Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 239
  • 664
  •   1
Отговори
# 375
  • София
На почивка съм и наоколо има доста жасминови храсти. Приноси ми се сладък, натурален, ванилов жасмин с плодови нотки и лека опушеност като самото цвете. Michael Kors Glam Jasmine доближава ли се до това търсене?

# 376
Няма таратори и при мен, днесбях с него, даже питах околните, дали е таратор, чак се учудиха, какво ги питам. Много мек, млечен, изобщо не киселее, копър пък грам няма. За чесън да не говорим, ха ха, аз с тези подправки свързвам таратора.

# 377
  • by the sea
След размяна получих eau de soleil blanc направо си купих още 50мл Simple Smile
съгласна съм, че има една странна солена нотка на море, не на таратор ама..да има нещо като солен кокос, което много ми приповдига настроението, имам уклон да се вземам много насериозно и да се самостресирам, та такива парфюми  ме успокояват.

Някой да има или да е пробвал Affinessence Santal Basmati ?
Бих се радвала да прочета мнение от притежател Simple Smile

# 378
Здравейте, ако случайно някой може да ми предложи:
парфюм със нотка на анасон?
парфюм със нотка на кимион?
парфюм със нотка на дафинов лист?

# 379
  • Germany
Добре дошъл, Теодор Велев. Не казвате какъв парфюм търсите, но приемам, че търсите мъжки предложения, затова давам и такива:

анасон - Mistral Patchouli. Поне за мен това е най-осезаемият анасон в парфюм, в съчетание със зелено пачули. Доста нестандартен парфюм, хубаво е да се пробва предварително. Бих ви препопъчала и всички мъжки аромати на Лолита Лемпика, тяхната запазена парфюмна нотка е именно анасона, но са спрени и трудно откриваеми. Ако попаднете на някой брой, не се колебайте, страхотни са, и много комплиментарни. От новите им формули Lempicka Homme е хубаво и модерно съчетание на анасон, с виолетки, зеленина, пикантна остра подправъчност и сладост. Добра цена и трайност, особено красив е сега в горещините.

кимион - с уговорката, че не съм от почитателите на парфюми, с тази водеща нотка.

Déclaration Parfum Cartier
- за мен това е аромат на горчива кожа, полирана с кимион и пикантна сладост от кардамона.

дафинов лист - Timbuktu.  Аромат на лаврово дърво, но и на изсушените му листа.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 23:26 от kovatcheva

# 380

При проби за парфюм за подарък, май Eau d'Hermes ми беше направил впечатление, че мирише нещо като на кимион. Евентуална ако го видите, може да пробвате.

За анасон, да, определено Lolita Lempicka Au Masculin, но е спрян, но може в ибей да се намира все още.

# 381

С ким (ухае подобно на кимиона) препоръчвам YSL La Nuit de L’Homme: https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Nuit-d … l-Homme-5521.html

С дафинов лист - Jo Malone Blackberry&Bay: https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Blackberry-Bay-15134.html

# 382
в кръга на шегата, май сте за готварска група, но от сърце препоръчвм https://www.fragrantica.com/perfume/Etro/Anice-1135.html, Timbuktu го препоръчвам с две ръце, уникален парфюм, няма дафинов лист, но може да се влюбите, усещане за ким и кимион дават много парфюми, които ги нямат в пирамидата официално, но може да пробвате с търсачката https://www.fragrantica.com/ingredients-search/, понеже не става ясно в какъв ценови диапазон се движим

# 383
  • при морето
Момичета,кой беше парфюмът с автентично ухание на липа?Върти ми се в главата,че беше на Лартизан,но не мога да се сетя точно кой.Тия дни липите по нашата улица даряват наоколо страхотно и щедро миризмата си,ММ напълни две торби и съм разпръснала из всички стаи ,така прекрасно ми въздейства,и успокояващо,че чак се учудвам от себе си.Абсолютно релаксиращ ми е,та ми хрумна,че може би ще имам нужда и зимата от такова ухание.

# 384
Момичета,кой беше парфюмът с автентично ухание на липа?Върти ми се в главата,че беше на Лартизан,но не мога да се сетя точно кой.Тия дни липите по нашата улица даряват наоколо страхотно и щедро миризмата си,ММ напълни две торби и съм разпръснала из всички стаи ,така прекрасно ми въздейства,и успокояващо,че чак се учудвам от себе си.Абсолютно релаксиращ ми е,та ми хрумна,че може би ще имам нужда и зимата от такова ухание.
на мен ми е много липов https://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Cornubia-5671.html, иначе боди шоп имат един много липов аромат, май беше моринга, абсолютна липа, от артизаните не се сещам за липи

# 385
# 386
Хепи но Клиник е свеж и сапунен. Много добре за горещините. Аз много харесвам и Широ на Масаки . Цял ден го усещам.
Моята прохладна лятна лавандула е Obscessed Calvin Klein.
Сега се чудя кой от двата да си купя насляпо- Еscape или  Happy Clinique.Иска ми се нещо трайно,свежо и сапунено.Кой бихте ми препоръчали ?

# 387
  • Пловдив
Благодаря.Интересно ми е колко издържат при Вас Happy Clinique и  Shiro Masaki ?

# 388
Широ до края на деня го усещам. Няма някакъв убийствен шлейф, но е разкошно свеж. Хепи по-не го усещам. Моята кожа е по-суха и ароматите не се разгръщат много добре.
Благодаря.Интересно ми е колко издържат при Вас Happy Clinique и  Shiro Masaki ?

# 389
Анасон, абсент и зелени билки Kilian L'Heure Verte

Общи условия

Активация на акаунт