят заедно и да не мисля кое от двете да избера.

# 387
  • Sofia
Това го смениха. Вече не може да изберете едно от двете. В платформата вървят заедно, а не са две различни опции.
Поставени са заедно защото реално, ако сте в отпуск за гледане на дете, това означава, че сте на трудов договор.

Преди години ставаха проблеми с тези бележки. Примерно работодателят даваше бележка за отпуск за отглеждане на дете, а пък в платформата жената е отбелязала, че е на трудов договор. Съответно после в ДГ правеха на въпрос защо не се представя бележка, че е на трудов договор и ставаха много разправии.

Затова го промениха и вече не са две различни опции, ами само една. Просто са изброени двата случая, които са равностойни.

# 388
Brin de muguet, благодаря!
Точно това имах предвид. Добре са го променили.

# 389
Аз се чудя дали изобщо да кандидатстваме за ясла при положение, че масово си взимат децата към 16:30?! Ако и двамата родители са с работно време до 18 часа и нямат баба и дядо наблизо се чудя как става това?! И има ли деца, които да ги взимат всеки ден в 18:30 например? Това май важи само за държавните ясли/градини Thinking  и затова се чудя дали да кандидатстваме въобще Thinking
Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук, но не намирам по-подходяща тема.

Общи условия

Активация на акаунт