Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 390
  • 664
  •   1
Отговори
# 135
  • София
NiaV Не съм експерт, но в много горещо си разнасям Roger & Gallet. Имам няколко. За лято, жега са прекрасни, особено смокинята. Дъщеря ми казва, че мирише на слънце.

# 136
И аз съм за Roger&Galet смокинени листа, туберозата също, аква алегории, нося и една Aqua Sacrae - рози, чай, тубероза.

# 137
Nia, пробва ли новата Olympea Solar?
Аз само веднъж си я пръснах от мостричка, но ми създаде точно усещането за нещо, което мога да нося през най-топлите месеци на годината. Simple Smile

# 138
Благодаря за прекрасната тема!
Аз съм обратно в Рим, тук камък се пука от жега и влажност и съм отворена към парфюмни предложения.
Дайте идеи моля.
От вашите ширини https://www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Fan-di-Fendi-Eau-Fraiche-17332.html

# 139
Защо не пробваш Shalimar souffle de lumiere? Хм, може да ти е трудно да го откриеш, спрян е. Но е точно това, което аз бих носила в голяма жега - весел бергамот, иланг и бели цветя. Не е от най-трайните, но да кажем 4-5 часа.

# 140
  • София
Някой тествал ли е Mancera Melody of the sun? Ако да моля са повече инфо, т.к гледам във фрг го описват, че отива повече в мъжка посока.

# 141
Онзи ден на 31 градуса бях с Aqua Celestia Forte
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Aqu … -Forte-49217.html
Излъчваше стабилно от сутринта, цял ден в една зле климатизирана зала с много хора, докато се прибрах вечерта. Носех малката 35мл бутилка в чантата, за да го подновя, но не се наложи. Не ми се случвало свеж парфюм в жега да се държи така.

# 142
Благодаря за препоръките, заинтригувате ме с тази смокиня и се позамислих дали да не пробвам Gris Charnel в жегата утре, скоро се чудех като имам него трябва ли ми Extrait и още не съм стигнала да го пробвам. Поне няма да изтребя децата.
Доста трудно ми е с пробите на нови неща с бебето и детето, но тези дни съм решила да вържа таткото и да тръгна на пазар и ще погледна Roger & Gallet, нищо не съм пробвала от тях. Ще погледна и Solar версията, оригиналът не ми понесе изобщо.
Фенди го имах и подарих- лек ми е, иска ми се да има някакъв шлейф и трайност, нещо интересно в него, затова и Shalimar отпада- трябва ми трайност поне от около 6-7 часа. Замислям се и за поръчка от някой в Ибей на Clinique Simply- обожавах го навремето, но нямам спомен как беше лятото.
Lemon Verbena, твоето предложения става ли за сляпа поръчка? По пирамида ми звучи като коктейл-трепач за лятото, та като не мога да пия докато кърмя, поне да мечтая…

# 143
  • The Evergreen State
Ния пробвай D&G Light Blue фланкърите, Dolce линията, Bvlgari Omnia или Armani Gioia линиите както и Versace Dylan Blue pour femme, все за свежи и приятни за лятото и са с добра трайност (Италианските марки имат много свежи предложения което не е изненадващо).
Chanel les eaux дестинациите или алегориите на Герлен са все свежи и те. Тук при нас лятото закъснява, вали почти всеки ден, умерени са температурите но си е за яке все още. Не си купувам много летни парфюми, обикновено ги ползвам за много кратко и си отлежават.
Ако търсиш нещо с повече класа виж Chanel 5 L'eau или Jour d'Hermes както и J'adore EDT или Absolu ще свършат работа пък и са всесезонни, не само за лятото.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 05:37 от Athena

# 144
Най-любимият ми Диор, а и един от генералните ми фаворити, е Мис Диор Оригинал -  https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Eau-de-Toilette-Originale-23282.html . Слагам го при специални поводи и много му треперя да не вземе да свърши, въпреки че е стотица Grinning

Още един глас за този класически Диор - за мен това е парфюма на мама и ме връща в детските години. Купих и го отново когато беше наличен към 2010 и много се радвам, че още не го изпръскала и мога да си го припомням.

Отстрелях насляпо Ilio на Diptique преди няколко седмици, бяха обещали да го пуснат отново тази година - и вече се продава, но аз не издържах. Прекрасен ирис, който аз едвам регистрирам. Напръсках се по врачанска школа миналата седмица - нищо. Отивам на сутрешна разходка в парка и в един момент задминах две по-възрастни дами. След малко седнах на една пейка да отговоря на няколко имейла - те ме настигат и се спряха да ми кажат какъв хубав пролетен аромат са усетили като съм минала покрай тях. Благодарих им, пожелах им хубав ден и ми идеше да се гръмна. За първи път в парфюмнота ми кариера имам аносмия към аромат (не съм карала ковид все още)

# 145
Lemon Verbena, твоето предложения става ли за сляпа поръчка? По пирамида ми звучи като коктейл-трепач за лятото, та като не мога да пия докато кърмя, поне да мечтая…
Не мога нищо да препоръчам за сляпа покупка, Ниа. Много го харесвам, но бях чела, че за някои мъжкарее. За мен е много свеж унисекс. Несладък цитрус, който наистина напомня летен коктейл с леко режеща нотка на мента, но смекчен с цветни нотки и фин и чист мускус.

# 146
NiaV, някоя Aqua di Parma според предпочитани ноти, Mirto di Panarea може би?
Athena ме подсети, че Chanel No5 L'eau е фантастичен точно в жега, но при нас рядко им такава, и нямам поглед върху аромати издържащи на високи градуси, освен ваканционни такива.

Личният ми любимец за градска жега е Elie Saab Le Parfum in White заради нотите, които при мен звучат прекрасно и пристрастяващо. Обожавам портокалов цвят, но само сладко-горчив такъв. Да не е твърде сапунен или бръснарски.

Днес обаче е 15°C и ще вали цял ден. Днес съм в ХО, и ще видя към какво ще посегна.
Може би ще продължа с тестовете на Делините, те са за такова време. Рози в дъжда.

Edit:
SOTD: Delina EdP с 3 фъс- 2х в свивките на лактите и 1х в шийната ямка. Хора, пресолих манджата. Ще припадна. Joy

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 09:16 от Dez

# 147
Благодаря за прекрасната тема!
Аз съм обратно в Рим, тук камък се пука от жега и влажност и съм отворена към парфюмни предложения. Не става за редовните ми зверове през деня, но не ща и нещо леко. Искам трайност и излъчване, но и нещо, което да нося на 40 градуса. Днес ударих греда с Instant Crush, хем знам, че го забатачих в шкафа и не го долюбвам. Първо издуших децата в колата, след това бях много доволна за около три часа преди да стане мръсна жега и да се покаже грозно нотката на бензин- или по-скоро изгорени газове на кола. Траен е гадта, ще си мия косата тази вечер, нищо че вчера я мих. Дайте идеи моля.
Две предложения от мен, не много популярни, но се представят отлично в жега, даже Римска Simple Smile
L'Ombre Dans L'Eau Eau de Toilette https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/L-Ombre-Dans-L-Eau- … oilette-3962.html, обръщам внимание, че е тоалетна вода. Даже си взех още една бутилка от Кампо Марцио.

Piment Brulant L'Artisan Parfumeur https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Piment-Brulant-4439.html

# 148
  • Стара Загора
Здравейте, може ли мнение за Be Delicious Guava Goddess Donna Karan. Накой пробвал ли го е. В Делириум можеш да си купиш два на цената на един. Как е като аромат и трайност, има ли нещо общо с първия Be delicious

# 149
Днес напръсках щедро с прекрасния Амариж на Живанши.
И една колега ме изгони брутално от обкръжението си, защото ми бил много силен парфюма. "Бягай от мен, бягай, че ти е много силен парфюма..." Аз останах безмълвна и шокирана, а имаше още една девойка в близост, която чу всичко. Много неудобно ми стана от тази реакция, смятам, че има и други начини. А и като се сетя, че беше "изгонила" друга колега преди време от стаята си (а трябваше да я обучава), заради парфюм и се успокоявам...
Оплаках се...
Но...все пак се наслаждавам на прелестния и женствен Амариж…
За лятото много харесвам Шанс О Вив, Кристал О Верт, Гранада Салвия...

Общи условия

Активация на акаунт