Биберончета,колички и креватчета с нетърпение чакат наш'те сладки Януарчета!!!

• 10 970
  • 267
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, плюс това различните видеозони изчисляват различно телго, дори на базата на еднакви мерки. Така или иначе, всичко е само приблизително. Обаче не може да се каже, че бебе, което върви с 2 седмици назад по размери и го изчисляват  /да речем/, на 2,200 изведнъж ще се роди 55см и 5кг...нали? Теглото ти го дават до толкова, че да се знае долу-горе, какво бебе се очаква, ане че ще се роди точно толкова.

# 121
Точно - теглото по ехограф е ориентировъчно.
Въпреки, че мога да ви кажа пресен случай - от миналия четвъртък - раждаше една приятелка на сестра ми - секцио - защото и бяха казали, че бебето е голямо - над 4 кг. Впоследствие се е родило 3.5 килограмово момченце ...
Така че ...

# 122
  • София
Е, ето, 3,500 се е родило, а не 2,600. Т.е. ехографа дава индикация за голямо бебе, ама вече колко голямо...никой не може да каже с точност. На една позната и бяха казали че бебето ще е към 3000, 3200, а роди 3,700, обаче ехографа дал грешката, защото бебето било много дълго, 54см момиченце, а формулата по кяото се изчислява включва обиколка глава и корем и не отчита бедрото.  Wink

# 123
Абе въобще изобщо!!!
Да са живи и здрави и толкова!!!  Grinning

# 124
  • София
Ъхъ.  Laughing

# 125
На мен миналата седмица ми казаха,че бебето е голямо-2600,а имам още 1мес.,ама дали е така? ThinkingДа е живо и здраво

# 126
Здравейте и от мен!

Относно килограмите на бебето: миналата седмица бях на консултация по здравна каса и като питах лекарката колко е пораснало бебчето вече (колко тежи), тя ми се изрепчи, че не можела да ми каже. Това се правело със допълнително изследване само за бебета, които не наддават добре. А аз не съм била от тях. Бабината и трънкина ...

Та в края на седмицата съм при другият лекар, при който ходя (на частно) и той ще ми каже със сигурност. Че вече нямам и търпение.

Но по-важното е както ние, така и нашите бебоци да са добре.

# 127
Гледам че обсъждате килограмите на бебето....тук пък към 28 седмица още ми направиха една графика  на растежа на бебето строго индивидуална за мен въз основа на моите килограми, височина и етнически произход  и акушерката мерейки всеки път дължината на корема ми изчислява колко е тежко бебето и сравнява с готовата графика. Много хем проста хем хитра ми се вижда тая система, ще видим дали познава, тя твърди че няма нужда от ехограф така. На вас прилагат ли ви го това или само на ехограф мерят?

# 128
  • София
brumbolina, е това пък е най-неточното мерене!!! Защото височината на матката и обиколката на кроема на майката зависят не само от големината на бебето, а и от количеството околоплодни води. С една дума, може да имаш 1 литър околоплодна вода и бебе 3кг, а друга жена с твоята структура точно да има половин литър околоплодни води и бебе 3,500. И теоретично и двете ще имате еднакви мерки на корема, ама бебетата няма да са еднакви.  Naughty Тука даже доста лекари вече въобще не мерят корема, защото не е показател. Мен предния път акушерката от ЖК като ми емреше корема казваше нормално бебе, няма да е много голямо. Въпреки че височината на матката ми беше 40см накрая, което си е доста, даже акушерката която ме мери в деня на секциото много се изненада колко е висока матката. И накрая родих голямо бебе, но и води си имах доста...

# 129
Клеми и Галина защо не се обаждате, че ще ви има в този брой на сп. 9 месеца.

# 130
Хванахме те Klemy - в новия брой на 9 месеца, ама май са си съчинявали някои работи - че не знаеш пола на бебока...  Joy Ха честити да са ни мамите в бройчето - за Галя си знаехме  smile3501 newsm68
Сега очакваме сп. Мама Simple Smile

# 131
Да де има логика като се замисля, ама де да знам...като не щат да ми назначат друг видеозон...Полагали се само два прегледа до раждането, друг не може даже и да искаш да си платиш, трябва на 3Д. Преглед се назначавал само ако по тая система кушерката им притеснения нещо за растежа и развитието на плода ми казаха. На мен не ми изнася да не си видя бебето повече до раждането ама нямам избор освен да се доверя.  newsm78

# 132
Здравейте мамчета.
Днес за втори път ми се размина приемането в болница.
изследванията ми са лоши и много ми се подуват краката, имам албумин и бактерии.
Моята лекарка искаше да ме сложи на системи, но днес ми каза че мога да си остана в къщи при положение че спазвам стриктно диета без сол. ::
А само да спомена че без сол и трушийка не мога.
направо незнам как ще издържа.
В петък бях на преглед и нали прочетох тук че питате за килограми на детето и аз попитах. Каза ми че в момента е 2600, и най- вероятно няма да изчакам януари.
Но много много не им вярвам на тези лекари и ще ви кажа защо. С Красето ми казаха че плода е много голям и ще се роди поне с 10 дни по-рано, а той си изчака датата и  беше 3350кг, 54 см.
Сега искам да родя със секцио но доктора не ще и дума да става.
Незнам как да го "навия" този лекар. newsm78

# 133
brumbolina, е това пък е най-неточното мерене!!! Защото височината на матката и обиколката на кроема на майката зависят не само от големината на бебето, а и от количеството околоплодни води.
  Май,Клемито е права,няма много пряка връзка между големината на корема и големината на бебето.Моя корем определено изглежда малък,непосветените мислят,че съм в 5-6 месец,а аз съм си в 8!Освен това и бебето ми вървяло по-голямо,според няколко лекари( ехографи),и то с 2-3 седмици напред!

# 134

Сега искам да родя със секцио но доктора не ще и дума да става.
Незнам как да го "навия" този лекар. newsm78
  Защо предпочиташ секцио,naj_mama?Имаше ли проблеми с първото раждане?
  Интересно ми е защо лекаря ти не се "навива"?Те обикновено са по-навити точно за секцио,защото било по-лесно за тях самите,а и нещата са по-предвидими,отколкото в едно вагинално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт