Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 231
  • 664
  •   1
Отговори
# 390
Анасон, абсент и зелени билки Kilian L'Heure Verte
Най-добрите за мен.
Имаше и една линия гръцка на Том Форд от ексклузивите и там имаше едно произведение на изкуството със зеленина и билки https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Vert-des-Bois-40089.html.
Ковачева му е правила невероятно ревю в този форум. Ще го потърся, ако някой го намери да го постне тук.

Ето го:
kovacheva 2016 г.
Цитат
Vert d'Encens въобще не си го представях така. Изчетох всички описания за зелении, страхотии, мъхове, лишеи, дъбрави и гори тилилейски. При мен този парфюм е точно ориентал ууд. Горещ. Уютен. Като коледна вечер. Горещ шоколад, огън от камината, опушено и сухо дърво, лек аромат от коледни сладки, топъл мирис на смола и тамян от лешникотрошачката, и вълшебният аромат на елхата в стаята  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много ми харесва съчетанието на топлите тонове в парфюма с хладното усещане на зеленината  Heart Eyes. Усещам с цялата си същност този контраст и направо ме побърква  Crazy Heart Eyes. Абсолютно всичко си му е на място в този парфюм, няма една излишна молекулка в него. Браво на ТФ (чакам пет лева в касичката от ЕЛ Mr. Green). В тази серия всеки би разпознал стария Том Форд, и периода му в ИСЛ. За мен лично точно този аромат е от класа на М7, и ще си го нося с най-голямо удоволствие. Чакам с нетърпение бутилката, пътуваща към мен  

Vert des Bois е ароматът на Гърция  Crazy Crazy Crazy Толкова точно е уловен, направо ме пренесе в най-горещото лято, под дълбока и цветна сянка на някое малко бистро. Усеща се горещината в парфюма, зелената и стипчива нотка от маслиновите клонки, уникалният аромат на зокум (или олеандър)  Crazy Crazy, много карамелизирани сусамки Heart Eyes, много фин аромат на звездовиден анасон, и не знам защо не е споменат като нотка, но там е и типичния махлеб  Heart Eyes Crazy, който е използван много често в гръцките сладкиши.  

Всичко това на фона на прекрасна дървесна база. Уникален аромат без никакъв парфюмен аналог. Цял ден вчера го усещах толкова интензивно и хубаво, мислите ми бяха все за безкрайно море, самотни плажове, маслинови горички и нацъфтели олеандри. Голяма красота, ще се купува задължително  

Vert Boheme въобще не прилича на пирамидата си. Аз не харесвам изобщо флорални аромати. А този просто ми разби представите за флорал. Не бих могла да кажа, какви цветя усещам в него. Но знам, че нищо не ми тежи, нищо не ме напряга, от нищо не ми се повдига. Много нежен. Много женствен. Много ведър. Прилича на много други цветни парфюми. И в същото време не прилича. Има една изключителна класа и елегантност в него. В базата си е кремест, леко въздушен, с едни красиви кристално бистри нотки. На моменти ми прилича на J`Adore, в който са сложили само тези нотки, които харесвам и са махнали онези, от които ми се повдига, на моменти силно напомня усещането от Cruel Gardenia Guerlain, в друг момент пък усещам онова бистро излъчване на Hermessence Iris Ukiyoé Hermes. Много нежен, много фин парфюм, и ако някога променя отношението си към флоралните аромати, то ще бъде заради него. Показва изключително присъствие и трайност и мисля, че е подходящ за всеки случай. Мисля, че е най-лесно харесвания от цялата серия, но цената му е доста висока за този парфюм и стои малко встрани от цялата серия. Но определено ако Том Форд прави такива парфюми в бъдеще, ще преразгледам отношението си към него

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 14:43 от densi

# 391
  • София
Самоцитирам се Grinning

На почивка съм и наоколо има доста жасминови храсти. Приноси ми се сладък, натурален, ванилов жасмин с плодови нотки и лека опушеност като самото цвете. Michael Kors Glam Jasmine доближава ли се до това търсене?

# 392
Здравейте, имам въпрос относно Amouage Portrayal. Мострата, която получих в discovery set, е оцветена в червено, предполагам, че пълният размер също. Въпросът ми е дали цапа, ако случайно попадне на дреха. Обикновено внимавам при напръскване, но понякога все пак стават и гафове.

# 393
Самоцитирам се Grinning

На почивка съм и наоколо има доста жасминови храсти. Приноси ми се сладък, натурален, ванилов жасмин с плодови нотки и лека опушеност като самото цвете. Michael Kors Glam Jasmine доближава ли се до това търсене?

Жасмин да искаш в парфюм! Това е една от най-използваните съставки в цветните композиции:)

В тoн с темага мога да предложа Dior J'Adore класическия, но и в другите му вариации има жасмин.
Chanel, също много иползват тази
цветна нотка, примерно Gabrielle.

Gucci Bloom Nettare di fiori, Mugler Alien, Byredo Flowerhead, само някои, за които се сещам на първо четене, но има много още Grinning

# 394
  • София
Знам ги тези класически цветни бомби, но не са моята бира 😁 търся нещо по-ефирно, по-леко и близко до истинското цвете, по възможност с ванилов или плодов нюанс. Имам такъв любимец, но хич го няма в трайността - Pacifica Island Vanilla.

# 395
  • Sofia
Самоцитирам се Grinning

Mini Rebel, J'Adore Absolu e точно такъв жасмин - като да е още на храста. Няма ванилия, но има и сладост от магнолията и туберозата. В същото време е красив и ефирен, макар и плътен аромат. Заслужава си пробата и е доста различен от оригинала.

https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/J-Adore-Absolu-51818.html

# 396
Знам ги тези класически цветни бомби, но не са моята бира 😁 търся нещо по-ефирно, по-леко и близко до истинското цвете, по възможност с ванилов или плодов нюанс. Имам такъв любимец, но хич го няма в трайността - Pacifica Island Vanilla.

Щом искаш реалистичен аромат на жасмин, Dyptique Olene e такъв, не е комплексен, но е мек и класен, с лек зелен нюанс. Пробвай, може да ти допадне Simple Smile

# 397
  • София
Благодаря за предложенията. Диптик има ли къде да се пробва?

# 398
Благодаря за предложенията. Диптик има ли къде да се пробва?
Не.

# 399
  • Бургас
Предстоящи Jean Paul Gaultier Scandal Le Parfum дамска и мъжка версия https://ifragranceofficial.com/perfumes/scandal-le-parfum/

# 400
Ммм, този нов Scandal...
Портокалов цвят, джинжифил, ванилия, оризова пудра... Чудно!
Мini Rebel, аз харесвам Jo Malone Jasmin Sambac & Marigold, но може да "тежи" в този сезон. Има мед, смола. Там жасминът е много хубав, за мен.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 06:16 от Magda Dimitrova

# 401
Скрит текст:
Самоцитирам се Grinning

Жасмин да искаш в парфюм! Това е една от най-използваните съставки в цветните композиции:)

В тoн с темага мога да предложа Dior J'Adore класическия, но и в другите му вариации има жасмин.
Chanel, също много иползват тази
цветна нотка, примерно Gabrielle.

Gucci Bloom Nettare di fiori, Mugler Alien, Byredo Flowerhead, само някои, за които се сещам на първо четене, но има много още Grinning
В J'Adore Absolu се усеща доста жасминче (не знам защо асоциирам този аромат с липи), както и в Диор Адикт ЕДТ.

# 402
Най- хубавият жасмин в парфюм е A La nuit Serge Lutens. Всички се равнят по него.

# 403
SOTD
Много свеж, ободряващ аромат, киселичък, отваря сетивата ❤
Желая приятен уханен ден на всички!

# 404
Много е свежа и приятна Granada-Salviaта

Отново съм с Tuberosa/Carthusia 🤍 бял и кремест в топлото

Dolce Amalfi го пръснах веднъж, определено няма да го купя без още едно напръскване, дюлята ми хареса много

Общи условия

Активация на акаунт