Страсти – градините в София, кампания 2022/2023 - тема 1

• 40 810
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Имаш предвид да го пуснеш с батковците и каките от предния набор ли?
Аз търся мнения по този въпрос!

# 601
  • Sofia
Със сменен набор се кандидатства само на текущи класирания.

# 602
Да. И това е условие. Но и текущи да изчакате - много рядко ще има места, а вече имах случай на близък, сменил набор, да си изпусне място за набора, докато чака за сменения. Преценете си.

# 603
До колкото знам сега когато трябва да кандидатстваме за М.Септември  трябва да тръгне детето със набора .
Не може ло със смесен набор.
Така ми обясниха.

# 604
  • Sofia
До колкото знам сега когато трябва да кандидатстваме за М.Септември  трябва да тръгне детето със набора .
Не може ло със смесен набор.
Така ми обясниха.
Точно. А текущите класирания започват чак края на август. И след трите основни класирания през май и юни групите вече са позапълнени и шансът за прием със сменен набор на текущите е минимален.

# 605
Да, сега не може. Текущите класирания започват след трето класиране на майското, мисля към края на лятото беше.

# 606
Аз също не бих искала да е с по-малък набор, но по-принцип е роден декември и затова се замислих...а и се чудя как става почването в първи клас в такъв случай? Нали трябва да започне в годината в която навършва 7

# 607
  • Sofia
Аз също не бих искала да е с по-малък набор, но по-принцип е роден декември и затова се замислих...а и се чудя как става почването в първи клас в такъв случай? Нали трябва да започне в годината в която навършва 7
Детето може да тръгне в първи клас и на 6г, ако родителите и учителите от ДГ са на мнение, че има готовност за това, или ако е вече в 4-та група заради сменен набор.

Аз моята смятам да я пусна на 6г. и говорих с директорката. Каза, че ако детето има готовност, учителките издават удостоверение за завършена ПГ в края на 3-та група (ако детето не е тръгнало още преди това със сменен набор и е вече 4-та).

Кандидатства се директно за първи клас, където вече не важи правилото, че със сменен набор се кандидатства само на текущи класирания.

# 608
Да, сега не може. Текущите класирания започват след трето класиране на майското, мисля към края на лятото беше.

В такъв случай, трябва да следя до края на лятото и тогава ще стане ясно дали е приет? Ако правилно съм разбрала...
Детето може да тръгне в първи клас и на 6г, ако родителите и учителите от ДГ са на мнение, че има готовност за това, или ако е вече в 4-та група заради сменен набор.

Аз моята смятам да я пусна на 6г. и говорих с директорката. Каза, че ако детето има готовност, учителките издават удостоверение за завършена ПГ в края на 3-та група (ако детето не е тръгнало още преди това със сменен набор и е вече 4-та).

Кандидатства се директно за първи клас, където вече не важи правилото, че със сменен набор се кандидатства само на текущи класирания.
А може ли да бъде с набор 2020г сега и да тръгне след 7г в първи клас?

# 609
  • СОФИЯ
Може, има способи и за отлагане започване на първи клас, но както обясниха места за ДГ няма.

# 610
  • Sofia
Защо да тръгва след 7г в първи клас?
Ако тръгне с по-малък набор (2020), в 3-та група, когато другите навършват 6г, твоето дете ще навършва 7г. Просто искате от директорката да ви даде удостоверението за завършена ПГ в края на 3-та група и си кандидатствате за първи клас с набора.

В такъв случай, трябва да следя до края на лятото и тогава ще стане ясно дали е приет? Ако правилно съм разбрала...
Не. Само със следене не става.
Като започнат текущите класирания трябва да смените набора на детето в системата, ако искате да кандидатствате с друг набор.

# 611
Защо да тръгва след 7г в първи клас?
Ако тръгне с по-малък набор (2020), в 3-та група, когато другите навършват 6г, твоето дете ще навършва 7г. Просто искате от директорката да ви даде удостоверението за завършена ПГ в края на 3-та група и си кандидатствате за първи клас с набора.

Да, по-скоро дали ще е готов, нали уж учат нещо в ДГ и ги подготвят за училище. Не че ще разчитам само на това, до сега се занимаваме заедно и в бъдеще ще е така живот и здраве. Благодаря ви за отзивчивостта!

# 612
В групата на дъщеря ми (тя е 2016 г.) има дете 2018 г. Как се е появило там - не знам, но детето е много оправно и по нищо не изглежда по-малка. Моето дете също беше с по-големи и не виждах никаква разлика, аз сама предпочетох да кандидатства отново с нейния набор, защото не исках да я пускам по-рано на училище (беше готова напълно), а и не исках да "повтаря" групата с други деца.

# 613
  • София
Момичета, имам питане, което ми е важно и дано някоя веща ми разясни.
Кандидатствам за детенце набор 2021 за детска ясла.
Въвела съм всички данни коректно към днешна дата, но до 11.05. следва да излезе телково решение на майката, проценти със сигурност 100.
Ако излезе решението, следва ли й променя профила, че вече не е в трудово-правни взаимоотношения /още е/ и всъщност не знам кога ще бъде прекратен този договор.
Ако останат и двете?

# 614
  • София
Синът ми ще е в 1-ва градинска група. Сега ходи на ясла и после може да продължи направо в детската градина. Но искам да го преместя в по-близка до в къщи градина и ми казаха, че само през системата. Кандидатствах за 2 градини. Въпросът ми е, трябва ли да упомена в кандидатурите и тази, в която вече ходи? И кандидатстването в другите 2 ще застраши ли по някакъв начин продължаването му в същата?

Общи условия

Активация на акаунт