Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 65 174
  • 664
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Aoud orchid - ванилова орхидея върху дървесна основа.

# 466
  • София
Aoud Orchid върху моята кожа беше доста сладък.
Здравейте , моля за помощ при избор на Mancera. Единствено търся да не е сладникав и без рози. Нещо дървесно може би.
Не разбирам дали търсенето трябва да отговаря на по-мъжки/унисекс предложения, или се търси все пак нещо по-дамско. Посочените по-долу са унисекс/с по-мъжки уклон (макар че е субективно и всичко е "в носа на миришещия" Grinning, aко трябва да перифразирам):
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Hindu-Kush-49030.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Vetiver-Sensuel-61046.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Saharian-Wind-61044.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Red-Tobacco-46663.html - с уговорката, че аз го виждам удачен за по-студено време; тютюнът е доста силен, на мен ми идва жилав и малко груб, но виждам, че има огромна фен база, като се носи и от жени
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Cedrat-Boise-15211.html - лятна "класика", с прилики с вездесъщия Creed Aventus, без да са 1:1.
Портфолиото на Мансера и Монтал е огромно и е доста трудно да се ориентира човек наистина, а и не всичко е достъпно за проба, но може да потърсите мостри и отливки в темата за размени или в някоя друга платформа, марките имат доста почитатели в Бг. Винаги е по-добре да се тества първо и да не се купува насляпо.

# 467
Благодаря! Flowers Cherry Blossom
Всъщност търся дамско или унисекс , но предвид скромния ми опит реших да потърся мнения и съвети.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 21:09 от bubanka

# 468
Всъщност търся дамско или унисекс , но предвид скромния ми опит реших да потърся мнения и съвети.
Предвид този ти опит, те съветвам най-добронамерено, да не купуваш каквато и да е Манцера по описание, и на сляпо.

# 469
Предвид този ти опит, те съветвам най-добронамерено, да не купуваш каквато и да е Манцера по описание, и на сляпо.
Присъединявам се. Аз си бях купила комплект мостри от официалния сайт, предполагам, че още се предлагат. Удачен вариант човек да се запознае с марката и да прецени какво да прави по-нататък.

# 470
  • София
Препоръката за тестване преди покупка си е неписано правило, да. Simple Smile
Jennifer880, последно предложение давам за един подходящ за лятото цитрус, с цветно-дървесна подложка, който е по-женствен от изброените преди това: https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Pink-Prestigium-37575.html. Но както всички писахме, по-скоро потърсете мостри първо, не взимайте цяла бутилка насляпо. Simple Smile

# 471
  • София
Скрит текст:
Благодаря на всички за бързата реакция Heart
Deetron, ти направо ме отвя Yum
В крайна сметка се спрях на Mont Blanc Legend (EDT), Азаро Хром (класическия) и препоръката на Детрон - Aigner First Class (и заради името му също Stuck Out Tongue Closed Eyes ).

Спасихте ме от дълго ровене и по този повод ви черпя по едно мимоходом

Радика - отличен избор Hands Ok Hand Убеден съм, че и Aigner First Class ще бъде оценен високо Simple Smile

Jennifer880 - радвам се, че поглеждате към Mancera. Отлична трайност, дори и при по-свежите и летни композиции. Горещо препоръчвам Mancera Aqua Wood
Скрит текст:

Не се притеснявайте, че е описана роза в състава - не се усеща особено. Много приятен и прохладен аромат за пролет/лято, като не знам защо, но някак ми навява известни тънки препратки към Mugler Womanity. Ако тази посока Ви допада, мисля, че Aqua Wood има шанс да бъде успешен избор за Вас.

# 472
Подкрепям за Розата на Бушерон.

# 473
  • Смолян
Момичета моля за малко разяснение, може ли проверката на бач код на парфюм да излиза, че е от 2013, а парфюма излиза през 2018 г. Тотално се обърках.Dizzy Face

# 474
Deeteon, Klodilia благодаря Ви ! Непременно ще погледна предложенията Ви . Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 21:10 от bubanka

# 475
Момичета моля за малко разяснение, може ли проверката на бач код на парфюм да излиза, че е от 2013, а парфюма излиза през 2018 г. Тотално се обърках.Dizzy Face
Може,  сайтовете не винаги дават достоверна информация. Иначе би трябвало да имам поне няколко ментета.

# 476
Здравейте! Имам нужда от мнение, относно един парфюм. Наскоро подариха на мъжа ми Armaf - Club de nuit intense . Страшно много ми хареса този парфюм, изключително траен. Съответно искам да си взема дамския, но нямам никакви наблюдения. Някоя от Вас може ли да препоръча конкретен вид, бях се насочила към същия като неговия - отново Club de nuit intense, но реших да се допитам и до Вас!

# 477
Здравейте! Имам нужда от мнение, относно един парфюм. Наскоро подариха на мъжа ми Armaf - Club de nuit intense . Страшно много ми хареса този парфюм, изключително траен. Съответно искам да си взема дамския, но нямам никакви наблюдения. Някоя от Вас може ли да препоръча конкретен вид, бях се насочила към същия като неговия - отново Club de nuit intense, но реших да се допитам и до Вас!

И аз искам да взема още някое арабче. Следя за вашият 😁.
На мен много, ама много ми допадна Lataffa Fakhr -Денси беше направила страхотно ревю,а цената на която го бях взела от Емаг-беше ТОП! Обаче, от доста време го нямаааа 😜. Ползвам в момента ,Lataffa Ana  Rouge -нямам обоняние 😁🤷🏾♂,но въпреки,че е тежък -аз не го усещам на мен почти. За разлика  от околните 😁.И в тази жега даже,не получавам отрицателни мнения за тази Латафа. Може да ги пробвате.
Искам "арабче",обаче да има и кокосова нотка вътре 😂😂😂😂. Вие от кой арабчета сте доволни? Аз яко се зарибих по тях.😝 Изкачат на доста добри цени,което на този етап ме устройва.

# 478
Благодаря много, ще го видя и него! В интерес на истината, не съм ползвала до сега арабски парфюм. Незнам защо, може би защото не съм знаела, че толкова може да ми допаднат тези аромати. Но след този, върху който имам вече наблюдения от първо лице, мисля да поправя тази грешка.

# 479
Благодаря много, ще го видя и него! В интерес на истината, не съм ползвала до сега арабски парфюм. Незнам защо, може би защото не съм знаела, че толкова може да ми допаднат тези аромати. Но след този, върху който имам вече наблюдения от първо лице, мисля да поправя тази грешка.

Пробвайте!
Аз не съм парфюмен спец,нито мога да ви опиша ,като хората някой парфюм 😁.Нямам дар слово за съжаление.А и от години обоняние ,като хората.Даже честно,не се бях интересувала какви нотки има в парфюма,който съм харесала 🤣🤣😂.Абсолютна дебилност. 🤣 и невежество.
Какво правех-отивам душкам харесва ми,купувам.Е да-ванилията в аромата, няма как да я сбъркам 😁.Ваниломанка съм и само тази нотка долавях 😁.  .Но всичко останало не 😂.

Така след време,от четене тук-разбрах,че в повечето ми парфюми има tonka bean, vanilla, и още  готини съставки,който се повтарят 😁 в други мои. Съответно,част от парфюмите ми ги е създал Francis Kurkdjian 🤣.Даже не го и знаех 😁. Абе , доста неща научих,но май пак не достатъчно. За това се кефя много на дамите,които така хубаво описват даден парфюм,че съм на 100 пр.сигурна,че
ще е моят аромат 😜. Та сега съм в търсенка  на нова арабска лятна бомба 😁. С кокос 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт