Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 172
  • 664
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Имам нужда от мнение, относно един парфюм. Наскоро подариха на мъжа ми Armaf - Club de nuit intense . Страшно много ми хареса този парфюм, изключително траен. Съответно искам да си взема дамския, но нямам никакви наблюдения. Някоя от Вас може ли да препоръча конкретен вид, бях се насочила към същия като неговия - отново Club de nuit intense, но реших да се допитам и до Вас!

По принцип правят копия на известни парфюми. Имала съм club de nuit  и club de nuit intense. Първия е копие на Coco Mademoiselle, втория на Tom ford Noir de Noir. Впечатленията ми са като на копия, т. Е. Сравнявам с оригиналите.
Club de nuit intense, в началото много прилича на Noir de Noir, но после се превръща в негова разредена и подсладена версия . Сам по себе си ако не си пробвал оригинала не е лош, със сигурност луксозен аромат .  сладка и леко опушена роза със шоколад. В началото започва с тамян и подобни но това бързо отшумява и остава роза с шоколадов оттенък, близко до кожата, нормален шлейф и трайност
Club de nuit като аромат е по- добро попадение , напомня на оригинала много, базата е отново по - сладка, но бих казала, че са еднакво трайни. Описанието ми е по спомени - грейпфрут, бели цветя и ванилова база. В оригиналния имаше сякаш повече алдехиди, но може да бъркам. И двата имат мускус, който на мен по някоги ми избива на леко неприятно, но в случая - много рядко и за кратко, ако си забия носа в напръсканото.
За мен club de nuit e по-носим от двата. Но, пред вид цената на Noir de Noir, club de nuit intense e 6 пъти по евтин за нещо много сходно.
Още едно предвид-club de nuit e okolo 50 лв за 100 мл, а оригиналния Coco Mademoiselle в момента може да се намери за 120лв за 30 мл.
За тази разлика бих си взела оригинала, ако имам възможност, чувството е различно....

Допълвам се - за мен във всички арабчета, които съм пробвала имат нещо разпознаваемо, малко крещящо, малко сладко и една такава типична смесица от аромати, може и да си въобразявам, но я откривам. Купих club de nuit intense за да го ползвам за мостра на том форда, когато пристигна оригиналът, първо синотдъхнах , че я няма  арабската нотка , но от друга страна оригиналът е малко по-не женствен точно , заради липсата на тази арабска сладост

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 23:12 от FBID506926992788781

# 481
Здравейте! Имам нужда от мнение, относно един парфюм. Наскоро подариха на мъжа ми Armaf - Club de nuit intense . Страшно много ми хареса този парфюм, изключително траен. Съответно искам да си взема дамския, но нямам никакви наблюдения. Някоя от Вас може ли да препоръча конкретен вид, бях се насочила към същия като неговия - отново Club de nuit intense, но реших да се допитам и до Вас!

По принцип правят копия на известни парфюми. Имала съм club de nuit  и club de nuit intense. Първия е копие на Coco Mademoiselle, втория на Tom ford Noir de Noir. Впечатленията ми са като на копия, т. Е. Сравнявам с оригиналите.
Club de nuit intense, в началото много прилича на Noir de Noir, но после се превръща в негова разредена и подсладена версия . Сам по себе си ако не си пробвал оригинала не е лош, със сигурност луксозен аромат .  сладка и леко опушена роза със шоколад. В началото започва с тамян и подобни но това бързо отшумява и остава роза с шоколадов оттенък, близко до кожата, нормален шлейф и трайност
Club de nuit като аромат е по- добро попадение , напомня на оригинала много, базата е отново по - сладка, но бих казала, че са еднакво трайни. Описанието ми е по спомени - грейпфрут, бели цветя и ванилова база. В оригиналния имаше сякаш повече алдехиди, но може да бъркам. И двата имат мускус, който на мен по някоги ми избива на леко неприятно, но в случая - много рядко и за кратко, ако си забия носа в напръсканото.
За мен club de nuit e по-носим от двата. Но, пред вид цената на Noir de Noir, club de nuit intense e 6 пъти по евтин за нещо много сходно.
Още едно предвид-club de nuit e okolo 50 лв за 100 мл, а оригиналния Coco Mademoiselle в момента може да се намери за 120лв за 30 мл.
За тази разлика бих си взела оригинала, ако имам възможност, чувството е различно....

Съгласна съм с вас ! Едниственият Chanel ,който ми допада е Coco Mademoisele.Ползвала съм го ❤

# 482

По принцип правят копия на известни парфюми. Имала съм club de nuit  и club de nuit intense. Първия е копие на Coco Mademoiselle, втория на Tom ford Noir de Noir. Впечатленията ми са като на копия, т. Е. Сравнявам с оригиналите.
Club de nuit intense, в началото много прилича на Noir de Noir, но после се превръща в негова разредена и подсладена версия . Сам по себе си ако не си пробвал оригинала не е лош, със сигурност луксозен аромат .  сладка и леко опушена роза със шоколад. В началото започва с тамян и подобни но това бързо отшумява и остава роза с шоколадов оттенък, близко до кожата, нормален шлейф и трайност

Благодаря много за изчерпателния отговор! Беше ми изключително полезно!

# 483
  • The Evergreen State
...
Какво правех-отивам душкам харесва ми,купувам.
...
Така след време,от четене тук-разбрах,че в повечето ми парфюми има tonka bean, vanilla, и още  готини съставки,който се повтарят 😁 в други мои. Съответно,част от парфюмите ми ги е създал Francis Kurkdjian 🤣.Даже не го и знаех 😁. Абе , доста неща научих,но май пак не достатъчно...

Ох, да ви кажа аз какво си мисля напоследък - това с научаването за парфюмите, марките, съставките, пирамидите и парфюмеристите и прочие си има и своите минуси. Поне за себе си мога да кажа че ми повлиява на избора и какво тествам и какво купувам. Много отдавна си избирах и купувах парфюм необременена от тези "знания" и се водех само и единствено по собствения си нос (говоря за времето преди да открия бг-мама форума, защото и тук си влияем малко или много едни на други). Така всички парфюми наредени в парфюмерията имаха равен шанс да ги открия и заобичам, а не както сега, за повечето имам някаква предварителна нагласа, дори за цели брандове което донякъде изкривява нещата. Не знам доколко успявам да обясня успешно.
Някой път се чудя ако тествам парфюмите ей така от семпъл, без да знам име или марка, без дори да познавам опаковката и шишето, какво би се получило и на кое бих казала да и на кое - не.

# 484
...
Какво правех-отивам душкам харесва ми,купувам.
...
Така след време,от четене тук-разбрах,че в повечето ми парфюми има tonka bean, vanilla, и още  готини съставки,който се повтарят 😁 в други мои. Съответно,част от парфюмите ми ги е създал Francis Kurkdjian 🤣.Даже не го и знаех 😁. Абе , доста неща научих,но май пак не достатъчно...

Ох, да ви кажа аз какво си мисля напоследък - това с научаването за парфюмите, марките, съставките, пирамидите и парфюмеристите и прочие си има и своите минуси. Поне за себе си мога да кажа че ми повлиява на избора и какво тествам и какво купувам. Много отдавна си избирах и купувах парфюм необременена от тези "знания" и се водех само и единствено по собствения си нос (говоря за времето преди да открия бг-мама форума, защото и тук си влияем малко или много едни на други). Така всички парфюми наредени в парфюмерията имаха равен шанс да ги открия и заобичам, а не както сега, за повечето имам някаква предварителна нагласа, дори за цели брандове което донякъде изкривява нещата. Не знам доколко успявам да обясня успешно.
Някой път се чудя ако тествам парфюмите ей така от семпъл, без да знам име или марка, без дори да познавам опаковката и шишето, какво би се получило и на кое бих казала да и на кое - не.

Би било интересно.
Единственото,което няма да заобичам е цитрусови и леки парфюми 😂.Даже не ги усещам. Бях си взела една Aqua Allegoria Paumpeline- емиии не е моето 😁😂.Давах му шанс, давах .. е накрая отиде при майка ми.Тя милата,много го хареса.Точно по нейн вкус 😁

# 485
И аз не съм очаквала, че ще харесам кафе-тонка комбинацията, или че Шалимар (тоалетната вода) ще ми е толкова непоносима пудра. Колкото повече чета, толкова се и обърквам.
Имах шанс да пробвам доста мостри в последните седмици. Бях много приятно изненадана от L'Envol Cartier, EDT, който се води мъжки, а всъщност е много фин и лек унисекс. За лятото е идеален.
Също така съм установила, че лесно се привързвам към определен бранд, но не ми ли хареса нещо, го зачерквам. Към много марки съм предубедена - дали от прекомерната им популярност, дали от парфюмните им пирамиди... Относно питанките за арабски парфюми, имала съм един по-лек на Расаси, не помня име - имаше си нещо характерно ориенталско, но беше ненатрапчив и не особено траен. Лошото е, че са в големи шишета по 100 мл, рядко се намират по 50 и по 30. Евтини са, но и миришат евтино като че ли, неслучайно в ЕМАГ ги водят повечето "мастидж". Опасявам се да не миришат синтетично и мазно.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 10:06 от Анонимен

# 486
Добро утро в тази прохладна и облачна сутрин! Sotd: https://www.fragrantica.com/perfume/Vera-Wang/Embrace-Green-Tea- … lossom-31094.html

Нося го единствено след душ. Много прохладен, кисел и свеж. За съжаление след час изчезва, но аз и не очаквам друго за тези пари.

# 487
  • София
Athena,аз съм,, прохождаща"на тази тема
Харесвам много силни и свежи...  Видя ли тежка миризма в пирамидата като тютюн например - бягам!
Виж за Момина сълза душата си давам

# 488
  • Sofia
Привет и от мен Simple Smile Аз тези дни се сдобих с няколко парфюма (получени поръчки, размени...) и въпреки това, както си обикалях вчера, се мушнах в Нотино. А там, от рафта ме гледа едно Womanity, маха ми с верижка и ме вика. Ами дожаля ми, прибрах си го вкъщи, че отдавна не сме се виждали. Новата версия, с печатните букви, е много по-носима или аз съм го позабравила и носът ми се е променил. Много ме радва, изобщо не е страшният звяр, който помня. На касата пак ми наговориха легендите, че е спрян, ама нищо, клиентски тактики, не им се сърдя Grin

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 13:18 от cutesmallcat

# 489
cutesmallcat, коя е новата версия?
Ако може снимка или линк. Simple Smile

# 490
Видя ли тежка миризма в пирамидата като тютюн например - бягам!
Виж за Момина сълза душата си давам
Много зависи кое как е направено. Аз например по принцип отбягвам бергамот. В повечето парфюми ми избива на остър мъжки одеколон, но има и някои, в които ми харесва. Ето защо е добре да се тества на кожа, а не директно да отпишеш парфюма само заради една от съставките.

# 491
  • София
Тепърва искам да по науча нещичко 😊

# 492
Споделям опит, защото и аз съм го правила. Пробвала съм парфюм с дадена съставка, не ми е харесал и започвам да отбягвам всички, които я съдържат. А не трябва.

# 493
  • София
Пак да запитам дали има смисъл да поръчвам Very Good Girl Glam като имам Very Good Girl, в който розата ми идва в повече на моменти?
По въпроса с нотките, които избягваме (невинаги може би оправдано), аз имам цял набор в хейт листа ми Grinning - на първо място пачули, мед (като избива към пиклива нотка), остър ветивер, белите цветя също не са ми особено на сърце, но има и изключения, розата също. Радвам се като харесам нещо с нелюбима нотка, защото така разширявам кръга от потенцални аромати за тестване/поръчване, който при мен е доста ограничен.

# 494
  • Sofia
cutesmallcat, коя е новата версия?
Ако може снимка или линк. Simple Smile

Слагам снимки на новата и старата кутия, преди там да започне да пише само Mugler.

Общи условия

Активация на акаунт